Τασούλας: Θα βρεθεί χώρος για τον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου

Τασούλας: Θα βρεθεί χώρος για τον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου

Απάντηση του υπουργού Πολιτισμού σε ερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Τασούλας: Θα βρεθεί χώρος για τον ανδριάντα του Μ. Αλεξάνδρου
Nα βρεθεί χώρος για να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Γιάννης Παππάς, ευελπιστεί το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο Κώστας Τασούλας, απαντώντας σε ερώτηση 25 βουλευτών της ΝΔ.

Στην απάντησή του, ο υπουργός τονίζει ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη διαθέσιμου ανοιχτού δημόσιου χώρου στο κέντρο της Αθήνας.

Την ερώτηση είχαν καταθέσει 25 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Ηλία Βλαχογιάννη, ζητώντας να ενημερωθούν γιατί δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί ο ανδριάντας στο κέντρο της Αθήνας.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας, «το 1993, με πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Ντόρας Μπακογιάννη, φιλοτεχνήθηκε από τον αείμνηστο ακαδημαϊκό και γλύπτη Ιωάννη Παππά έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος αφού αγοράστηκε από το ΥΠΠΟ εν συνεχεία δωρήθηκε στον δήμο Αθηναίων, με σκοπό τη μελλοντική ανέγερσή του σε κατάλληλο δημόσιο χώρο της πρωτεύουσας».

«Το θέμα απασχόλησε κατ΄επανάληψη το δήμο Αθηναίων στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι πλείστοι των ανοιχτών δημόσιων χώρων, στους οποίους ενδεχομένως θα μπορούσε να τοποθετηθεί ο ανδριάντας» ενημερώνει τους βουλευτές ο υπουργός.

Προσθέτει ότι η πρόταση του δήμου Αθηναίων να τοποθετηθεί ο ανδριάντας σε χώρο πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού της Θησείου, δεν έγινε αποδεκτή από το ΚΑΣ με ομόφωνη γνωμοδότησή του τον Απρίλιο του 2012, διότι η εγκατάσταση ενός γλυπτού μεγάλων διαστάσεων δεν αναδεικνύεται στον περιορισμένο χώρο της πλατείας Θησείου και δεν συνάδει με τα μνημεία του περιβάλλοντος χώρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης