«Τα Μουσεία αλλιώς»:όλα όσα κρύβουν και πρέπει να γνωρίζουμε

«Τα Μουσεία αλλιώς»:όλα όσα κρύβουν και πρέπει να γνωρίζουμε

Γνωριμία με τα μουσεία της Αθήνας μέσα από μία προσέγγιση που έχει στόχο να αναδείξει την μοναδικότητα και τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία τους προτείνοντας μία νέα ανάγνωση.

 «Τα Μουσεία αλλιώς» είναι μία σειρά οκτώ συναντήσεων –σεμιναρίων στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης Fårö με τη δημοσιογράφο ειδικευμένη σε θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς 
Μαρία Θερμού.
Από την Τετάρτη 8 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη 19.00-21.00. Γιατί τα μουσεία δεν είναι απλώς φορείς ιστορίας, είναι η σύνδεσή μας με το παρελθόν και η επιβεβαίωση του παρόντος!
 

Η  δημοσιογράφος Μαρία
Θερμού, ειδικευμένη σε
θέματα πολιτισμού και
πολιτιστικής κληρονομιάς


 
Όπως λέει η Μαρία Θερμού «για δυο μήνες, θα συναντιόμαστε και θα συζητάμε για ο,τι μας κεντρίζει το ενδιαφέρον στα μουσεία. Για όσα βρίσκονται μέσα στις προθήκες τους αλλά και …πίσω από αυτές. Για ιστορίες μικρές ή μεγάλες, γνωστές ή άγνωστες, που συνδέονται με ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, για έργα-πρότυπα, που λειτούργησαν στην τέχνη διαχρονικά, τα highlights φυσικά αλλά και τα «παράξενα» και ιδιαίτερα εκθέματα κάθε μουσείου, την προέλευση των συλλογών του,τη σύγχρονη δυναμική του και πολλά άλλα. Μια "άλλη" ανάγνωση για να βλέπουμε τα μουσεία με "άλλο" μάτι».
 «Τα Μουσεία αλλιώς»! Πώς;
-Ποια είναι τα εκθέματα κάθε μουσείου, που συνδέονται με ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα από την αρχαιότητα ως σήμερα;
-Ποια είναι τα «παράξενα» και ιδιαίτερα έργα κάθε μουσείου;
-Ποια είναι τα έργα –πρότυπα, που λειτούργησαν στην τέχνη διαμέσου των αιώνων;
-Ποιες oι ομοιότητες με τη σημερινή εποχή με βάση τα εκθέματα των μουσείων;
 Στις συναντήσεις όμως θα συζητηθούν και θέματα, όπως οι συλλογές κάθε μουσείου και η προέλευσή τους, τα σημαντικότερα εκθέματά του, οι ημερομηνίες – σταθμοί στην ιστορία του, η σύγχρονη δυναμική του, η εξέλιξη των μουσείων από μικρές ιδιωτικές συλλογές σε μεγάλους πολιτιστικούς φορείς, ποια είναι και πού βρίσκονται τα σημαντικότερα αρχαία ελληνικά έργα στο εξωτερικό, η αρχαιοκαπηλία και οι επιπτώσεις της κ.ά. 
Προβολές βίντεο και φωτογραφικού υλικού, βιβλιογραφία και ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες συνοδεύουν τα σεμινάρια.
Ημερομηνία Έναρξης: Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, 19.00-21.00 με συνάντηση γνωριμίας
Πληροφορίες συμμετοχής: Fårö, Έβρου 14, πλατεία Μαβίλη, τηλ. 21 0771 7544 21 0771 7544 info@faro.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης