Πλατεία Θεάτρου: Βρέθηκαν αρχαία κατά τις εργασίες για την ανάπλασή της

Πλατεία Θεάτρου: Βρέθηκαν αρχαία κατά τις εργασίες για την ανάπλασή της

Σε ποια περίοδο χρονολογούνται

Arxaia_-_Plateia_Theatroy1
Σημαντικές αρχαιότητες των ύστερων ρωμαϊκών χρόνων ήρθαν στο φως κατά την διάρκεια των εργασιών που εκτελούν συνεργεία του Δήμου Αθηναίων για την ανάπλαση της περιοχής της Πλατείας Θεάτρου.

Arxaia_-_Plateia_Theatroy2


Σύμφωνα με την ανασκαφική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, στο νότιο τμήμα της πλατείας, σε μέσο βάθος – 1,00μ., βρέθηκαν αρχιτεκτονικά κατάλοιπα ενός αρκετά μεγάλου κτηριακού συγκροτήματος. Το συγκρότημα αυτό αποτελείται από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι έχουν αποκαλυφθεί μερικώς και διατηρούνται σε χαμηλό ύψος.

Ο μεσαίος χώρος, με μήκος πλευράς 7.40μ,  οριοθετείται από μαρμάρινους λιθοπλίνθους εν είδει στυλοβάτου, με εντορμίες στην άνω επιφάνειά τους για την ένθεση κιγκλιδώματος ή θωρακίων. Τα δάπεδα των χώρων καλύπτονταν από μαρμαροθετήματα opus sectile και ψηφιδωτό με σχηματοποιημένο φυτικό και γεωμετρικό διάκοσμο, τμήματα των οποίων διασώθηκαν σε καλή κατάσταση και προφανώς μαρτυρούν τον πολυτελή χαρακτήρα του οικοδομήματος. 
Παλαιότερες ανασκαφές σε όμορα ακίνητα έχουν αποκαλύψει αρχιτεκτονικά στοιχεία (τοιχοδομές, ψηφιδωτά δάπεδα) που φαίνεται να ανήκουν στο ίδιο κτηριακό συγκρότημα.

Κλείσιμο
Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές έρευνες χωρίς ωστόσο να προκληθούν καθυστερήσεις στο έργο της ανάπλασης της περιοχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησε η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια - «Μακάρι ο νεκρός να ήμουν εγώ» είπε ο κατηγορούμενος

Ισόβια στον 22χρονο που δολοφόνησε τον 20χρονο στις Σέρρες - «Πάνω στα νεύρα μου ανέβασα το μαχαίρι στο Instagram»


Πέθανε ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης