Συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  στις 6.30 μ.μ. στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Στις ΗΠΑ οι πολίτες ψηφίζουν με μεγαλύτερη συχνότητα από οποιαδήποτε άλλη χώρα

Συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ πραγματοποιείται την Τετάρτη στις 18:30 το απόγευμα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Τον Νοέμβριο του 2018, οι ψηφοφόροι των Ηνωμένων Πολιτειών θα κληθούν να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές (Midterms) για την επανεκλογή του συνόλου των 435 εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων και 33 εδρών της Γερουσίας, και πολλών άλλων εκπροσώπων του αμερικανικού κράτους. Με αφορμή την επικείμενη εκλογική διαδικασία, το Dukakis Center του ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολεγίου Ανατόλια, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) διοργανώνει μία εκ βαθέων συζήτηση για το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείας, οι αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών ανέρχονται σε 500.000 (από τον δημοτικό υπάλληλο που μαζεύει τα αδέσποτα ζώα στο Βερμόντ μέχρι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ) και οι πολίτες ψηφίζουν με μεγαλύτερη συχνότητα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. 

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει μία συζήτηση για τις εκλογικές διαδικασίες που για ορισμένους χρήζουν ανανέωσης, για την τεχνολογία και την ανάγκη θωράκισης απέναντι σε παρεμβάσεις και κακόβουλες ενέργειες από τρίτους εξωτερικούς παράγοντες. Το 2016 το Dukakis Center είχε διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη την πρώτη συζήτηση Voting in America. Η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων συνεχίζεται τώρα στην Αθήνα με ένα πάνελ από εκλεκτούς ομιλητές, και συγκεκριμένα τους:
  • Michael Ertel, Εκλογικός Αντιπρόσωπος, Φλόριντα, ΗΠΑ
  • Charles Stewart III, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Massachusetts Institute of Technology (MIT)
  • Αριστείδη Ν. Χατζή, Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ilia1

 Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν οπτόπλινθο, μια πλίθα από πηλό, ψημένη στο καμίνι, διαστάσεων 22×22×4,5 εκ., η οποία φέρει στην μια όψη το αποτύπωμα του αριστερού πέλματος μικρού παιδιού, ηλικίας ως 6 ετών. Η ηλικία του παιδιού εκτιμήθηκε βάσει του μεγέθους του πέλματος. Οι αρχαιολόγοι χρονολογούν το συγκεκριμένο εύρημα στο 2ο αιώνα μ.Χ.

ipiros-taxi-1

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντώνης Τσάβαλος φιλοδοξεί να προσφέρει σε όσους βρεθούν στις 3 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο τον καρπό της Ηπειρώτικης γης που είναι μια ωφέλιμη και πλούσια πνευματική τροφή.

opera

Η σκηνοθέτης Lindy Hume επιχειρεί να αναδείξει την πλευρά του εραστή-συμβόλου που ακόμη και στο τέλος του βίου του, αρνείται να δείξει μεταμέλεια και να σεβαστεί τα συναισθήματα της γυναίκας, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στην άβυσσο

9
Acropolis

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (EHD): Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής, αλλά και να απολαύσουν την περιοδική έκθεση «Από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong», δωρεάν, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.