Συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  στις 6.30 μ.μ. στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Στις ΗΠΑ οι πολίτες ψηφίζουν με μεγαλύτερη συχνότητα από οποιαδήποτε άλλη χώρα

Συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ πραγματοποιείται την Τετάρτη στις 18:30 το απόγευμα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τον Νοέμβριο του 2018, οι ψηφοφόροι των Ηνωμένων Πολιτειών θα κληθούν να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές (Midterms) για την επανεκλογή του συνόλου των 435 εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων και 33 εδρών της Γερουσίας, και πολλών άλλων εκπροσώπων του αμερικανικού κράτους. Με αφορμή την επικείμενη εκλογική διαδικασία, το Dukakis Center του ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολεγίου Ανατόλια, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει μία εκ βαθέων συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείας, οι αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών ανέρχονται σε 500.000 (από τον δημοτικό υπάλληλο που μαζεύει τα αδέσποτα ζώα στο Βερμόντ μέχρι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ) και οι πολίτες ψηφίζουν με μεγαλύτερη συχνότητα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. 

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει μία συζήτηση για τις εκλογικές διαδικασίες που για ορισμένους χρήζουν ανανέωσης, για την τεχνολογία και την ανάγκη θωράκισης απέναντι σε παρεμβάσεις και κακόβουλες ενέργειες από τρίτους εξωτερικούς παράγοντες. Το 2016 το Dukakis Center είχε διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη την πρώτη συζήτηση Voting in America. Η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων συνεχίζεται τώρα στην Αθήνα με ένα πάνελ από εκλεκτούς ομιλητές, και συγκεκριμένα τους:
  • Michael Ertel, Εκλογικός Αντιπρόσωπος, Φλόριντα, ΗΠΑ
  • Charles Stewart III, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Massachusetts Institute of Technology (MIT)
  • Αριστείδη Ν. Χατζή, Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

secrets_dhistorie_arthro

Η Joséphine de Beauharnais, η Nefertiti, Marie Stuart, η Lucrece Borgia… πρόκειται για γυναίκες που είτε εκτιμιούνταν είτε περιφρονούνταν, είτε αδικήθηκαν είτε ευνοήθηκαν από τη μοίρα, σημάδεψαν την εποχή τους, η καθεμία με την ασυνήθιστη πορεία της.

xytirio

Ένα απολαυστικό ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης ,μέσα από μια ξεκαρδιστική διαδρομή στην ψυχοσύνθεση του σύγχρονου άντρα και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα αισθήματα του - Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων