«Tango Por Dos»: Αυθεντικό αργεντίνικο τάνγκο στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής

«Tango Por Dos»: Αυθεντικό αργεντίνικο τάνγκο στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής

Ο Miguel Ángel Zotto, χορογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής τού Tango Por Dos, κάνει μία αναδρομή στην ιστορία του χορού, ζωντανεύοντας με τις χορογραφίες του μία πορεία που ξεκινά από τη γέννηση του τάνγκο στην καρδιά της λατινικής Αμερικής

«Tango Por Dos»: Αυθεντικό αργεντίνικο τάνγκο στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής
Tango Por Dos σημαίνει τάνγκο για δύο, αλλά η σπουδαία ομάδα του Miguel Ángel Zotto αποτελείται από 18 εξαιρετικούς χορευτές και 6 βιρτουόζους μουσικούς, έτοιμους να ανάψουν τη φωτιά του πάθους του αυθεντικού αργεντίνικου τάνγκο στα τέλη Μαρτίου στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Miguel Ángel Zotto, χορογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής τού Tango Por Dos, κάνει μία αναδρομή στην ιστορία του χορού, ζωντανεύοντας με τις χορογραφίες του μία πορεία που ξεκινά από τη γέννηση του τάνγκο στην καρδιά της λατινικής Αμερικής.

Οι Tango Por Dos φέρνουν στην Αθήνα το Raíces Tango, ένα υπερθέαμα χορού, μουσικής, κοστουμιών και φώτων αντάξιο της ιστορίας του θρυλικού χορού της Αργεντινής. Η παράσταση, που παντού όπου παρουσιάζεται στέφεται με τεράστια επιτυχία, πλαισιώνεται από την αγάπη του κοινού και αποσπά τα διθυραμβικά σχόλια της διεθνούς κριτικής, κάνει στάση στο Μέγαρο Μουσικής στις 30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2017.

Κλείσιμο
Το Raíces Tango έρχεται να μυήσει το κοινό στην ιστορία του σπουδαίου χορού που δεν είναι μόνο η αποθέωση του ερωτικού πάθους, αλλά και ένας χορός ύμνος στην αντίσταση, το δικαίωμα να είναι κανείς διαφορετικός, το δικαίωμα να είναι κανείς ισότιμος μπροστά στο πάθος για έναν άλλο άνθρωπο ή την ίδια την ελευθερία.

Ο Miguel Ángel Zotto εμπνέεται από την ιστορία του χορού, θυμάται τις ρίζες του στις χορευτικές ιεροτελεστίες των Ινδιάνων, αποτυπώνει στις χορογραφίες του την ατμόσφαιρα του Μπουένος Άιρες, της πόλης που γέννησε το τάνγκο και σκηνοθετεί μία παράσταση που ακολουθεί τον περίφημο ερωτικό χορό από το σκοτάδι του περιθωρίου στο φως του Χόλιγουντ και της παγκόσμιας αναγνώρισης.

Ο ίδιος ανεβαίνει στη σκηνή έχοντας στο πλάι του την αέρινη μέσα στη γήινη ομορφιά της Daiana Guspero και μαζί δίνουν ένα ρεσιτάλ χορού με βήματα και κινήσεις που ίσα που  προλαβαίνει να συλλάβει το ανθρώπινο μάτι.

Οι 18 εκπληκτικοί χορευτές που τους περιστοιχίζουν επί σκηνής συνοδευόμενοι από την εκπληκτική ορχήστρα, με το πάθος την ακρίβεια των κινήσεων και τη φαντασμαγορία των στροβιλισμών τους, κάνουν το Raices Tango ένα υπερθέαμα που έρχεται για πάντα στο μυαλό κάθε φορά που ακούγεται ο ήχος ενός μπαντονεόν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης