«Αντικριστά & Αμολυτά: Οι αναμνήσεις ενός περιηγητή» στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»

xorostasi1

Η φετινή εκδήλωση του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Ομίλου Γλυφάδας «Χοροστάσι» αναβιώνει τις αναμνήσεις ενός περιηγητή από την ελληνική ύπαιθρο και την ηπειρωτική Ελλάδα γύρω στο 1930, με 300 χορευτές και 30 μουσικούς, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου

Τα βήματα ενός περιηγητή που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή σε ταξίδια στην Ελλάδα και η προσπάθεια να ξαναζωντανέψει τις μνήμες και τις ιδιαίτερες εμπειρίες του από την ελληνική ύπαιθρο και την ηπειρωτική Ελλάδα γύρω στο 1930, ακολουθεί η φετινή εκδήλωση του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Ομίλου Γλυφάδας «Χοροστάσι».

Περισσότεροι από 300 χορευτές και 30 μουσικοί παρουσιάζουν την πορεία του περιηγητή, τις εμπειρίες του και τις αναμνήσεις του και αναβιώνουν τις στιγμές που έζησε παρακολουθώντας χορούς, πανηγύρια, γλέντια και γιορτές Ελλήνων. Των Ελλήνων που ξέρουν να γλεντούν και να αγωνίζονται ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές

Η πολιτιστική-λαογραφική εκδήλωση με τίτλο «Αντικριστά & Αμολυτά: Οι αναμνήσεις ενός περιηγητή», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30 στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», στον Λόφο του Φιλοπάππου. Το Σάββατο 23 Ιουνίου τα βήματά του μας πάνε από την Καρδίτσα στη Χίο, από τις Σέρρες στη Θράκη, από τη Δράμα στο Μέτσοβο και από την Κρήτη στην Κύθνο.

Αντίστοιχα, την Κυριακή 24 Ιουνίου μεταφερόμαστε από την Ελασσόνα στην Ικαρία, επιστρέφουμε στη Δράμα και μετά πάμε στη Νάξο, σταματάμε στη Γουμένισσα λίγο πριν πάμε στη Λήμνο, περνάμε από τη Ρόδο στα Αλάτσατα και καταλήγουμε στον Δομοκό. Το ταξίδι αυτό θα συνοδεύεται από ένα έντυπο με πλούσιο λαογραφικό και φωτογραφικό υλικό.


Πληροφορίες:

Γενική είσοδος 8 ευρώ- 5 ευρώ για τα παιδιά μέχρι 10 ετών

Website: http://xorostasi.gr
Facebook: https://www.facebook.com/groups/xorostasi/
YouTube Channel: http://www.youtube.com/user/xorostasi
E-mail: info@xorostasi.gr
Διεύθυνση: Άπω Ανατολής 27 και Αντικυθήρων, Άνω Γλυφάδα, 165 62

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης