Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Συνεχίζεται με επιτυχία η μεγάλη μυθολογική έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Συνεχίζεται με επιτυχία η μεγάλη μυθολογική έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα

Γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί δανείζουν τη φωνή τους 

ellinikos-kosmos-0
Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες έχουν περάσει, σε διάστημα δύο μηνών, από τους «Θεούς του Ολύμπου», την μεγάλη μυθολογική θεματική έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


Πώς διοικούσε ο παντοδύναμος Δίας Θεούς και ανθρώπους; Γιατί η Θεά Δήμητρα αναγκαζόταν να αποχαιρετήσει την κόρη της μία φορά τον χρόνο; Πώς αντιμετώπιζαν οι άλλοι Θεοί τον πολεμοχαρή Άρη; Τι παράξενο είχε συμβεί στη γέννηση της Θεάς Αθηνάς; 

Στους αρχαιοελληνικούς μύθους, που αγαπήθηκαν και ταξίδεψαν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας και επηρέασαν τη θρησκεία, τη ζωή και την κοσμοθεωρία πολλών λαών, οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου πρωτοστατούν με τις τελετουργίες, τα πάθη, τους έρωτες και τις διαμάχες τους. Σε αυτούς εστιάζει η μεγάλη μυθολογική θεματική έκθεση «Θεοί του Ολύμπου».

Η τεχνολογία συναντά τον μύθο: επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts «ντύνουν» τις ζωές των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Κλείσιμο
Περισσότερα από 150 άτομα εργάστηκαν με επιμονή για ενάμιση μήνα, προκειμένου να διαμορφώσουν τον τεράστιο χώρο των 1300 τ.μ, για να «μετακομίσει» με ασφάλεια o «Όλυμπος» στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Στόχος της έκθεσης αυτής: Να κατανοήσουμε τον βαθύτερο συμβολισμό που κρύβουν αυτοί οι μύθοι, αλλά και την αρχαία ελληνική γνώση και σοφία. Η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον καταξιωμένο ιστορικό Θάνο Βερέμη.

Όσοι δεν έχετε ακόμα επισκεφθεί την έκθεση, ο Φεβρουάριος είναι ο ιδανικός μήνας για να έρθετε και να γνωρίσετε -διασκεδάζοντας- το μεγαλείο της ελληνικής μυθολογίας και το θρυλικό της Δωδεκάθεο.

Γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί δανείζουν τη φωνή τους στους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου: Δίας (Αιμίλιος Χειλάκης), Ήρα (Μαρία Σολωμού), Δήμητρα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη), Αθηνά (Κατερίνα Λέχου), Αφροδίτη (Μαρία Ναυπλιώτου), Απόλλων (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), Άρτεμις (Νάντια Μπουλέ), Ερμής (Θανάσης Βισκαδουράκης), Άρης (Νίκος Βουρλιώτης), Ποσειδώνας (Γιάννης Στάνκογλου), Εστία (Αθηνά Μαξίμου) και Ήφαιστος (Δημήτρης Πιατάς).

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα εώς Πέμπτη απο 09.00-13.00
Παρασκευή 09.00-13.00 και 17.00-20.00
Σάββατο 11.00-20.00 και Κυριακή 11.00-19.00
Τελευταία είσοδος 50′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου

Προπώληση Εισιτηρίων ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης