Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Ο Τασούλας ζήτησε την παραίτηση της διευθύντριας και του ΔΣ

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Ο Τασούλας ζήτησε την παραίτηση της διευθύντριας και του ΔΣ

Το βράδυ της Τετάρτης ζητήθηκαν οι παραιτήσεις και σήμερα υποβλήθηκαν - Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τοποθετηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Ο Τασούλας ζήτησε την παραίτηση της διευθύντριας και του ΔΣ
Την απομάκρυνση της προέδρου και την αντικατάσταση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αποφάσισε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.

Με μια κίνηση αποφασιστικότητας, ο κ. Τασούλας επέλεξε να σταματήσει τις αντιπαραθέσεις και τις αλληλοκατηγορίες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Εδώ και ένα μήνα, οι διαφωνίες της γενικής διευθύντριας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Άννας Καφέτση με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Μουσείου έχουν λάβει τη μορφή δημόσιας αντιπαράθεσης.

Κλείσιμο
Το βράδυ της Τετάρτης, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Τασούλας ζήτησε την παραίτηση της γενικής διευθύντριας και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Το πρωί της Πέμπτης, όλα τα μέλη του ΔΣ και η -τέως πλέον- διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Η τοποθέτηση του νέου γενικού διευθυντή (ή της νέας γενικής διευθύντριας) αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα από τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.

Οι αντιπαραθέσεις και διαφωνίες της τέως διευθύντριας του Μουσείου με τα μέλη του ΔΣ αφορούσαν την λειτουργία του Μουσείου και τις διαδικασίες μεταφοράς στο -έτοιμο από τον Ιούνιο- ανακαινισμένο κτίριο του Φιξ στην οδό Συγγρού, το Υπουργείο Πολιτισμού παίρνει θέση ζητώντας την παραίτηση της διευθύντριας του Μουσείου Άννας Καφέτση και του Δ.Σ. του Μουσείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης