Η βρετανική πρεσβευτική κατοικία και η Βρετανική Σχολή Αθηνών ανοίγουν τις πύλες τους

image004

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου η φετινή British Open Day

Η Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία και η Βρετανική Σχολή Αθηνών ανοίγουν τις πύλες τους για τους φίλους τους, παλιούς και νέους, στην Ελλάδα!

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των Αθηναίων στο πρώτο ‘British Residence Open Day’ πέρυσι, φέτος η Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία ενώνει τις δυνάμεις της με τη Βρετανική Σχολή Αθηνών για μια συναρπαστική περιήγηση σε δυο χώρους που έχουν να πουν πολλά για τις δυο χώρες και τους δεσμούς των λαών τους.

Η Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία, ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά σπίτια στην πόλη των Αθηνών και κατοικία του Ελευθερίου Βενιζέλου προς το τέλος της ζωής του, στεγάζει τις δραστηριότητες της Βρετανικής Πρεσβείας από το 1936. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους επιβλητικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Κατοικίας, να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του κτιρίου από την εποχή του Βενιζέλου, καθώς και για τη σημερινή του χρήση.

Η Βρετανική Σχολή Αθηνών, από την ίδρυσή της το 1886, έχει εμπνεύσει μια πλούσια κοινότητα επιστημόνων και καλλιτεχνών απ’ όλον τον κόσμο. Σ’ έναν κήπο-όαση στο κέντρο της Αθήνας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Άνω Οικία, τη Βιβλιοθήκη και το Εργαστήριο Fitch, αλλά και την έκθεση PROSAIC ORIGINS, του Ανδρέα Λόλη, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΝΕΟΝ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2018, σε επιμέλεια Νάγιας Γιακουμάκη.

Κάθε κτίριο έχει τη δική του ιστορία που περιμένει να σας μαγέψει!

Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία (Λουκιανού 2, Κολωνάκι): 10:00 – 16:00

Βρετανική Σχολή Αθηνών (Σουηδίας 52, Κολωνάκι): 11:00 – 17:00

Σημειώσεις για κρατήσεις θέσεων:

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ‘THE BRITISH OPEN DAY’, παρακαλούνται να αποστείλουν ένα e-mail στη διεύθυνση: events@british-embassy.gr με τη σημείωση στο θέμα του email ‘THE BRITISH OPEN DAY’ για να λάβουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής.

Για τη συμμετοχή όλων χρειάζεται απαραιτήτως προεγγραφή – θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lanthimos-favourite_main01

Το «Favourite» διεκδικεί χρυσό αγαλματίδιο στις μεγάλες κατηγορίες όπως Καλύτερης Ταινίας,  Α' Γυναικείου Ρόλου (Ολίβια Κόλμαν), Β' Γυναικείου (Έμμα Στόουν - Ρέιτσελ Βάις),  και Σκηνοθεσίας - Στις 24 Φεβρουαρίου η απονομή - Δείτε αναλυτικά όλες τις υποψηφιότητες

55