ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας: Ανεβάζει έργο του Ηλία Kαπετανάκη «Η Βεγγέρα»

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας: Ανεβάζει έργο του Ηλία Kαπετανάκη «Η Βεγγέρα»

Καυτηριάζει τον καθωσπρεπισμό και την τυφλή μιμητικότητα της μικροαστικής τάξης της παλιάς Αθήνας

Veggera_-_parastasi
Το έργο του Ηλία Kαπετανάκη «Η Βεγγέρα» ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας, την 1η Απριλίου, στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα. Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο περισσότερο έναν αιώνα πριν που με την ανελέητη σάτιρα και το καυστικό του χιούμορ εκθέτει τον καθωσπρεπισμό, την ανοησία, την αμορφωσιά και την τυφλή μιμητικότητα της τότε μικροαστικής τάξης της Αθήνας, με τρόπο τόσο διεισδυτικό ώστε οι αναλογίες με το σήμερα να μοιάζουν κωμικά ανατριχιαστικές.

ΒΕΓΓΕΡΑ του Ηλία Καπετανάκη


Η οικογένεια Στενού επισκέπτεται απρόοπτα την οικογένεια Νερουλού. Στόχος της επίσκεψης: ένα συνοικέσιο. Μια κατά τα φαινόμενα καθώς πρέπει κοινωνική συναναστροφή, μέσα από μια σειρά έντονων παρεξηγήσεων, καταλήγει τελικά σε ένα μεγάλο κωμικό φιάσκο.

Η σκηνοθέτιδα Βαρβάρα Δούκα σημειώνει σχετικά με την παράσταση: «Η ‘Βεγγέρα’, μεταμορφώνεται σε εφιάλτη, που πυροδοτεί όλα τα ευτράπελα που αλυσιδωτά ξεγυμνώνουν τα νεοελληνικά ήθη.Όταν απογυμνωθεί η πρόσοψη, αποκαλύπτεται η καλύβα του Καραγκιόζη… Ίσως όμως και αυτή, κάποιες στιγμές, φαντάζει να έχει περισσότερη οργάνωση από το ελληνικό Κράτος, διαχρονικά…».

Στην παράσταση παίζουν οι Γιάννης Γιασλακιώτης, Γιώργος Αγγέλης, Πέτρος Ραψομανίκης, Μαρία Οικονόμου, Μιχάλης Κουμαριανός, Χριστίνα Ροκαδάκη, Ελένη Κόρδα, Θώμη Καρύδη, Οδυσσέας Κανέλλος, Βασίλης Παϊπέτης και Αγγελική Μιχαλοπούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης