«Άριες από την εποχή του Μπαρόκ» από την Σόνια Θεοδωρίδου

«Άριες από την εποχή του Μπαρόκ» από την Σόνια Θεοδωρίδου

Από τον Βιβάλντι έως το Χέντελ και από τον Μπαχ έως τον Περγκολέζι, η σπουδαία καλλιτέχνης μας μυεί στην αυθεντικότητα της τέχνη της - «Θα τραγουδήσω κομμάτια με βαθιά συναισθήματα αγάπης, έρωτα, μετάνοιας απελπισίας και χαράς», δηλώνει η σοπράνο στο protothema.gr

sonia
Η Διεθνούς Φήμης Σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, παρουσιάζει ένα μοναδικό κονσέρτο με άριες από την εποχή του μπαρόκ.

Από τον Αντόνιο Βιβάλντι έως το Χέντελ και από τον Μπαχ έως τον Περγκολέζι, η σπουδαία καλλιτέχνης μας μυεί στην αυθεντικότητα της τέχνη της και θα μας ταξιδέψει σε «Άριες από την εποχή του Μπαρόκ» στις 24 Οκτωβρίου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» με την Orchestra Mobile σε μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη.  

Μιλώντας στο protothema.gr η κυρία Θεοδωρίδου εξηγεί ότι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει άριες από μια εποχή γεμάτη αισθησιασμό. «Θα τραγουδήσω κομμάτια με βαθιά συναισθήματα αγάπης, έρωτα, μετάνοιας απελπισίας και χαράς. Δηλαδή όλα τα ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα. Είναι μια εποχή που με εκφράζει. Έχει έναν εξαιρετικό αισθησιασμό, τεχνικά σε απογυμνώνει και για μένα είναι ο προάγγελος του Μπελκάντο. Ξεκίνησα ως τραγουδίστρια Μπαρόκ με πολύχρονη συνεργασία με τον σπουδαίο μαέστρο και κόντρα τενόρο Ρενέ Γιάκομπς και Μίκαελ Χοφστέτερ.

Sonia__I__JPEG__1_


Παρόλα αυτά η γνωστή σοπράνο, δεν διστάζει να δοκιμαστεί και σε άλλα είδη μουσικής. Πρόσφατα συμμετείχε στο musical «Cats», προσεγγίζοντας ένα διαφορετικό ρόλο.

Κλείσιμο
«Προσέγγισα τον ρόλο με τον δέοντα σεβασμό. Με φόβο στην αρχή και βαθειά αναζήτηση. Έψαξα βαθιά μέσα μου να βρω την γυναίκα αυτή ώστε να της δώσω σάρκα και οστά και να γίνω εκείνη με τον δικό μου τρόπο. Ήταν μία θαυμάσια εμπειρία και μία όμορφη συνεργασία με όλους τους συντελεστές.

Η Σόνια Θεοδωρίδου έχει περάσει από τα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου και έχει έρθει σε επαφή με όλα τα κοινά.

Περιγράφοντας τους Έλληνες θεατές λέει, «ο κλασσικός τραγουδιστής είναι κάτι σαν ποπ είδωλο από την μία και από την άλλη αντιμετωπίζεται με μεγάλο θαυμασμό. Στα θέατρα, οι ακροατές είναι πιο χαλαροί ανταποκρίνονται πιο αυθόρμητα. Εδώ είναι ίσως ακόμη σαν κάτι εξωτικό και υπάρχει αμηχανία. Όμως ο κόσμος εδώ έστω και ο λίγος που ασχολείται με την όπερα είναι πιστός σε αυτό το είδος της Μουσικής. Πιστεύω πως χρειάζεται παιδεία. Από το σπίτι και το σχολείο. Έχουν γίνει κάποια βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και θέλω να πιστεύω πως θα συνεχίσουν. Εάν η πολιτεία είχε όραμα και μπορούσε μέσα από την εκπαίδευση να εμπνεύσει τα νέα παιδιά, θα είχαμε πολλούς εκλεκτούς ακροατές και καταπληκτικούς τραγουδιστές γιατί έχουμε αυτήν την μαγική ελληνική γλώσσα που μας προικίζει με ωραίες φωνές και έχει τόσα σπουδαία να δώσει ακόμη.

Οι στιγμές που ξεχωρίζει στην καριέρα της είναι πολλές. Έζησε εξάλλου τεράστιες επιτυχίες και πολύ μεγάλη αναγνώριση. Όμως υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος σταματά. «Μια τέτοια στιγμή πιο συγκλονιστική είναι ίσως η παραγωγή στην Βασιλική όπερα των Βρυξελλών της όπερας «Αδελφή Αγγελική» με μαέστρο τον Αντόνιο Παπάνο. Ο ρόλος μου αυτός υπήρξε κάτι το απίστευτα υπερβατικό σαν εμπειρία.

Η κυρία Θεοδωρίδου καθιέρωσε τον σημαντικό θεσμό της «μουσικής βιβλιοθήκης» σε όλη την Επικράτεια ενώ πιστεύει ότι τα παιδιά πρ΄πει να παρακολουθούν όπερα από μικρή ηλικία.

«Η όπερα είναι κατά βάση ένα λαϊκό είδος μουσικής. Για τα παιδιά υπάρχουν θαυμάσιες όπερες. Και είναι ικανά να κάτσουν ήσυχα και να παρακολουθήσουν όπερες που διαρκούν αρκετά. Παράδειγμα ο γιος μου, που απορούσα κάθε φορά που τον έβλεπα στο θέατρο να παρακολουθεί παραστάσεις. Θυμάμαι την παραγωγή της όπερας του Χαίντελ «Ιούλιος Καίσαρας» την είδε 19 φορές γιατί στην σκηνή ήταν ένας κροκόδειλος και τρελαινόταν να τον βλέπει. Ψεύτικος εννοείται! Καθόταν τόσες ώρες ήσυχος, ενώ στην καθημερινότητά του ήταν ένα ζωηρό παιδί. Τις μουσικές βιβλιοθήκες τις ξεκίνησα με την ευχή σε όλη την επικρατεί να έχουν τα παιδιά μας τα αυτονόητα. Παρτιτούρες για μελέτη και μουσική για να ακούν».

Ημέρα και ώρα παράστασης: 24 Οκτωβρίου 2018 στις 20.30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Εισιτήρια- 20 , 15 και 10 Ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης