Τρία μονόπρακτα σε μία παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ε_Ν_ΘΕ_ΣΥ_2018_ΟΜΑΔΙΚΗ__1_

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Εργαστήριο Θεατρικών Συγγραφέων παρουσιάζει τρία μονόπρακτα σε μια παράσταση στις 9, 10, 11 & 12 Ιουλίου 2018 στις 20:30 στο -2 με ελεύθερη είσοδο

Ένα νέο πρωτότυπο θεσμό έχει καθιερώσει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: το πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ), το οποίο, αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες του, κατέληξε στην επιλογή των έργων -μονόπρακτα- που ξεχώρισαν στο φετινό Εργαστήριο.

Τις παραστάσεις των έργων συνοδεύει για δεύτερη χρονιά η έκδοση των θεατρικών κειμένων σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.
Αρωγοί στην προσπάθεια να ζωντανέψουν στη σκηνή τα έργα των νέων συγγραφέων είναι οι σκηνοθέτες Ρούλα Πατεράκη, Γιώργος Λύρας και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, αλλά και μια πλειάδα ηθοποιών που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του ΙΜΚ.

Σκοπός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, που διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, με την αμέριστη πάντα υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, είναι να συνεχίσει να ανακαλύπτει νέες, ελπιδοφόρες θεατρικές φωνές και να τους δίνει την ευκαιρία να ακουστούν και να βρουν το κοινό τους, εξερευνώντας τη μεταξύ τους σχέση. Αλλά και να συστήνει τους νέους συγγραφείς στην πολιτιστική και θεατρική κοινότητα έτσι ώστε να ανοίξει ένας διάλογος μαζί τους.

Εξίσου σημαντική είναι και η μέριμνα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να κάνει γνωστά τα έργα των νέων συγγραφέων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, κυρίως στους πολιτιστικούς φορείς με τους οποίους συνδέεται και συνεργάζεται, καθώς επίσης και στην αγορά του βιβλίου, με την έκδοση των έργων τους στα ελληνικά και αγγλικά.

Ε_Ν_ΘΕ_ΣΥ_2018_ΟΜΑΔΙΚΗ__1_
Ε_Ν_Θ_ΣΥ_ΟΜΑΔΙΚΗ_3


Τα τρία μονόπρακτα, διάρκειας 40 περίπου λεπτών το καθένα, παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση, με την παρακάτω σειρά:

Ταυτότητα παραστάσεων

«Τεργέστη»
Συγγραφέας: Ελένη Γαλάνη
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά)
Αντιγόνη Δρακουλάκη
Ευανθία Κουρμούλη
Δανάη Παπουτσή


«Το Αυγό»
Συγγραφέας: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Μανώλης Γεραπετρίτης
Πάνος Μαλικούρτης
Τάνια Τρύπη


«Νεάπολη (Κορυδαλλός), Πρωί με ήλιο»
Συγγραφέας: Ιωάννα Παπάζογλου
Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης
Πρωτότυπη μουσική: Παναγιώτης Καλατζόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Ρούλα Αντωνοπούλου
Μυρτώ Γκόνη
Δήμητρα Παπαδήμα
Καίτη Φίνου

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης