Λονδίνο: Κορυφαία διεθνής διάκριση για το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Λονδίνο: Κορυφαία διεθνής διάκριση για το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Βραβείο καλύτερου φιλμ για την ταινία -  Συγκινημένος ο Σάκης Ρουβάς από την βράβευση

Λονδίνο: Κορυφαία διεθνής διάκριση για το «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη
Στο Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου φιλμ του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου. 



Κλείσιμο
«Το "Chevalier" είναι μια σπουδή στον ανδρικό ανταγωνισμό, μέσα από τα μάτια μιας γενναίας και ξεχωριστής σκηνοθέτιδος. Με επίσημη αυστηρότητα και ακαταμάχητο πνεύμα, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη κατάφερε να φτιάξει μια ταινία που είναι συγχρόνως μια ξεκαρδιστική κωμωδία, αλλά και μια βαθιά ανησυχητική δήλωση για την κατάσταση της ανθρωπότητας στη Δύση», δήλωσε ο Παβλικόφσκι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής που ανακοίνωσε τη βράβευση. 







Μια παρέα έξι αντρών (Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Σάκης Ρουβάς)επιστρέφει ύστερα από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος με ένα γιοτ όταν μία ξαφνική βλάβη στο σκάφος τους τους εγκλωβίζει στον Σαρωνικό. Οι ήρωες της ταινίες αποφασίζουν να... σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται «Chevalier». 

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό και συνάμα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι αφού κανένας από τους έξι φίλους δεν θα κατέβει από το γιοτ αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.




Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη μάλιστα είπε σε σχετική ερώτηση πως δεν υπάρχει κάποιο ηθελημένο μήνυμα για την Ελλάδα της κρίσης ωστόσο τόνισε ότι δουλεύει κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα.

Μέλη της κριτικής επιτροπής που απένειμαν το βραβείο στην Τσαγγάρη ήταν, εκτός από τον Παλικόφσκι, η παραγωγός Κριστίν Βασον, ο Τιγουέτελ Ετζίοφορ, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μάμπελ Τσεούνγκ και η ηθοποιός Κρίστιν Σκοτ Τόμας.



Συγκινημένος ο Σάκης Ρουβάς από την βράβευση

Τη συγκίνηση αλλά και την υπερηφάνεια του που συμμετέχει στο «Chevalier» εξέφρασε ο Σάκης Ρουβάς, λίγες ώρες αφότου ταινία απέσπασε το κορυφαίο βραβείο στο φεστιβάλ του Λονδίνου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram. 

«Είμαι περήφανος για την διεθνή βράβευση του #Chevalier μας με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας χθες στο BFI στο Λονδίνο. Ανυπομονώ για την πρεμιέρα μας στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου», έγραψε o τραγουδιστής, δημοσιεύοντας την αφίσα της ταινίας.

* Σε συμπαραγωγή με NOVA & THE MATCH FACTORY και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης