Ο «Επιτάφιος» του Μίκη Θεοδωράκη με κιθάρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο «Επιτάφιος» του Μίκη Θεοδωράκη με κιθάρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Παίζει ο καταξιωμένος μουσικός Ιάκωβος Κολανιάν και απαγγέλει η ηθοποιός Πέμη Ζούνη

Pemi_Zouni_-_Iakovos_Kolonian
Μια διαφορετική προσέγγιση του «Επιταφίου» του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, η οποία έχει επαινεθεί από τον ίδιο τον συνθέτη, θα παρουσιαστεί Δευτέρα 16 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Πρόκειται για την διασκευή του κορυφαίου έργου για κιθάρα από τον καταξιωμένο σολίστ Ιάκωβο Κολανιάν ο οποίος θα συμπράξει επί σκηνής με την ηθοποιό Πέμη Ζούνη που θα απαγγέλει.
M.Theodorakis- Y. Ritsos "EPITAFIOS"  By Pemi Zouni - Iakovos Kolanian




Ως την πλησιέστερη στο πνεύμα του έργου διασκευή είχε χαρακτηρίσει ο Μίκης Θοδωράκης την κιθαριστική απόδοση του Ιάκωβου Κολονιάν γεγονός που επισφραγίζει την υψηλή καλλιτεχνική αξία της δουλειάς του.



Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά λοιπόν δύο καταξιωμένοι στον χώρο τους καλλιτέχνες συνομιλούν, αλληλοσυμπληρώνονται και ανακαλύπτουν κοινούς τόπους της αισθητικής και της παιδείας τους, καταθέτοντας μια μοναδική πρόταση, ένα αρμονικό πάντρεμα του Λόγου και της Μουσικής. Η θεατρική ερμηνεία των οκτώ ποιημάτων που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης εναλλάσσεται με την μουσική ερμηνεία. Τα ποιήματα που δεν συμπεριλήφθηκαν στα οκτώ τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, ερμηνεύονται και από τους δύο καλλιτέχνες μαζί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης