LIVE

Κορωνοϊός

"Το ταξίδι που δεν έγινε"

"Το ταξίδι που δεν έγινε"

Η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Βαγγέλη Δούβαλη, με τίτλο «Το ταξίδι που δεν έγινε» ολοκληρώθηκε...

Η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Βαγγέλη Δούβαλη, με τίτλο «Το ταξίδι που δεν έγινε»  ολοκληρώθηκε πρόσφατα και κυκλοφορεί στο εμπόριο. 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον ΙΑΝΟ, από τον  Βασίλη Χατζηιακώβου, έναν άνθρωπο της Τέχνης και των Γραμμάτων, ο οποίος ανέλαβε μέσω της εταιρείας «ΠΑΡΟΥΣΙΑ» την οποία διευθύνει επιτυχώς εδώ και πολλά χρόνια, την έκδοση και προώθηση του CD. 

Ένα εγχείρημα από τα πολλά επιτυχημένα που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο διευθυντής του μεγάλου βιβλιοπωλείου, με τον ποιοτικό χώρο των εκδηλώσεων. Κι όταν η βραδιά έκλεισε και τα  φώτα έπεσαν, συνομιλήσαμε με τον τιμώμενο τραγουδιστή για τον ίδιο και τους στόχους του 

Τι αντιπροσωπεύει για σένα αυτή η δισκογραφική δουλειά;

Το σεβασμό μου στο ποιοτικό τραγούδι, το έντεχνο, και κυρίως εκείνο που πηγάζει μέσα από το ήθος, την παιδεία και την καλλιέργεια. Αν δεν ονειρεύεσαι τραγουδώντας και δεν ευελπιστείς να περάσεις κάποια μηνύματα σ αυτούς που σ ακούνε τότε γιατί να τραγουδάς; Τα πάντα στη ζωή είναι άποψη, κι εγώ προσωπικά, αυτό θέλω να περάσω στον κόσμο.

Είναι όμως και μια συνολικότερη προσπάθεια ένα τραγούδι, δεν συμφωνείς;

Και βέβαια ναι! Αλλοίμονο σ αυτούς που την είδαν ξερόλες. Ο στίχος, η μουσική, η ενορχήστρωση, η έκδοση, η διακίνηση, τα πάντα, αποτελούν τα απαραίτητα συστατικά για να καταλήξει μια δουλειά στις προθήκες ενός καταστήματος δίσκων. 

Οι δικοί σου συνεργάτες σ αυτή την προσπάθεια;

Υπήρξα τυχερός. Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης μου έδωσε σπουδαία κομμάτια τα οποία είναι τιμή μου που τα τραγουδώ. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτός ο μεγάλος Επτανήσιος ποιητής και στιχουργός. Πόσοι σπουδαίοι συνθέτες μελοποίησαν έργα του και πόσοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες τα ερμήνευσαν. Θυμάμαι τις συνεργασίες του με Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Σέμψη, Ανδριόπουλο και πολλούς άλλους! Επίσης να αναφερθώ και στον συγγραφέα και ποιητή, τον Γρηγόρη Χαλιακόπουλο, που μου έδωσε ένα καταπληκτικό τραγούδι την “Ανάβυσσο”. Είναι ίσως από τα ωραιότερα τραγούδια που έχω πει. Όσο για τον πολυβραβευμένο μουσικοσυνθέτη Φίλιππο Περιστέρη, τι να πω! Χρόνια συνεργάζομαι μαζί του, έχω συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές του δουλειές και η εξαιρετική του παιδεία και γνώση στη μουσική μαζί με την εμπειρία του, αποτελούν εγγύηση. Αλλά και τον ΙΑΝΟ οφείλω να αναφέρω και κυρίως τον Βασίλη Χατζηιακώβου, που έχει το τάλαντο να ξεχωρίζει για την ποιότητά του και τις γνώσεις του. 

Τα τελευταία χρόνια σε ακούγαμε στο ιστορικό Χάραμα της Καισαριανής. Φέτος τι προβλέπει το πρόγραμμά σου; 

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια πέρασα όμορφες στιγμές στο Χάραμα  με Μπάση, Μακεδόνα, Διαμάντη, Νέγκα, Παπαδόπουλο  και πολλούς άλλους. Προς το παρόν δεν έχω καταλήξει για την επόμενη σεζόν. Να αναφέρω πως συμμετέχω με την ορχήστρα της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής “Έμμετρον”, αλλά εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι όπου και να είμαι θέλω να τραγουδώ δίχως να ντρέπομαι για αυτά που θα λέω και δόξα τω Θεώ, αυτό μέχρι στιγμής το έχω καταφέρει.

Το καλοκαίρι έχεις περιοδείες;

Στις 10 Ιουλίου στη Μεσσήνη, όπου εκεί θα συμμετάσχω στην εκδήλωση Εθελοντών Μεσσήνης, που είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν αναλάβει εξαιρετική κοινωνική δράση, βοηθώντας συνανθρώπους μας οικονομικά και ψυχολογικά. Ακολουθεί το Black Duck  στις 12 Ιουλίου, το Αττικό Άλσος στις 13 και στις 19 του ιδίου μηνός εμφανίζομαι στην Τεχνόπολη. Ίσως ακολουθήσει για μερικές ημέρες ένα ταξίδι μου στο εξωτερικό, καθότι διατηρώ άριστες σχέσεις με την ομογένεια της Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας.

Τον τελευταίο καιρό σε βλέπουμε τακτικά να τραγουδάς σε εκπομπές σαν του Σπύρου Παπαδόπουλου και της Μπήλιως Τσουκαλά. Πιστεύεις ότι η τηλεόραση βοηθά έναν καλλιτέχνη ή τον εκθέτει;

Αναντίρρητα τον βοηθά. Κάθε μέσο ενημέρωσης είναι στήριγμα ειδικά για νέους δημιουργούς. Όμως εκείνο που μετράει τελικά είναι πως θα διαχειριστείς εσύ ως παρουσιαζόμενος το χρόνο που σου δίνουν. Τι θα πεις, τι θα υποστηρίξεις και ποιες είναι οι θέσεις σου απέναντι στη ζωή, στην κοινωνία και σ αυτό που υπηρετείς. Αν είσαι ετερόφωτος ή άνθρωπος δίχως προσωπικότητα αργά ή γρήγορα αυτό θα φανεί. Πιστεύω λοιπόν πως όλα έχουν να κάνουν με μας τους ίδιους. Σε ότι με αφορά νιώθω όμορφα που μπορώ να τραγουδώ ένα τραγούδι της Μπέλλου, του Μίκη, του Μπιθικώτση αλλά και του Ζαμπέτα επιτυχίες, δίχως να έχω ταμπού και αφοριστικές προθέσεις. 

Η κρίση στην Ελλάδα πιστεύεις θα ξεπεραστεί; 

Αλίμονο αν δεν πιστέψω και δεν δω τα πράγματα με αισιοδοξία. Οι παλαιότεροι από εμάς, περάσανε τα πάνδεινα. Πολέμους, πείνα, Κατοχή, αρρώστιες, και τι δεν βίωσαν. Είναι ανεπίτρεπτο οι νέοι άνθρωποι, να παραδίνουμε τα όπλα και να πέφτουμε στην κατάθλιψη. Ήμουν και είμαι υποστηρικτής κάθε προσπάθειας που ενισχύει την  ψυχολογία και βοηθά στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού και πολιτισμικού ιστού. Ιδιαίτερα οι καλλιτέχνες οφείλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να ανασάνει και να τονωθεί. Αν μεμψιμοιρούμε με το παραμικρό, ποιο μήνυμα περνάμε ειδικά στους έφηβους και τους νιους; Για μένα αξία στη ζωή έχει η πάλη, ο αγώνας, η αξιοπρέπεια και η συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία του κάθε ανθρώπου μέσα στα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα. Σήμερα είναι η εποχή της συμμετοχής, της αλληλεγγύης και της συνειδητοποίησης. Ο καιρός της απάθειας, είναι παρελθόν. Πρέπει όμως να σκεπτόμαστε με σύνεση, δίχως φανατισμό και να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες υπό την προϋπόθεση ότι συμβάλουμε κι εμείς προς αυτή την κατεύθυνση. Η κοινωνία μας θα γίνει πιο ανθρωποκεντρική και λιγότερο κερδοσκοπική. Θέλω να πιστεύω πως αυτή η μαύρη περίοδος που μας ταλανίζει, σύντομα θα αντικατασταθεί από περισσότερο φωτεινές μέρες. Αν δεν το πίστευα, τότε δεν θα τραγουδούσα…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης