Ατζέντα: Πού να βγείτε, τι να δείτε

Ατζέντα: Πού να βγείτε, τι να δείτε

Η ατζέντα της εβδομάδας: 16-22 Ιουνίου

atzenta01
Ο Κωστής Μαραβέγιας στο μεγαλύτερο (ό,τι_πιο_κοντινό_σε) Beach Party της χρονιάς!

Ο ήλιος θα έχει ανατείλει από τις 06:02. Δίπλα στο κύμα, με φεγγαράδα γεμάτη, βάρκες στο γιαλό με λιμάνι την καρδιά μας και μια γεμάτη πλατεία-κατάστρωμα. Ο ήλιος θα δύσει στις 20:49. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:30. Και θα έχουμε τη μία και μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού. Χορτασμένοι από αγάπη και φως.
maraveyias01

Ο Κωστής Μαραβέγιας κατεβαίνει για πρώτη φορά «παρά θιν’ αλός», για μία τρίωρη συναυλία, στην καρδιά του καλοκαιριού και την Πλατεία Νερού. Η συναυλία ξεκινάει με τη Ρένα Μόρφη (a.k.a. Σούλη Ανατολή), τη ζαργάνα του Παγασητικού για να μας ταξιδέψει μπρός και πίσω στον χρόνο και τον Ατλαντικό, ανακατεύοντας το Αιγάλεω city του Ζαμπέτα με το Siboney της Αβάνα σε ένα ξεχωριστό μουσικό πάντρεμα.
maraveyias02

Κλείσιμο
Πάρτε τα μαγιό σας, το κέφι σας, τους ανθρώπους σας, πάρτε λεωφορεία και τρένα, πάρτε το αυτοκίνητό σας και όσους κάνουν οτοστόπ και ελάτε να ζήσουμε ένα βράδυ από αυτά που γίνονται μία φορά και επανάληψη δεν έχουν. Μαζί του παίζουν, κάνουν καντάδες - και βουτιές αν χρειαστεί - οι εξαιρετικοί και σταθεροί φίλοι και συνεργάτες του μουσικοί: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο) και Κρίτωνας Μπελλώνιας (κρουστά, τύμπανα).

Info: Σάββατο 16 Ιουνίου. ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ – Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Παλαιό Φάληρο, ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley. Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:30. Ώρα έναρξης: 21:30. Η προπώληση ξεκινάει προς 10 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 12 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 15 ευρώ.. Εισιτήρια ΑΜΕΑ προπωλούνται προς 10 ευρώ. Εισιτήρια ανέργων θα διατίθενται στο ταμείο, μόνο την ημέρα της συναυλίας, προς 10 ευρώ. Προπώληση: τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στο Viva Kiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00), καθώς και στα www.fuzzclub.gr και www.viva.gr


2018 World Cup Russia at the terrace
fifa-russia2018

Το 21ο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός ξεκινά στις 14 Ιουνίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, και στρέφει τα φώτα της αθλητικής επικαιρότητας και τα βλέμματα του κόσμου στην Ρωσία, την διοργανώτρια χώρα για φέτος. Προγραμματισμένο να λάβει χώρα στο ευρωπαϊκό κομμάτι της χώρας, σε 11 διαφορετικές πόλεις, το παγκόσμιο κύπελλο φιλοξενείται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ανατολική Ευρώπη και για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τη διοργάνωση του 2006 στη Γερμανία. Η ταράτσα του Μπάιος θα μεταδίδει όλα τα βραδινά παιχνίδια του μουντιάλ, από τη Ρωσία με αγάπη, με μπίρες, ποπ κορν αλλά και με αληθινό ήχο – για όποιον θέλει, μέσα από την πλατφόρμα των ασύρματων ακουστικών Sssh! Silent Sound Show.

Info: Σάββατο 16/6 22:00 Κροατία – Νιγηρία, Κυριακή 17/6 21:00 Βραζιλία – Ελβετία, Δευτέρα 18/6 21:00 Τυνησία – Αγγλία, Τρίτη 19/6 21:00 Ρωσία – Αίγυπτος, Τετάρτη 20/6 21:00 Ιράν – Ισπανία.Bios – Εξερευνώντας τον αστικό πολιτισμό / Πειραιώς 84, Αθήνα/ Τ 210 3425335



«Παρ’ όλα αυτά»
parola-auta01
parola-auta02

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη κ. Γεωργία Μαυραγάνη παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών μια παράσταση-μαρτυρία για τον καρκίνο, η οποία σε οδηγεί κάτω από τέτοιες συνθήκες να δεις τη ζωή σου με ένα διαφορετικό τρόπο.

Οι γυναίκες με σοβαρότητα, τόλμη αλλά και με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο εντάχθηκαν σ’ αυτή την παράσταση με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό. Είναι οι μαρτυρίες τους, οι ιστορίες τους όπως τις έχει βιώσει η κάθε μία ξεχωριστά. Η παράσταση έχει αρκετά στοιχεία του θεάτρου – ντοκουμέντο. Είναι μια παράσταση καλλιτεχνικών αξιώσεων που καταφέρνει μέσα από την τέχνη να μετατρέψει κάτι δυσάρεστο, δύσκολο και βαρύ σε κάτι πολύ όμορφο.

«Εννέα γυναίκες, λοιπόν, συναντιούνται σ’ ένα χώρο «αναψυχής», μοιράζονται την βάρβαρη εμπειρία του καρκίνου χωρίς να φοβούνται να τον περιγελάσουν, να αυτοσαρκαστούν αλλά και να τον λιώσουν όσο μπορούν με τη ζωή και την ύπαρξή τους. Oι κυρίες αυτές είναι βαθιά συγκινητικές και άκρως διασκεδαστικές. Άλλωστε, πήγαν και ήρθαν. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Info: Κυριακή 17 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260-χώρος Η’. Ώρα : 21.00.
Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος & 5 ευρώ για Αμέα και ανέργους. Για κρατήσεις θέσεων: www.viva.gr, και στο ταμείο του θεάτρου Πειραιώς 260



Sssh! Silent Movies

Καλοκαιρινές κινηματογραφικές νύχτες στις σεζ-λονγκ της ταράτσας του bios. Sssh! Silent movies, το αγαπημένο οπτικοακουστικό πρότζεκτ προβολών στην ταράτσα! Με θεματική Cities in cinema, το φετινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στις πόλεις. Η ταινία αυτής της εβδομάδας μας ξεναγεί στο Τόκυο. Τα Sssh! Silent Movies είναι μια μοναδική θερινή σινεφίλ εμπειρία τις καλοκαιρινές νύχτες στην ταράτσα με την ωραιότερη θέα. Συνδυάζει επιλεγμένες προβολές ταινιών και ένα εκλεκτικό DJ set κάθε φορά, που μπορείς να τα απολαύσεις φορώντας ασύρματα ακουστικά.
tokyo01
tokyo02

Τα ακουστικά σου επιτρέπουν να βλέπεις την ταινία και να διαλέγεις ανά πάσα στιγμή ανάμεσα στον ήχο τής και τη μουσική που επιλέγει ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ζωντανά κατά τη διάρκεια της ταινίας. Ανεβαίνεις στην ταράτσα, παίρνεις τα ακουστικά σου, κάθεσαι σε μια ωραία σεζ-λονγκ, βλέπεις την ταινία, αλλάζεις κανάλι στα ακουστικά και ακούς μουσική! Τη μουσική και το πρόγραμμα των ταινιών επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Info: Cities in cinema:Τετάρτη 20 Ιουνίου – Τοkyo! Michel Gondry, Leos Carax and Bong Joon-ho, 2008. ΒΙΟS Terrace. Ακουστικά: 2 ευρώ Ώρα έναρξης: 21.15.Bios – Εξερευνώντας τον αστικό πολιτισμό / Πειραιώς 8



We Dream Awake
we-dream-awake01

To We Dream Awake είναι μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης αφιερωμένη στο υποσυνείδητο, τα όνειρα και τις ονειροπολήσεις. Θεωρώντας τη φαντασία τρόπο διαφυγής από την καθημερινότητα, ο χώρος παρουσίασης της έκθεσης διαμορφώνεται ως μια σύγχρονη ετεροτοπία, ένας άλλος τόπος ονείρων, ένα πραγματικό σημείο που αντανακλά το φαντασιακό μας κόσμο και καθιστά τη διαφυγή σε αυτόν δυνατή.

Συμμετέχουν: Ξενοκράτης Βαρτζίκος, Μαργαρίτα Γούκου, Mάρι Μασουρίδου, Αγγελική Παπαγεωργίου, Μάγια Παπακώστα, Λευτέρης Παπακώστας, Φίλιππος Ρετός, Σωτηρία Σμυρναίου, Νάιρα Στεργίου, Γεώργιος Στεφάτος, Αθηνά Συντυχάκη, Ιωάννης Χατζησταυρής.

Info: Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5, 105 52 Αθήνα/ Τ 216 7003325 Διάρκεια Έκθεσης: έως Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018. Ώρες Λειτουργίας: 18:00 – 22:00 καθημερινά. Είσοδος Ελεύθερη. Εγκαίνια: Παρασκευή 15 Ιουνίου
Ώρα Προσέλευσης: 20:00 | Opening party: DJ set by Blue Lagoon + Andreas Palmer στις 23:00



Listen to my story
“έγραψα στο χέρι μου, πριν μπω στη βάρκα, το τηλέφωνο του πατέρα μου, ήμουν κι εγώ κόρη κάποιου πατέρα…”

Τι πραγματικά γνωρίζουμε για τους πρόσφυγες; Πόσα κοινά στοιχεία έχουν οι ζωές μας;Και τι μπορούμε να μάθουμε για εμάς, ακούγοντας την ιστορία τους; Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διοργάνωση του δήμου Αθηναίων με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στοχεύει στην πρόσβαση όλων των πληθυσμών της πόλης στην ανάγνωση και στο βιβλίο, καθώς και στην υλοποίηση δράσεων που προέρχονται από τους πληθυσμούς αυτούς, σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή τους.
listen_tomystory

Η εκδήλωση «Άκουσε την ιστορία μου» πραγματοποιείται την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 από τις 18:00 έως τις 21:00 στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων -Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, Αθήνα.

Με «κλειδί» τη ζωντανή αφήγηση, που υπάρχει σε όλες τις κουλτούρες ως μέσο εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και διατήρησης της μνήμης, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ακούσουν προσωπικά τις αφηγήσεις ζωής των προσφύγων με τη διαμεσολάβηση διερμηνέα.

Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίουως μέρος της θεματικής ενότητας «Η μεγάλη γιορτή της ανάγνωσης» που αγκαλιάζει όλους τους κατοίκους της πόλης, κάθε ηλικίας και κάθε καταγωγής και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Προγράμματος Στέγασης και Υπηρεσιών για Αιτούντες Άσυλο, που υλοποιεί η ΕΑΤΑ του δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας & Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι επισκέπτες επιλέγουν την ιστορία που θέλουν να ακούσουν μέσα από μια σειρά διαθέσιμων τίτλων. Μόνο που το περιεχόμενο της ιστορίας είναι η πραγματική βιογραφία του αφηγητή. Η ζωντανή, προσωπική αφήγηση είναι μια εμπειρία που ανατρέπει στερεότυπα και προκαταλήψεις για τον «ξένο» και συνδέει διαδραστικάτον αφηγητή και τον ακροατή.

«Όταν φεύγει ένας άνθρωπος από τη χώρα του, την παίρνει μαζί του και προσπαθεί να φτιάξει σε μια ξένη χώρα, μια άλλη πατρίδα», όπως χαρακτηριστικά διηγείται ένας από τους συμμετέχοντες.Όλοι οι αφηγητές είναι ωφελούμενοι του Προγράμματος Στέγασης και Υπηρεσιών για Αιτούντες Άσυλο του Δήμου Αθηναίων και στεγάζονται σε διαμερίσματα μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας.
Αν θέλετε κι εσείς να ακούσετε μια ιστορία για μια ζωή που αλλάζει, θα πρέπει να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας : https://www.eventbrite.co.uk/e/46837485179?aff=ehomecard#tickets

Info: Άκουσε την ιστορία μου. Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018,18:00 - 21:00, Σεράφειο του δήμου Αθηναίων



ΓΛΥΚΕΡΙΑ
glykeria

Η Γλυκερία περιοδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, με τον Βασίλη Προδρόμου και την ορχήστρα της, καλώντας μας σε ένα μουσικό ταξίδι, για βραδιές ξεχωριστής διασκέδασης. Ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, με τραγούδια λαïκά – έντεχνα - παραδοσιακά, καθώς και τις επιτυχίες της σπουδαίας μας ερμηνεύτριας, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Ακολούθησα ένα αστέρι», στο οποίο καινούρια τραγούδια μπερδεύονται γλυκά με παλαιότερα, που με μια διαφορετική μουσική ματιά, αλλά και τη μεστή ερμηνεία της Γλυκερίας, παίρνουν νέα πνοή. Θα παρουσιάσει επίσης τη νέα διασκευή του τραγουδιού "Θάλασσες" (Μάριου Τόκα - Σαράντη Αλιβιζάτου).

Info: 16/6 Αθήνα, Πανεπιστημιούπολη. https://www.facebook.com/glykeriaofficial/


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης