Σεμινάριο εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Σεμινάριο εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ξεκινά στις 2 Φερβουαρίου και πραγματοποιείται μέσω zoom

Texni_kai_Moyseio

Το σεμινάριο «Τέχνη και μουσείο – Δημιουργία και εκπαίδευση» πραγματοποιείται, για δεύτερη χρονιά φέτος, στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη και μεταδίδεται διαδικτυακά.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσφέρει πρακτική γνώση και εξάσκηση καθώς και την απαραίτητη μεθοδολογική προσέγγιση βάσει θεωρητικών μοντέλων, σχετικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία, χώρους τέχνης και άλλες δομές πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Μέσω του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία και κυρίως τα απαραίτητα βιώματα ώστε να είναι σε θέση στη συνέχεια να δημιουργήσουν τις δικές τους εκπαιδευτικές δράσεις, μέσα από τις οποίες παιδιά, νέοι και ενήλικες θα έχουν τη δυνατότητα αφενός να αναπτύξουν μία ουσιαστική σχέση με την τέχνη και αφετέρου να συναντηθούν δημιουργικά με τα εκθέματα, τον εαυτό τους και τους άλλους.

Το σεμινάριο ξεκινά στις 2 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται μέσω zoom και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, μουσειοπαιδαγωγούς, επιμελητές εκθέσεων, και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να ασκηθούν στη δημιουργική συνάντηση του κοινού με τα έργα τέχνης.

Βασικοί εισηγητές είναι η Κατερίνα Ρογκάκου, ιστορικός, παιδαγωγός πολιτισμού και μουσειοπαιδαγωγός, και ο Παναγιώτης Τσιρίδης, μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας. Στο σεμινάριο παρεμβαίνουν, από το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, η Μαρίνα Μήλιου-Θεοχαράκη, Contemporary Art Curator η Ειρήνη Αλεξανδράκη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και η Άννα Πλέσσα, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες  ΕΔΩ

Χιονοκαταιγίδα συνέβαινε κάθε 40 χρόνια, πλέον θα συμβαίνει συχνά, λέει ο καθηγητής Ζερεφός

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Δεν με άφηναν να πίνω καφέ ή τσάι και με ανάγκαζαν να φοράω δύο καλσόν»

Πέθανε από κορωνοϊό 47χρονος πυροσβέστης και πατέρας δύο παιδιών

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης