Παύλος Πολάκης: Για αναμνηστικά που πωλούνται σε μουσεία προορίζονται οι πετσέτες για τις οποίες επιτέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού

Παύλος Πολάκης: Για αναμνηστικά που πωλούνται σε μουσεία προορίζονται οι πετσέτες για τις οποίες επιτέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού

Αντίστοιχα είδη διατίθενται στα πωλητήρια όλων του μουσείων του κόσμου

Pavlos_Polakis_2
Σε προμήθειες αναμνηστικών ειδών με ορίζοντα πενταετίας, που διατίθενται προς πώληση στο κοινό από τα πωλητήρια ελληνικών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων,  όπως εξάλλου συμβαίνει στα μουσεία ολόκληρου του κόσμου, αφορά το ποσό των 38.000 ευρώ το οποίο δόθηκε για την αγορά πετσετών θαλάσσης, γεγονός που αποκάλεσε μία ακόμη έκρηξη του Παύλου Πολάκη, ο οποίος, όπως φαίνεται, κάτι δεν κατάλαβε καλά.

«ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ!! 38.000 ευρώ για αγορά «πολιτιστικών αγαθών» δηλαδή πετσέτες Θαλάσσης !!!!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης χθες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook κατηγορώντας το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την διαχείριση των κονδυλίων του.



Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου «ο κ. Πολάκης και το Documentο, προμηθεύθηκαν από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, ως πωλητέα είδη στα πωλητήρια των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων.Οτιδήποτε άλλο, είναι κακοήθεια και ξεφεύγει από τη σφαίρα της πραγματικότητας».

Να πούμε στο σημείο αυτό πως ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων  (ΟΔΑΠ), αντικατέστησε πριν από ενάμιση χρόνο, μέσω νέου θεσμικού πλαισίου, το απαρχαιωμένο  Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) στον τομέα της διαχείρισης των εσόδων από τα εισιτήρια και τα πωλητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
Εδώ και χρόνια τα πωλητήρια των ελληνικών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, από τα οποία υποτίθεται πως πρέπει να προκύπτει ένα σημαντικό έσοδο, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα άλλων χωρών, ήταν πλήρως απαξιωμένα ή και τελείως κλειστά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έθεσε ως βασικό στόχο τον εκσυχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες. Ιδιαίτερα πολύτιμη σε αυτή την προσπάθεια στάθηκε η το πακέτο των 30.000.000 ευρώ που διατέθηκε πριν λίγους μήνες από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο, όπως είχε ανακοινωθεί πρόσφατα από το ΥΠΠΟΑ, θα διατεθεί για τη δημιουργία 12 νέων πωλητηρίων - ένα από αυτά θα λειτουργήσει στο Σύνταγμα, εκεί όπου βρίσκονται τα ανθοπωλεία της Βουλή - και σύγχρονων εργαστηρίων παραγωγής αντιγράφων αλλά και ο εφοδιασμός του με ποσότητες πωλητέων που να ικανοποιούν την αυξημένη ζήτηση σε ορίζοντα πενταετίας.

Είναι γνωστό, πάντως, τουλάχιστον σε όσους συνηθίζουν να επισκέπτονται μουσεία ανά τον κόσμο, πως στα πωλητήριά τους, διατίθενται, μεταξύ άλλων, και είδη καθημερινής χρήσης, όπως κούπες, μπλουζάκια κ.α. που φέρουν τα λογότυπά τους, ως αναμνηστικά. 

Ειδήσεις σήμερα:

Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ κόστος αν αποτολμήσει στρατιωτική εμπλοκή

«Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία εδώ και 100 ημέρες», λέει ο Ζελένσκι

Η Ουκρανία καταγγέλλει την Τουρκία ότι αγοράζει τα σιτηρά που της κλέβει η Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης