«Το Αίνιγμα του Χαμένου Θεού»: Μια παράσταση προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία

«Το Αίνιγμα του Χαμένου Θεού»: Μια παράσταση προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία

Το  τρίτο κατά σειρά ιστορικό δράμα του Χριστόφορου Χριστοφή παρουσιάζεται στους Δελφούς

To_ainigma_tou_xamenou_Theou_-_parastasi
Ο πολιτισμός είναι συνάντηση και επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, όπου η διαφορετικότητα του καθενός δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά αφορμή για διάλογο μέσα από την τέχνη. Στην παραπάνω αρχή βασίζεται η παράσταση «Το Αίνιγμα του Χαμένου Θεού» του Χριστόφορου Χριστοφή, που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο «Φρύνιχος» στους Δελφούς και δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους με σωματική αναπηρία, να συμμετάσχουν και να έχουν μια ολοκληρωμένη αισθητική εμπειρία.

Ο στόχος της παράστασης είναι να μπορέσουν όλοι οι θεατές να έρθουν σε επαφή με το λόγο, την εικόνα, την κίνηση, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά αντικείμενα και όλα τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται η θεατρική παράσταση. Για το σκοπό αυτό θα υπάρχει πρόσβαση σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, νοηματική γλώσσα για ανθρώπους με θέμα στην ακοή σε όλη την διάρκεια της παράστασης και ακουστική περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

«Το Αίνιγμα του Χαμένου Θεού» είναι το τρίτο κατά σειρά ιστορικό δράμα του Χριστόφορου Χριστοφή. Πρόκειται για ένα έργο βαθιά υπαρξιακό, στο οποίο ο συγγραφέας χρησιμοποιεί και πάλι πραγματικά ιστορικά πρόσωπα για να αναδείξει και να φωτίσει διαχρονικά προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Στην παράσταση, που παρουσιάζεται με τη μορφή θεατρικού αναλογίου, διαφαίνεται η άποψη πως οι μεγάλες κατακτήσεις διακρίνονται από ένα παρορμητικό ξεκίνημα, αλλά καταλήγουν σε μια αναπόφευκτη μοναξιά και ερήμωση.

Την μουσική υπογράφει ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης παίζει ζωντανά επί σκηνής σκηνής ο αρπίστας Θοδωρής Ματούλας. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Βασίλης Αθανασόπουλος, Βερόνικα Αργέντζη, Γιάννης Λασπιάς, Δημήτρης Μαύρος και Γιώργος Μπένος.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ κρατήσεις θέσεων γίνονται ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης