ΗΠΑ: Ο Στίβεν Κινγκ διέσωσε το λογοτεχνικό ένθετο μιας μικρής εφημερίδας του Μέιν

ΗΠΑ: Ο Στίβεν Κινγκ διέσωσε το λογοτεχνικό ένθετο μιας μικρής εφημερίδας του Μέιν

«Πείτε στην εφημερίδα να μην το κάνει αυτό» τουίταρε ο διάσημος συγγραφέας, όταν η Portland Press Herald ανακοίνωσε ότι  θα καταργήσει το κυριακάτικο ένθετο για τα βιβλία

king
Μια τοπική εφημερίδα του Μέιν ήθελε να καταργήσει το ένθετο με τις λογοτεχνικές κριτικές προκειμένου να μειώσει τα έξοδά της κι ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ κατάφερε, με τη βοήθεια λίγων tweet να σώσει το επαπειλούμενο ένθετο, μια ευτυχής κατάληξη στη μάχη για την επιβίωση, που δίνουν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν πληγεί από την κρίση.

Η ιστορία ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν ο Στίβεν Κινγκ, ο μετρ του τρόμου και του φανταστικού, ανακοίνωσε ότι η εφημερίδα The Portland Press Herald, μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της πολιτείας του Μέιν, όπου διαμένει, θα καταργήσει το κυριακάτικο ένθετο για τα βιβλία, το οποίο γράφουν συγγραφείς αυτής της μικρής πολιτείας που συνορεύει με τον Καναδά.

«Πείτε στην εφημερίδα ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ» τουίταρε ο συγγραφέας, ηλικίας 71 ετών, που έγινε διάσημος για τα μυθιστορήματά του «Κάρι» ή «Η Λάμψη». Πολλοί τοπικοί συγγραφείς «εξαρτώνται από αυτές τις κριτικές για να συντηρηθούν» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Περισσότεροι από 8.000 από τους θαυμαστές του έκαναν retweet το μήνυμά του. Η διεύθυνση της εφημερίδας, όπου απασχολούνται 70 δημοσιογράφοι, αντέδρασε απευθύνοντας έκκληση να τη βοηθήσουν να βρει νέους συνδρομητές που θα καταβάλλουν τα «χιλιάδες δολάρια», τα οποία στοιχίζει το ένθετο.

«Εάν μπορείτε να πείσετε 100 από τους followers σας να γίνουν συνδρομητές στην ψηφιακή έκδοση, εμείς θα επαναφέρουμε αμέσως το ένθετο των βιβλίων» έγραψε στο Twitter η εφημερίδα, που απαριθμεί λιγότερους από 10.000 ψηφιακούς συνδρομητές.

Σήμερα, ο στόχος των 100 συνδρομητών, 15 δολάρια για 12 εβδομάδες, καλύφθηκε και με το παραπάνω: «Ευχαριστώ όλους εκείνους που έγιναν συνδρομητές στη Press Herald» έγραψε ο Στίβεν Κινγκ.

Κλείσιμο
«Σώσατε την έκδοση. Υπάρχουν χώρες όπου οι τέχνες θεωρούνται ζωτικής σημασίας, δυστυχώς όχι αυτή εδώ».

Ο Κλιφ Σέτσμαν, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, διευκρίνισε ότι υπήρξαν «σχεδόν 250 νέες συνδρομές» χάρη σε αυτήν την επιχείρηση.

«Όταν κάποιος, όπως ο Στίβεν Κινγκ, εμπλέκεται, με περισσότερους από 5 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, γνωρίζουμε ότι όλο αυτό θα έχει έναν αντίκτυπτο. Αναρωτιόμαστε πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να στηρίξει την τοπική δημοσιογραφία» επισήμανε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αν και όλα τα ΜΜΕ έχουν χάσει σημαντικό μέρος των εσόδων τους με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη διαθεσιμότητα δωρεάν πληροφοριών στο Διαδίκτυο, οι τοπικές εφημερίδες, με περιορισμένα μέσα, έχουν ιδιαίτερα πληγεί και δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης