«Η Κρητικοπούλα» του Σπύρου Σαμάρα επέστρεψε στο θέατρο Ολύμπια 150 χρόνια μετά

«Η Κρητικοπούλα» του Σπύρου Σαμάρα επέστρεψε στο θέατρο Ολύμπια 150 χρόνια μετά

Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή πρεμιέρα της παράστασης

H_Kritikopoula_3

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του Σία Κοσιώνη, έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», η πρεμιέρα της κωμική όπερας του Σπύρου Σαμάρα «Η Κρητικοπούλα». Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική καθώς η παράσταση επέστρεψε στον ίδιο χώρο 150 χρόνια μετά χρόνια μετά την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της, το 1916.

H_Kritikopoula_premieta_-_Mpakogiannis_-_Kosioni

 «Η Κρητικοπούλα» αποτελεί έναν ύμνο στην ειρήνη, την ομόνοια και την ίδια τη ζωή. Μεταφέρει το κοινό στην εποχή της ενετοκρατούμενης Κρήτης (1211-1715) μέσα από μια ιστορία αγάπης κι ένα γαϊτανάκι κωμικών ανατροπών. Η όμορφη Αρετή μεταμφιέζεται σε Μανωλιό για να πείσει τον Ενετό Δούκα της Κρήτης, να παραχωρήσει προνόμια στους συμπατριώτες της κρητικούς. Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί, ηρωισμός, κρητική λεβεντιά αλλά και η φλόγα της επανάστασης συνθέτουν την ατμόσφαιρα μιας απολαυστικής κωμικής όπερας.

H_Kritikopoula_1jpg

Η παράσταση είναι μια παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, που εντάσσεται στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του, και αναβιώνει τη σπάνια σκηνική παρουσίαση της πλήρους μορφής του έργου από την Εθνική Λυρική Σκηνή το 2011. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πέτρος Ζούλιας, ενώ το πολυπληθές καστ, τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων διευθύνει ο Ανδρέας Τσελίκας. Συμπτάττουν καταξιωμένοι αλλά και νέοι ταλαντούχοι σολίστ μεταξύ των οποίων και οι  Ελένη Βουδουράκη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Άννυ Φασσέα, Διονύσης Τσαντίνης,

H_Kritikopoula_4
Κλείσιμο

Γιώργος Παπαδημητρίου, Τζούλια Σουγλάκου, Μαρία Βλαχοπούλου, Δημήτρης Πακσόγλου, Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Γιάννης Φίλιας, Χρήστος Κεχρής, Μάριος Σαραντίδης, Γιώργος Ιατρού, Παύλος Πανταζόπουλος και Μαρίνος Ταρνανάς.

 Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 21, 23, 25 και 27 Δεκεμβρίου.

 
Ειδήσεις σήμερα:

Αναζητούν ασυνείδητο οδηγό που παρέσυρε πεζό στην Χαλκίδα

Δείτε το αισθησιακό lap dance που χάρισε Νεοϋορκέζα αστυνομικός στον υπαρχηγό της και... τον έκαψε!

Επιστρέφουν παράνομοι μετανάστες στο Μπαγκλαντές για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, λέει ο Μηταράκης

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης