Τι λέει γεωλόγος για την γεωδυναμική απεικόνιση του λόφου Καστά

Τι λέει γεωλόγος για την γεωδυναμική απεικόνιση του λόφου Καστά

Τι σημειώνει ο Λάζαρος Πολυμενάκος σχετικά με το ταφικό μνημείο 

Τι λέει γεωλόγος για την γεωδυναμική απεικόνιση του λόφου Καστά
Ο βασικός συντάκτης της επιστημονικής εργασίας που είχε δημοσιευθεί σε διεθνές περιοδικό το 2004, Δρ. Λάζαρος Πολυμενάκος, δηλώνει την αντίθεσή του στη δημοσιοποίησή της με τον αποσπασματικό τρόπο που έγινε και ιδιαίτερα κατά τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η ανασκαφή, στις εργασίες της οποίας παρόμοια δημοσιεύματα είναι δυνατό να προξενήσουν ζημία αντί όφελος. 

Επίσης, δηλώνει την αντίθεσή του στην παρουσίαση σχολίων επί των αποτελεσμάτων της έρευνας από τρίτα πρόσωπα τα οποία τυγχάνει να μην έχουν τις κατάλληλες γνώσεις, όταν μάλιστα απουσιάζουν δικά του σχόλια για την εν λόγω εργασία, σχόλια τα οποία άλλωστε ουδέποτε ζητήθηκαν από αυτόν. 

Ο κ. Πολυμενάκος δεν προτίθεται να κάνει κανένα σχόλιο για την δημοσιευμένη εργασία του, η οποία έχει τεθεί από καιρού υπόψη της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για την αξιοποίησή της κατά την κρίση της. 

Επιθυμεί τέλος να διευκρινίσει ότι δε φέρει ευθύνη για τυχόν αναφορές που έχουν γίνει σε πρόσφατα δημοσιεύματα και συνδέουν τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας με τις «διαστάσεις του τάφου» στον τύμβο Καστά, στοιχείο που δεν έχει καμία σχέση με τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς το τμήμα του κειμένου της επιστημονικής δημοσίευσης του 2004 από το οποίο αντλήθηκαν πληροφορίες για διαστάσεις και άλλα στοιχεία, δεν αφορά στα αποτελέσματα αλλά στο σχεδιασμό της έρευνας και έχει παρανοηθεί από τους συντάκτες των αντίστοιχων δημοσιευμάτων, οι οποίοι πιθανόν να μη διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις για να το κατανοήσουν. 
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης