Aνοίγει και πάλι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Μυτιλήνη

Aνοίγει και πάλι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Μυτιλήνη

Λόγω της υποστελέχωσής του, το μουσείο θα είναι ανοιχτό μόλις δύο φορές την εβδομάδα

Aνοίγει και πάλι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Μυτιλήνη
Την επαναλειτουργία του ανακαινισμένου Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Teriade, στη Μυτιλήνη, ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του μουσείου. Λόγω της υποστελέχωσής του, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό μόλις δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 10 το πρώι έως τις 2 το μεσημέρι.  Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η καθημερινή λειτουργία τού Μουσείου θα επιτευχθεί μόνο, όταν αυτό στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας.

«Είναι γνωστό ότι λειτουργούμε με δύο φύλακες και ότι ζητάμε εδώ και καιρό την ενίσχυσή μας σε προσωπικό. Χωρίς να έχουμε ακόμα μία ένδειξη ανταπόκρισης από τους αρμοδίους. Παρόλα αυτά, το ΔΣ πήρε μία απόφαση για να ανοίξει ξανά τις πόρτες του το Μουσείο» δήλωσε στο  ο διευθυντής του Μουσείου, Κώστας Μανιατόπουλος. «Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά τονίζω ότι αν δούμε ότι δεν βγαίνει ακόμα και αυτό το πρόγραμμα λειτουργίας και διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ζήτημα ασφάλειας, θα ξανακλείσουμε» πρόσθεσε.

Το Μουσείο - Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade, το οποίο βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα νότια της πόλης, στην περιοχή «Βαρειά»,  άνοιξε τις αίθουσες του στο κοινό τον Αύγουστο του 1979.

Κλείσιμο
Στεγάζει, διαφυλάσσει και παρουσιάζει το σύνολο του εκδοτικού έργου τού Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade (1889 - 1983), ο οποίος υπήρξε διάσημος τεχνοκριτικός, ενώ, από τη «συνεργασία» του με τους κορυφαίους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, γεννήθηκαν τα λεγόμενα «Μεγάλα Βιβλία», που είναι τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου.

Ο Teriade παράλληλα με το εκδοτικό του έργο δημιούργησε και μια σημαντικότατη συλλογή από έργα τέχνης σημαντικών ελλήνων και ξένων ζωγράφων. Αρκετά από τα έργα αυτής της πλούσιας συλλογής που περιλαμβάνει πίνακες, του Τσαρούχη του Γιώργου Βακιρτζή του Ορέστη Κανέλλη και πολλών άλλων γνωστών καλλιτεχνών, τα δώρισε στα δυο μουσεία που δημιούργησε στον γενέθλιο τόπο του, την Μυτιλήνη. Σημαντικό μέρος της συλλογής αυτής καταλαμβάνουν τα έργα του Θεόφιλου, του μεγάλου αυτού λαϊκού καλλιτέχνη που ο Τεριάντ πιστεύοντας στο ταλέντο του τον βοήθησε στηρίζοντας τον και τον καταξίωσε στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

Στις αίθουσες του μουσείου, εκτίθενται, επίσης, έργα γνωστών καλλιτεχνών. Αντίτυπα των «Μεγάλων Βιβλίων» και λιθογραφίες των Σαγκάλ, Ματίς, Πικάσο, Λεζέ κ.ά., καθώς και αντίγραφα μεσαιωνικών χειρογράφων.

Εκτός από τη μόνιμη έκθεση του συνόλου του εκδοτικού έργου του Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade, το Μουσείο πραγματοποιεί αναδρομικές εκθέσεις εικαστικών τεχνών, εκδόσεις και άλλες - συναφείς προς τον χαρακτήρα του - πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης