Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο νέο Flagship Store της Toys-Shop στην Αριστοτέλους
Ξεκινά το φεστιβάλ Χριστουγεννιάτικων γεύσεων
Ξεκινά το φεστιβάλ Χριστουγεννιάτικων γεύσεων
Περισσότεροι από 150 παραγωγοί τοπικών προϊόντων θα πάρουν μέρος στο χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», που θα πραγματοποιηθεί από 29 Νοεμβρίου μέχρι 1 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο «Helexpo Palace».
Τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά, ελιές, μπαχαρικά, μαρμελάδες, ποτά και άλλες γεύσεις που χαρακτηρίζονται από ποιότητα και ξεφεύγουν από τη μαζική τυποποίηση «καταλαμβάνουν» το εκθεσιακό κέντρο «Helexpo Palace», στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ γεύσεων «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» που θα πραγματοποιηθεί από 29 Νοεμβρίου μέχρι 1 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο «Helexpo Palace». Το φεστιβάλ διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το περιοδικό Αθηνόραμα, μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε την περασμένη άνοιξη στο Γκάζι και επισκέφθηκαν περισσότεροι από 15.000 πολίτες.
Στο δεύτερο φεστιβάλ εισάγονται καινοτομίες, όπως η αύξηση του αριθμού των παραγωγών, αλλά και η καθιέρωση τιμώμενης περιοχής, που για αυτή τη φορά είναι οι Κυκλάδες. Στο «Εστιατόριο» του φεστιβάλ πέντε διάσημοι σεφ, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Λουκάκος, ο Έκτορας Μποτρίνι, ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος εμπνέονται από οικογενειακά τραπέζια τους και προτείνουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα πιάτα, τα οποία θα προσφέρονται σε μικρές μερίδες προς 2,5 ευρώ η μία. Χριστουγεννιάτικα γλυκά θα προσφέρονται στο «Ζαχαροπλαστείο» του φεστιβάλ.
Στο «Wine&Beer Bar» οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν μερικές από τις καλύτερες μπίρες που παράγουν ελληνικές μικροζυθοποιίες και επιλεγμένα ελληνικά κρασιά. Επίσης, στο «Cocktail Bar» θα προσφέρονται κοκτέιλ φτιαγμένα μόνο από ελληνικά αποστάγματα και κρασιά.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ολοκληρώνουν εργαστήρια γεύσης και μαθήματα μαγειρικής με έμφαση στην παράδοση, όπως η δημιουργία χριστόψωμου, λαδομπακλαβά, χοιροσφαγίων και σπιτιών από μπισκότο.
Στο δεύτερο φεστιβάλ εισάγονται καινοτομίες, όπως η αύξηση του αριθμού των παραγωγών, αλλά και η καθιέρωση τιμώμενης περιοχής, που για αυτή τη φορά είναι οι Κυκλάδες. Στο «Εστιατόριο» του φεστιβάλ πέντε διάσημοι σεφ, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Λουκάκος, ο Έκτορας Μποτρίνι, ο Γιάννης Μπαξεβάνης και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος εμπνέονται από οικογενειακά τραπέζια τους και προτείνουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα πιάτα, τα οποία θα προσφέρονται σε μικρές μερίδες προς 2,5 ευρώ η μία. Χριστουγεννιάτικα γλυκά θα προσφέρονται στο «Ζαχαροπλαστείο» του φεστιβάλ.
Στο «Wine&Beer Bar» οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν μερικές από τις καλύτερες μπίρες που παράγουν ελληνικές μικροζυθοποιίες και επιλεγμένα ελληνικά κρασιά. Επίσης, στο «Cocktail Bar» θα προσφέρονται κοκτέιλ φτιαγμένα μόνο από ελληνικά αποστάγματα και κρασιά.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ολοκληρώνουν εργαστήρια γεύσης και μαθήματα μαγειρικής με έμφαση στην παράδοση, όπως η δημιουργία χριστόψωμου, λαδομπακλαβά, χοιροσφαγίων και σπιτιών από μπισκότο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα