Επιτάφιος εν Ελευσίνι: Παράσταση σε μουσική Θεοδωράκη και ποίηση Ρίτσου

Επιτάφιος εν Ελευσίνι: Παράσταση σε μουσική Θεοδωράκη και ποίηση Ρίτσου

Του Ελευσίνιου σκηνοθέτη ˗ κινηματογραφιστή Χρήστου Δήμα - Τραγουδούν Γεράσιμος Ανδρεάτος, Νένα Βενετσάνου - Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Παράσταση, στην οποία κάτω από την μουσική συνοδεία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» ο Ελευσίνιος σκηνοθέτης ˗ κινηματογραφιστής Χρήστος Δήμας συναντά τον κύκλο τραγουδιών ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ σε μουσική ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και ποίηση ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ. 

Συνάντηση, που οδηγεί σε ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό, μουσικό κι αφηγηματικό ταξίδι, όπου παράλληλα με την Ορχήστρα και το μουσικό δρώμενο, θα υπάρχει πρωτότυπη κινηματογραφική προβολή – πάνω σε μεγάλη Οθόνη αλλά και  στα κτίσματα του Παλαιού Ελαιουργείου –  φιλμικού υλικού, όπου ο μουσικός Επιτάφιος θα συνδεθεί με την ίδια την πόλη της Ελευσίνας και τον Μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης.  

Κάτω από το ιδιαίτερο βλέμμα του Ελευσίνιου σκηνοθέτη, ο κύκλος των τραγουδιών ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ θα μετουσιωθεί σε μια μουσική παράσταση όπου οι γειτονιές της γενέθλιας πόλης του, τα εργοστάσια, η  ιστορία του αρχαίου Ιερού Χώρου, ο Θρήνος της μάνας, θα συνδεθούν με τον Θρήνο του Ρίτσου και τις εμβληματικές  μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη. Τραγουδούν, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Νένα Βενετσάνου. 

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2017, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. 
Στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cover1

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής «Tabula Rasa» και οι εκδόσεις «i-write» παρουσιάζουν το ανθολόγιο αστυνομικών διηγημάτων με τίτλο «28 Λόγοι για να Πεθάνεις», την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 19:30, στο «Mojo Club»