“Αν προέκυπτε παιδί στη ζωή μου, θα έφευγα από την Ελλάδα!”

“Αν προέκυπτε παιδί στη ζωή μου, θα έφευγα από την Ελλάδα!”

Λίγα χρόνια μετά το θερμό επεισόδιο της Πίττας, η μαχητική ομάδα αφήνει το Αιγαίο  και πιάνει …στεριά - Ο “Σταυρακομαθιακάκης” - Ορφέας Αυγουστίδης μας μιλάει για το ρόλο του και όχι μόνο!

“Αν προέκυπτε παιδί στη ζωή μου, θα έφευγα από την Ελλάδα!”
Τα χρόνια  πέρασαν -έξι στον αριθμό- και το παρεάκι με τους “Τζιμπιτζίδη” (Γιάννη Τσιμιτσέλη), “Σταυρακομαθιακάκη” (Ορφέα Αυγουστίδη), “Παρλαβάντζα” (Γιώργο Σεϊταρίδη), “Καλούρη” (Ιωάννη Παπαζήση) και φυσικά την “Μαριαλένα” (Βίκυ Καγιά) , αφήνει το Αιγαίο και πιάνει …στεριά!

Από την Κρήτη, λοιπόν, στην Αθήνα, με σχεδόν όλη την υπόθεση να διαδραματίζεται γύρω από τη Βουλή, την Ομόνοια, το Σ.Ε.Φ., το Γεράνι και τη Λαχαναγορά…

Όσο  για τους αγαπημένους μας ήρωες; Αυτοί  έχουν πια απολυθεί από το στρατό και τώρα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους! Ο καθένας φυσικά με το δικό του τρόπο!

Κλείσιμο
Ο “Τζιμπιτζίδης”  (Γιάννης Τσιμιτσέλης), έχει γίνει περιζήτητος γκουρού και έχει ιδρύσει την εταιρεία “Τέχνη Ζωής”, όπου πασχίζει να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση των πελατών του. Ο “Παρλαβάντζας”  (Γιώργος Σεϊταρίδης) είναι πλέον ιδιοκτήτης αλυσίδας φαστφουντάδικων και ενός πολυτελούς εστιατορίου. Η “Μαριαλένα” (Βίκυ Καγιά), πέρα από δικηγόρος, ασχολείται παράλληλα με την πολιτική, καθώς εξελίχθηκε σε υφυπουργό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο “Καλούρης”  (Ιωάννης Παπαζήσης) εργάζεται ως ντιζάινερ και έχει καταφέρει να γίνει δημοτικός σύμβουλος, όπου διοργανώνει καμπάνιες και μάχεται για τα δικαιώματα των συμπολιτών του.



Πώς όμως όλοι αυτοί θα συναντηθούν ξανά; Ποια είναι η αφορμή που θα τους μπλέξει σε νέες περιπέτειες; Ο γνωστός από τη “Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο”, “survivor” - “Μίνωας Σταυρακομαθιακάκης” και κατά κόσμον Ορφέας Αυγουστίδης, μας λύνει κάθε απορία! «Ο Σταυρακομαθιακάκης,  μετά τη μυστηριώδη απαγωγή της 12χρονης προστατευόμενης του, της ορφανής πακιστανής Noori -βαφτισμένη πια Φανουρία-, εγκαταλείπει τον Ψηλορείτη και ακολουθώντας τα ίχνη της εισβάλει εν μέσω κρίσης στην πρωτεύουσα, όπου την έχει φέρει η αστυνομία με σκοπό να την απελάσει. Αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο η αφορμή για να ξαναβρεθούν όλοι μαζί και να μπλεχτούν σε μία μεγάλη περιπέτεια», μας εξηγεί ο Ορφέας, ενώ ξεκλέβει λίγο χρόνο από το γύρισμα στο “Jimmy’s café ”, στην οδό Βαλαωρίτου.



Ορφέας Αυγουστίδης και Γιάννης Τσιμιτσέλης ακούγοντας προσεκτικά τις οδηγίες του σκηνοθέτη - σεναριογράφου Νίκου Περάκη

Ήρεμος, χαλαρός και ευδιάθετος παρά την κούραση των πολύωρων γυρισμάτων, ο Ορφέας Αυγουστίδης μας μιλά για το ρόλο του στο πολυσυζητημένο και πολυπόθητο σίκουελ, το επίκαιρο και έξυπνο σενάριο του Νίκου Περάκη, την εποχή της κρίσης και της αγανάκτησης την οποία βιώνουμε, ενώ μας ξεκαθαρίζει: «Όχι, δεν φεύγω από την Ελλάδα! Δεν θέλω να είμαι απών από τόσο μεγάλες αλλαγές!»

Και για όσους αναρωτιούνται, γιατί οι σειρήνες …ετοιμάζονται να ηχήσουν ξανά;  Ο Ορφέας σπεύδει να εξηγήσει: «Βλέποντας τη νέα ταινία καταλαβαίνεις με τη μία πως υπάρχει λόγος να ξαναδείς για άλλη μια φορά τους χαρακτήρες… Διαφορετικά, τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά, δε θα κάναμε κάτι που δεν θα είχε ουσία και νόημα. Έξι χρόνια μετά, ο Σταυρακομαθιακάκης έχει εξελιχθεί, έχει αλλάξει, αλλά παραμένει πάντα απρόβλεπτος. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δει κανείς πώς έχουν εξελιχθεί οι ήρωες.»

Με ένα «επίκαιρο, γεμάτο ανθρωπιά και σχόλιο, σενάριο» και τον Νίκο Περάκη «να ξέρει πολύ καλά τι ζητά, αλλά και να έχει τον τρόπο να το επικοινωνήσει στον ηθοποιό, μόνο καλά και ωραία πράγματα μπορούν να προκύψουν!» Παρόλα αυτά και παρά την επιτυχία της προηγούμενης ταινίας, τίποτα δεν είναι σίγουρο πια.



«Δυστυχώς σε τόσο δύσκολες εποχές, προτεραιότητα του κόσμου δεν είναι το σινεμά. Εμείς οι ηθοποιοί κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι μπορούμε. Σημασία έχει να υπάρχει θετική ενέργεια!», λέει ο Ορφέας, ο οποίος σε μια τόσο δύσκολη εποχή -την εποχή της κρίσης και της αγανάκτησης- δε σταμάτησε να έχει δουλειά. «Ανέκαθεν ήταν δύσκολα τα πράγματα στο χώρο μας! Πόσο μάλλον τώρα… Προσωπικά αισθάνομαι πολύ τυχερός για όλο αυτό που συμβαίνει. Δουλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ και δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου γιατί ξέρω πως θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές.» Όχι, δεν κάνει απλές υποθέσεις: «Αυτή είναι η πραγματικότητα της χώρας μας.» Αυτός όμως δεν είναι και ο μοναδικός λόγος: «Θεωρώ πως εκτός όλων των άλλων, είναι πολύ κουραστικό για τον κόσμο να βλέπει συνεχώς την ίδια φάτσα. Αναπόφευκτα λοιπόν κάποια στιγμή σταματάς… παίρνεις μια ανάσα και επιστρέφεις. Δεν θέλω να «καώ» από την υπερέκθεση. Δεν μου αρέσει και δεν υπάρχει λόγος»



Σε μια τόσο δύσκολη και επώδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, ο Ορφέας δεν εγκαταλείπει και σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις του για μετανάστευση στο εξωτερικό, ο ίδιος ξεκαθαρίζει: «Φέτος έμεινα μερικούς μήνες στην Ευρώπη και είδα πως οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ πιο ευνοϊκές. Γι’ αυτό και μόνο θα έφευγα από την Ελλάδα! Όχι βέβαια ότι θα περίμενα καμιά μεγάλη καριέρα εκεί. Θα μπορούσα να κάνω και κάτι άσχετο με την υποκριτική. Δε φεύγω, όμως!  Μια τέτοια εποχή, που συμβαίνουν τεράστιες αλλαγές στη χώρα μου, θέλω να μείνω εδώ και να συμμετέχω κι εγώ με το δικό μου τρόπο. Κατέβηκα κάμποσες φορές στο Σύνταγμα. Και απόγευμα και βραδάκι!»

Νιώθοντας αισιοδοξία για το μέλλον και όντας σίγουρος πως κάθε μεγάλη αλλαγή είναι επίπονη, ο Ορφέας χαίρεται να βλέπει τους Έλληνες ενωμένους σαν μια γροθιά. «Τους Έλληνες που πριν λίγους μήνες άνοιγαν το στόμα τους και έλεγαν τα χειρότερα για τον συνάνθρωπό τους. Δεν μπορώ και δεν θέλω να πιστέψω πως σε ενδεχόμενες εκλογές, αν ψηφίσει το 99% του κόσμου, θα μας κυβερνούν οι ίδιοι άνθρωποι. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα ήταν μια πολύ καλή αφορμή να φύγω από τη χώρα.»



Σε περίπτωση επίσης που στη ζωή του προέκυπτε ένα παιδί… θα έφευγε από τη χώρα χωρίς δεύτερη κουβέντα: «Όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Ελλάδα, θα δυσκολευόμουν πολύ να κάνω οικογένεια. Αν αυτή την εποχή, πάντως, προέκυπτε ένα παιδί στη ζωή μου, τότε θα έφευγα από την Ελλάδα ή τουλάχιστον θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά.»

Μέχρι τότε όμως… μέχρι δηλαδή  να σκεφτεί το ενδεχόμενο μιας οικογένειας, ας επιστρέψουμε και πάλι στα γυρίσματα της ταινίας, τα οποία ολοκληρώνονται γύρω στις 10 Ιουλίου! Από εκεί και μετά «θα κάνω διακοπές ήρεμα και χαλαρά».

Ξεκινώντας τα γυρίσματα, ο Νίκος Περάκης ετοίμασε ένα μικρό σποτάκι, ώστε  να πάρουμε μια γρήγορη ιδέα από το cast της νέας του ταινίας.



Info: Οι “Σειρήνες στη στεριά” βγαίνουν στους κινηματογράφους στις 27 Οκτωβρίου από την ODEON
Στην ταινία συμμετέχουν ακόμη οι: Ρένος Χαραλαμπίδης, Τζένη Θεωνά, Ελευθερία Κόμη, Δέσποινα Μαυροειδή και Ράσμι Σούκουλη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης