Βγαίνουμε Αθήνα: Τα τραγούδια της Μελίνας από την Ελεωνόρα Zουγανέλη

Βγαίνουμε Αθήνα: Τα τραγούδια της Μελίνας από την Ελεωνόρα Zουγανέλη

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα: Τα τραγούδια της Μελίνας από την Ελεωνόρα Zουγανέλη


Μουσική
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μέγαρο Μουσικής

Είκοσι χρόνια μετά το «αντίο» της Μελίνας Μερκούρη και σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης παράστασης στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού στις 10 Ιουλίου, τα τραγούδια της Μελίνας θα πουν για δυο ακόμα βραδιές την ιστορία της. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη συναντάει ξανά τη Μελίνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δυο συναυλίες, σήμερα και αύριο, με μια αγκαλιά τραγούδια, γεμάτη συγκίνηση και αγάπη. Συμμετέχει η Μπέτυ Βαλάση. Η σκηνοθεσία και επιμέλεια κειμένων είναι του Πέτρου Ζούλια. Παίζει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων Μουσική, σε μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ.: 210 7282333. Ώρα: 20:30. Εισιτ.: 10-55 ευρώ.
Κλείσιμο

«Η θαλασσινή ωδή του Fernando Pessoa και τα fados της εφηβείας μου». Η Αλίκη Καγιαλόγλου στο Θέατρο Τέχνης Φρυνίχου

Παράσταση λόγου και μουσικής, βασισμένη στη "Θαλασσινή Ωδή" του Fernando Pessoa, τη μεγαλειώδη αυτή ποιητική σύνθεση του Πορτογάλου συγγραφέα, πάνω στον μύθο της ελεύθερης περιπέτειας του ανθρώπινου πνεύματος, υπογεγραμμένη από το alter ego του, Alvaro de Campos, καθώς και σε παλιά, αγαπημένα fados της Λισσαβόνας. Η μετάφραση είναι της Μαρίας Παπαδήμα, η σκηνική όψη και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, ενώ η ιδέα, η επιλογή κειμένων, η διασκευή τραγουδιών και η ερμηνεία της Αλίκης Καγιαλόγλου. Πορτογαλική και κλασική κιθάρα: Μιχάλης Σουρβίνος. Κλασική κιθάρα: 'Αγγελος Μπότσης. Παραγωγή: ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ. Στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα). Τηλ.: 210 3222464. Ώρα: 21:00. Ειστ.: 3-15 ευρώ.

Ο Σταύρος Παπασταύρου στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις»

Μια μουσική διαδρομή του γνωστού τραγουδοποιού από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Ξάγρυπνη Πόλη» ως τους «Γιαπωνέζικους Κήπους», με ενδιάμεσους σταθμούς το «Πίσω Δωμάτιο», το «Μίλα μου για μήλα», το ανέκδοτο «Τζιμπαράν», καθώς και αρκετές ακόμα συνθέσεις εκτός δισκογραφίας. Τον συνοδεύουν δύο εξαίρετοι μουσικοί, η 'Αλκηστις Ραυτοπούλου στο πιάνο και ο Φώτης Μυλωνάς στα πνευστά και το μαντολίνο. ΅Στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Διέλευσις" (Λέσβου 15 και Πόρου 112, Κυψέλη). Τηλ: 210 8613739. Ώρα: 21:30. Εισιτ.: 7-10 ευρώ.

ΟΠΕΡΑ
"Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει" του Ν. Κυπουργού στο Θέατρο Ολύμπια

Η όπερα και για ...παιδιά του Νίκου Κυπουργού, σε λιμπρέτο και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, επιστρέφει από τις 7 Νοεμβρίου 2014 και για 38 παραστάσεις έως τις 8 Μαρτίου 2015. Πρόκειται για ένα πολύχρωμο και ανατρεπτικό παραμύθι όπου όλα είναι λίγο «πειραγμένα» και τίποτα δεν «είναι» όπως «φαίνεται» στην αρχή. Η ιστορία βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν 'Αντερσεν "Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός" και μιλάει για έναν πρίγκιπα ο οποίος ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά της αλαζονικής πριγκίπισσας. Στην παράσταση βαρύνοντα ρόλο έχουν τρία ιδιαίτερα γουρουνάκια με ανθρώπινη μορφή. Στο Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59). Τηλ.: 210 3612461, 210 3643725. Ώρα: 20:00. Εισιτ.: 5-25 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ
"Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα" στο Θέατρο Πόρτα

Πριν από πολλά χρόνια ζούσε ένας Αυτοκράτορας που είχε τέτοια αδυναμία στα καινούρια ρούχα που όλα του τα λεφτά τα ξόδευε για το ντύσιμό του… Το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα - Ξένια Καλογεροπούλου κάλεσε για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα τον Κρις Κούπερ, καλλιτεχνικό διευθυντή της Big Brum Theatre in Education Company και πρωτοπόρο σε θέματα που αφορούν στο Θέατρο στην Εκπαίδευση. Ο Κρις Κούπερ θα παρουσιάσει το καινούργιο πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου «Τα καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα» βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χ.Κ. 'Αντερσεν, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος έπειτα από παραγγελία του Εργαστηρίου. Στο Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι). Τηλ.: 210 7780518. Ώρα: 18:00. Εισιτ.: 8 ευρώ.

Η "Μαύρη ζάχαρη" στο θέατρο "Ακαδημία Πλάτωνος"
Ένα προκλητικό και σκληρό έργο, αμάλγαμα μυθοπλασίας και ποίησης, αγάπης και χιούμορ, για τον έρωτα, τα εμπόδια που συναντά, τους προσωπικούς μας εφιάλτες και τον εθισμό των ανθρώπων απέναντι σε κάθε είδους εξάρτηση. Η "Μαύρη Ζάχαρη", μετά τις sold out παραστάσεις της στο Βυρσοδεψείο, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά σε νέα στέγη, την "Ακαδημία Πλάτωνος" του Βοτανικού, ένα νεοσύστατο εγχείρημα που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις της θεατρικής Αθήνας. Σε σκηνοθεσία Γιάννη Ράμου. Παίζουν οι Κρίστελ Καπερώνη, Πάνος Νάτσης, Ηλίας Γκογιάννος. Μέρος των εσόδων της παράστασης προσφέρεται στο ΚΕΘΕΑ. Στο Θέατρο "Ακαδημία Πλάτωνος" (Σπύρου Πάτση και Μαραθωνομάχων 8 , Βοτανικός). Τηλ.: 210 4830330. Ώρα: 21:15. Εισιτ.: 8-12 ευρώ.

ΒΙΒΛΙΟ
Ο Χέρμαν βαν Ρομπέι παρουσιάζει το βιβλίο του στην Αθήνα

Ο Χέρμαν βαν Ρομπέι, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρουσιάζει το βιβλίο του "Η Ευρώπη στη θύελλα. Υποσχέσεις και προκαταλήψεις" από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος στο Auditorium Theo Angelopoulos. Εκτός από τον ίδιο, θα μιλήσουν ο Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της εφημερίδας "Η Καθημερινή". Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31). Τηλ.: 210 3398600. Ώρα: 17:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Παραμύθια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ο Δημήτρης Β. Προύσαλης αφηγείται λαϊκά παραμύθια για εφήβους (15+) και ενήλικο κοινό, την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα, από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων που εκπονεί ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Σήμερα, ο Δημήτρης Προύσαλης θα αφηγηθεί «Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτα» (Παραμύθια για της Τύχης τα καμώματα). Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αθήνας (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης). Τηλ: 210 8846011-12. Ώρα: 19:15. Είσοδος ελεύθερη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
"Οι εργαζόμενοι φωτογραφίζουν τη ζωή του εργοταξίου". Έκθεση φωτογραφίας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι εργαζόμενοι φωτογράφισαν σε ώρες διαλειμμάτων ή σχόλης τόσο τα ίδια τα κτίρια του Κέντρου, όσο και τους γύρω χώρους, τους συναδέλφους τους ή και τη διαδρομή τους από και προς την εργασία τους με τη χρήση απλών ψηφιακών μηχανών ή του κινητού τους, καταθέτοντας την προσωπική τους ματιά για το χώρο εργασίας τους. Η έκθεση, που επιμελήθηκε ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει ως τις 20 Νοεμβρίου 2014. Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Αεροπόρου Αριστοτέλη Μωραΐτη, Π. Φάληρο). Ώρα εγκαινίων: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης