Αυστρία: Έκλεψαν πίνακα του Ρενουάρ από οίκο δημοπρασιών – Αναζητούνται τρεις ύποπτοι

Αυστρία: Έκλεψαν πίνακα του Ρενουάρ από οίκο δημοπρασιών – Αναζητούνται τρεις ύποπτοι

Ο πίνακας του διάσημου ζωγράφου έκανε... «φτερά» λίγες ώρες πριν βγει στο σφυρί από τον μεγαλύτερο οίκο δημοπρασιών στη Βιέννη – Η αστυνομία αναζητά τρεις υπόπτους, ενώ ο πίνακας εκλάπη κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του οίκου 

renoir
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τριών υπόπτων έχει σημάνει στη Βιέννη, μετά την κλοπή ενός πίνακα του διάσημου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ, λίγο πριν βγει στο «σφυρί», σήμερα το βράδυ.

Το έργο του Ρενουάρ «Golfe, mer, falaises vertes» θεωρείται από τα λιγότερο γνωστά έργα του και φέρει τη χαρακτηριστική υπογραφή του. Όμως οι αναλυτές εκτιμούσαν την αξία του στα 120.000 - 160.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες κατάφεραν να τον αποσπάσουν από το πλαίσιό του κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του οίκου δημοπρασιών Dorotheum και στη συνέχεια κατάφεραν να φύγουν «μέσω διαφορετικών εξόδων», σύμφωνα με την αστυνομία και να εξαφανιστούν στο πλήθος της Βιέννης.

Ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τριών υπόπτων που τραβήχτηκαν από κάμερες ασφαλείας, ενώ η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για επαγγελματίες, με βάση τον τρόπο που έδρασαν.

vienna_renoir


Κλείσιμο
Ο οίκος δημοπρασιών επιβεβαίωσε ότι έγινε ληστεία, όμως αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο πίνακας «Golfe, mer, falaises mertes» είναι έργο του 1895, φτιαγμένο σε διαστάσεις 27x40 εκατοστά. Η κλοπή θεωρείται εντελώς ασυνήθιστη, ενώ ουδέποτε έχει υπάρξει κλοπή στον οίκο δημοπρασιών Dorotheum.

Ο κλεμένος πίνακας ήταν μέρος της δημοπρασίας με τίτλο «Κλασικοί του Μοντερνισμού», που θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί, παρά την κλοπή. Η δημοπρασία περιλαμβάνει έργα του Πάμπλο Πικάσο, του Χενρί Ρουσό, του Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, του Μαρκ Σανγκάλ, του Ενρί Ματίς και πολλών άλλων καλλιτεχνών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης