Tοιχογραφία αφιερωμένη στην σύγχρονη γυναίκα

Tοιχογραφία αφιερωμένη στην σύγχρονη γυναίκα

Περνώντας από την οδό Πανεπιστημίου, το μάτι πλέον στέκεται σε μια μεγάλη τοιχογραφία (mural) με κεντρικό πρόσωπο σε ρόλο συμβόλου, μια γυναικεία μορφή

graf
Μια γυναίκα που απευθύνεται σε όλους και όλες προβάλλοντας την ταυτότητά της, μια γυναίκα που όπως όλες οι γυναίκες, ισσοροπεί σε πολλαπλούς ρόλους και μας "μιλά" ξεκάθαρα για το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που είναι η ισότιμη θέση της στην κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Η νέα μεγάλη τοιχογραφία σε κτίριο που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 31 απέναντι από την εμβληματική "τριλογία" (Πανεπιστήμιο, Ακαδημία, Βιβλιοθήκη), δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης street artist Atek.

Με την εικαστική αυτή παρέμβαση η Τράπεζα ενθαρρύνει τον ανοιχτό κοινωνικό διάλογο σε θέματα ισότητας και εξάλειψης των στερεοτύπων και όλων των μορφών έμφυλων διακρίσεων, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες και σίγουρα ιδιαίτερα τους νέους. Για αυτό, η Πειραιώς συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Γενιά 17» της ελculture για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, υιοθετώντας τον Στόχο#5 - Ισότητα των Φύλων που ενέπνευσε και το σχέδιο για την τοιχογραφία.

Το μεγάλο και πολυσύνθετο θέμα της ισότητας των φύλων αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα στα οποία εστιάζει το ενδιαφέρον της η Τράπεζα μέσω των προγραμμάτων εταιρικής υπευθυνότητας που αναπτύσσει. Το θέμα αυτό εξάλλου όπως φαίνεται και από την συμπερίληψή του στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ αποτελεί θεμέλιο για την βιώσιμη ανάπτυξη και εμπεριέχεται σε όλες τις στρατηγικές που την επιδιώκουν.

Σε αυτό το πλαίσιο η Τράπεζα αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες και σε διεθνές επίπεδο όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι είναι η πρώτη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών που υπέγραψε τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών του UN Global Compact και του UN Women αναλαμβάνοντας έτσι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εφαρμογή του κατάλληλου πλαισίου που θα ενισχύσει και θα προωθήσει την Ισότητα των Φύλων. Επιπλέον, η Τράπεζα συμπεριλήφθηκε μεταξύ των 418 εταιριών από 45 χώρες και περιοχές που εντάχθηκαν στον Δείκτη Gender Equality της Bloomberg για το 2022. Πρόκειται για έναν σημαντικό Δείκτη που καταγράφει τις επιδόσεις των εταιριών που έχουν δεσμευτεί στη διαφάνεια των στοιχείων που παρέχουν για την πολιτική τους σε θέματα Ισότητας των Φύλων.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η επαγγελματική και οικονομική χειραφέτηση της γυναίκας συνδέεται άμεσα με την ενδυνάμωση των δυνατοτήτων της έτσι ώστε να αναπτύσσει ελεύθερα τις δεξιότητές της και να διεκδικεί τους στόχους της. Ακριβώς με θέμα την υποστήριξη των γυναικών στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας αλλά και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων, η Τράπεζα Πειραιώς έχει σχεδιάσει και το πρόγραμμα EQUALL που έχει ως στόχους να υποστηρίξει τις γυναίκες να διεκδικήσουν τη θέση που ανταποκρίνεται στην αξία και τις δυνατότητές τους, να ενισχύσει την ισότιμη πρόσβασή τους στην απασχόληση, την επιχειρηματική δραστηριότητα και τους πόρους, και να ευαισθητοποιήσει τις νέες γενιές, όσον αφορά στην επιλογή επαγγέλματος σε σχέση με τα κοινωνικά στερεότυπα.

Κλείσιμο
Επίσης η Τράπεζα έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών, αποκλειστικά για γυναίκες επιχειρηματίες, το «Πειραιώς EQUALL 360°» που μπορεί να υποστηρίξει έμπρακτα την ισότιμη πρόσβασή τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης