Το ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ για το 2019 είναι αφιερωμένο στους ηθοποιούς από το 1850 έως και σήμερα

Το ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ για το 2019 είναι αφιερωμένο στους ηθοποιούς από το 1850 έως και σήμερα

Ανέκδοτες φωτογραφίες, απρόσμενες συγγένειες και περιστατικά, μας φέρνουν πίσω σε μακρινές εποχές 

eratrho
Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε το θεατρικό ημερολόγιο 2018 του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την ίδρυση του παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το νέο ημερολόγιο λεύκωμα του 2019. Η νέα αυτή προσπάθεια είναι ένας ύμνος αφιέρωμα στην μεγάλη θεατρική οικογένεια από το 1850 έως και σήμερα και παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, μιας και πολλές από τις πληροφορίες που περιέχονται έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.


Ξέχωρα από αυτό, στο φετινό ημερολόγιο τιμώνται οι ογδόντα ηθοποιοί πρωταγωνιστές ή μη που βρίσκονται εν ζωή και έχουν γεννηθεί από το 1934 και πριν. Σπουδαία ονόματα του θεάτρου μας που πιθανόν να έχουν ξεχαστεί ή και ηθοποιοί των μπουλουκιών που τίμησαν με την παρουσία τους αυτό το δύσκολο είδος. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε την Τιτίκα Νικηφοράκη που πέρασε τα 102 Ασπασία Παπαθανασίου 100 ετών , Στέλλα Γκρέκα 96 ετών, Νάσος Πατέτσος 96 ετών, Καλή Καλό 93 ετών, Γιάννης Βογιατζής 93 ετών , Πόπη Κόντου 92 ετών , Καίτη Γκρέυ 91 ετών, Νίκος Φιλιππόπουλος 90 ετών, Πίτσα Καπιτσινέα 89 ετών, Βούλα Χαριλάου 88 ετών ,Λάουρα 86 ετών, και πολλοί άλλοι.


Χαρακτηριστικό είναι ότι βρίσκονται εν ζωή όλες οι συμμαθήτριες, στη δραματική σχολή, της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Δέσποινα Νικολαϊδου, Βιβέτα Τσιούνη , Άννα Πολυτίμου, Βάσω Μεριδώτοου , Μαρία Μοσχολιού.


Ανέκδοτες φωτογραφίες, απρόσμενες συγγένειες και περιστατικά, μας φέρνουν πίσω σε μακρινές εποχές, όπως το περιστατικό με το αυτοκινητιστικό ατύχημα που συνέβη το 1954 στην Παλαιά Επίδαυρο, με οδηγό τον Αλέξη Μινωτή που τραυματίστηκε σοβαρά και συνεπιβάτιδες, πέντε από τις κοπέλες του χορού μεταξύ των οποίων Η Μάρω Κοντού και Η Ρέα Μιχαλοπούλου, πρωθιέρεια των ολυμπιακών αγώνων του 1952, καθώς και η εξομολόγηση του Γιώργου Κωνσταντίνου που έζησε από κοντά τον τορπιλισμό της Έλλης στην Τήνο το 1940.
Επίσης εμπεριέχονται γενέθλια και ημερομηνίες θανάτων ηθοποιών που φτάνουν τις έξι χιλιάδες.


Το Νέο ημερολόγιο κυκλοφορεί από τις 15 Νοεμβρίου.

ser99
ser8
ser7
ser6
15
13
10


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης