Γέφυρες πολιτισμού «χτίζει» ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Γέφυρες πολιτισμού «χτίζει» ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Το θέμα της συνάντησης  μεταξύ των δύο δημάρχων θα είναι «Σμύρνη -Νέα Σμύρνη: Δεσμοί Ιστορίας, Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης"

Μια ιστορική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί  στις 3 Οκτωβρίου στη Σμύρνη, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού μεταξύ των Δήμων Σμύρνης  και Νέας Σμύρνης.
 
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα επισκεφθεί τη Σμύρνη θα είναι ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, κ. Σταύρος Τζουλάκης ο οποίος θα υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλη Χατζατουριάν, o οποίος σχεδίασε και συντόνισε την όλη δράση. 

Το θέμα της συνάντησης  μεταξύ των δύο δημάρχων θα είναι «Σμύρνη -Νέα Σμύρνη: Δεσμοί Ιστορίας, Γέφυρα Πολιτισμού και Παράδοσης", ενώ το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Μέγαρο Πολιτισμού Ahmed Adnan Saygun στο κέντρο της Σμύρνης, στην οποία θα συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης με μαέστρο το διάσημο Hakan Sensoy. 

Είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί  ελληνική αντιπροσωπεία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα από Δήμο με προσφυγικές καταβολές το Δήμο Σμύρνης,με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία, με σημαντικές πολιτιστικές δράσεις στις δύο πόλεις. 

Κατά τη διάρκεια των ημέρων αυτών θα πραγματοποιηθεί επίσης έκθεση φωτογραφιών που έχει επιμεληθεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με θέμα 60 σπάνιες καρτ ποστάλ από την περίοδο ακμής της Σμύρνης οι οποίες δίνουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα από την καθημερινή κοινωνική ζωή της πόλης. Οι φωτογραφίες προέρχονται κυρίως από το αρχείο του Ψηφιακού ΜουσείουΣμύρνης & Νέας Σμύρνης, καθώς και από το προσωπικό αρχείο του Βαγγέλη Χατζατουριάν.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

παλι με χρόνια με καιρούς

πάλι δικά μας θάναι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mageiria01__2_

Ενας κόσμος γεμάτος γεύσεις, μυρωδιές, εικόνες, αισθήματα, ακόμη και ήχους που διασχίζουν αιώνες ξεπηδά μέσα από τα κείμενα της δημοσιογράφου-συγγραφέως Μαρίας Θερμού στο βιβλίο της «Στα Μαγειρεία των Αρχαίων» που παρουσιάζεται την Τετάρτη το απόγευμα στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης»