«Καθαρτήριο»: Στις 2 Φεβρουαρίου η αθηναϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του Βασίλη Μαζωμένου

«Καθαρτήριο»: Στις 2 Φεβρουαρίου η αθηναϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του Βασίλη Μαζωμένου

Έχει ήδη αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε ελληνικά και ξένα φεστιβάλ - Δείτε βίντεο

Kathartirio_-_tainia_3

Στις 2 Φεβρουαρίου θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα η νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου «Καθαρτήριο» με την προβολή του στις αίθουσες Studio New Star Art Cinema και Ανδρόρα.

Καθαρτήριο (2022)



Η μαύρη κωμωδία ενθουσίασε το κοινό στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του οποίου πρωτοπαρουσιάστηκε τον Νοέμβριο, απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο 35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της Αθήνας αλλά ξεχώρισε και στο εξωτερικό κερδίζοντας τρία 3 βραβεία στο 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και καλύτερου ηθοποιού στον Θόδωρο Κατσαφάδο), δύο βραβεία στο Bridge Fest στο Βανκούβερ του Καναδά (Καλύτερης Mαύρης Kωμωδίας και Kαλύτερου Δεύτερου Ρόλου στη Νεφέλη Κουρή), αλλά και οι υποψηφιότητες σε διακεκριμένα φεστιβάλ της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Πορτογαλίας, στα φημισμένα Maverick Movie Awards και Fantasporto.

Η ταινία διηγείται επτά ιστορίες ακραίας αγάπης. Ένας μοναχός ηγείται μιας πομπής. Ένα κορίτσι διασώζεται από την πορνεία. Δύο κολεγιόπαιδα γίνονται δράστες βίαιων περιστατικών. Ένας ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας αστυνομικού. Ένα ζευγάρι προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του. Μια γυναίκα εκφράζει τον θυμό της σε έναν δημόσιο υπάλληλο. Ένας άνδρας απάγει τον καλύτερο του φίλο. Επτά διαφορετικές ιστορίες για την αγάπη στη σύγχρονη Ελλάδα, από ανθρώπους που την αναζητούν, τη βρίσκουν, τη χάνουν.

Στην ταινία, το σενάριο της οποία συνυπογράφουν οι  Βασίλης Μαζωμένος και Βασίλης Γουδέλης, παίζουν οι ηθοποιοί  Μαρία Ζορμπά, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιάννης Κοκιασμένος, Κώστας Μπάρας, Νεφέλη Κουρή, Βαγγέλης Ψωμάς, Ανδρέας Νάτσιος, Αγγελική Καρυστινού, Adrian Frieling, Ηλέκτρα Γεννατά, Νίκος Παντελίδης, Θανάσης Χαλκιάς,  Μαρία Καρακίτσου, Χρήστος Ζαχάρωφ, Δημήτρης Φουρλής, Χριστίνα Σωτηρίου, Στέφανος Κακαβούλης, Αλέξιος Κοτσώρης, Δημήτρης Σιγανός, Natalie Pawloff, Κατερίνα Τσάση, Δημήτρης Μωραΐτης και Άννα Γούλα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης