Λαμπερή εκδήλωση για τον Ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λαμπερή εκδήλωση για τον Ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στην κατάμεστη αίθουσα πάνω από χίλια άτομα παρακολούθησαν το θεατρικό ντοκιμαντέρ, «Ο Έλληνας που πέρασε τις πύλες του διαστήματος» - Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, των επιστημών, της ναυτιλίας, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου

krimizis2
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμητική εκδήλωση για τον Ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή.

Την βραδιά διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεγάλοι Έλληνες», μιας ιδέας και πρότασης της Προέδρου κυρίας Δήμητρας Κ. Φιλίππου, που υποστηρίχθηκε θερμά από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στην κατάμεστη αίθουσα πάνω από χίλια άτομα παρακολούθησαν το θεατρικό ντοκιμαντέρ, «Ο Έλληνας που πέρασε τις πύλες του διαστήματος», δημιουργία του Θανάση Λάλα και της Ελευθερίας Ντεκώ, σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου. Η παρουσίαση βασίστηκε κυρίως σε μια εκ βαθέων συνομιλία που είχε ο Σταμάτης Κριμιζής με τον Θανάση Λάλα, πλαισιωμένη με πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή και την διεθνή καριέρα του Μεγάλου Έλληνα επιστήμονα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, μίλησε με πολλή συγκίνηση για τον παιδικό του φίλο Σταμάτη Κριμιζή. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, των επιστημών, της ναυτιλίας, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Ο Σύλλογος σχεδιάζει να συνεχίσει τον φιλόδοξο κύκλο εκδηλώσεων «Μεγάλοι Έλληνες», που εγκαινίασε το έτος 2014, με στόχο να φέρει σ’ επαφή τη νέα γενιά, αλλά και το ευρύτερο κοινό με σημαντικές προσωπικότητες που έχουν τιμήσει με το έργο τους την Ελλάδα διεθνώς.

Κλείσιμο
krimizis1

Κάρεν Μαυρίδη, Μαρία Αναστασοπούλου Κριμιζή, Σταμάτης Κριμιζής, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Δήμητρα Φιλίππου, Παναγιώτης Τσάκος

krimizis2

Ο Σταμάτης Κριμιζής στη σκηνή

krimizis3

O Θανάσης Λάλας στη σκηνή
krimizis4

Ειρήνη Τζελέπη, Γιώργος Ντάβλας, Αντζελα Γκερέκου, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

krimizis5

 Τάκης Μαυρωτάς, Ειρήνη Νταΐφά, Βασίλης Θεοχαράκης, Σόφη Πλουμή, Γιάννης Βογανάτσης
krimizis6

Κατερίνα Γιαννέτου, Δήμητρα Παπανδρέου, Τάκης Γιαννέτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης