Placebo: το “φάρμακο” της ροκ στην Αθήνα (video)

Placebo: το “φάρμακο” της ροκ στην Αθήνα (video)

Σαν το φαρμακευτικό υποκατάστατο που υποδηλώνει ο τίτλος τους, η μουσική ομάδα των Placebo επιτυγχάνει, χρόνια τώρα, τον στόχο της: αποπνέει ποιοτική ασφάλεια...

Placebo: το “φάρμακο” της ροκ στην Αθήνα (video)
Σαν το φαρμακευτικό υποκατάστατο που υποδηλώνει ο τίτλος τους, η μουσική ομάδα των Placebo επιτυγχάνει, χρόνια τώρα, τον στόχο της: αποπνέει ποιοτική ασφάλεια, σε κάνει να νιώθεις σαν το ροκ σπίτι σου και διατηρεί ένα σταθερό μουσικό ηχόχρωμα που προσδίδει εγγύηση σε κάθε τους δίσκο.
Γιατί, κακά τα ψέματα, όσα στυλιστικά κόλπα κι αν έχει δοκιμάσει ο μπροστάρης και ψυχή της μπάντας Brian Molko, δεν τόλμησε ποτέ να προδώσει τις βασικές αρχές των Placebo που τους συνοδεύουν από την πρώτη τους εμφάνιση: επαρκώς άγριες κιθάρες, όπως αρμόζει σε μια μετα-πανκ μπάντα, νοσταλγικός στίχος, ξεκάθαρο και ξεσηκωτικό beat και έντονες βρετανικές υποδηλώσεις.
Χωρίς πολλή προσπάθεια, οι Placebo κατάφεραν με το καλημέρα να συγκαταλεχθούν στην ιερή παρέα της βρετανικής μουσικής με τη γλυκόπικρη αίσθηση και την αδιόρατη ροκ ποιητική μελαγχολία. Επιπλέον κατάφεραν -πολύ σπάνιο για μια μπάντα- να πείσουν ένα εντελώς ετερόκλητο κοινό -το πιο άγριο έως και μεταλλαδικό (βλέπε «brick shithouse»), το πιο mainstream («Every Me and Every You») και το πιο indie («Pure Morning»)- και να κρατηθούν σταθερά στις πρώτες θέσεις της προτίμησης και μετά τα 90ς.
Δεν προχώρησαν σε μεταμοντέρνους πειραματισμούς, όπως οι περισσότερες μπάντες, μετά το Millennium και διατήρησαν τη ροκ αξιοπρέπεια που ταιριάζει σε μια μπάντα τέτοιου βεληνεκούς. Ακόμη κι η ανδρόγυνη φιγούρα του Molko δεν ξαφνιάζει πλέον, αλλά επαναφέρει τα πράγματα στη νεορομαντική διάσταση που είχανε τα μουσικά δρώμενα στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Γι' αυτό κι όσες φορές κι αν μας επισκεφθεί, θα σπεύδουμε να τον ακούμε μαζί με την παρέα του όπως έναν καλό, πιστό φίλο από τα παλιά. Αύριο στο γνωστό Terra Vibe στη Μαλακάσα.
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης