Η κεντρική έκθεση του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έρχεται στην Αθήνα

Η κεντρική έκθεση του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έρχεται στην Αθήνα

Θα φιλοξενηθεί στην The Project Gallery

Oi_kanones_tou_paixnidiou

«Ο κανόνας του παιχνιδιού», η κεντρική έκθεση του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωσή της στην συμπρωτεύουσα, μετακομίζει στην Αθήνα. Θα φιλοξενείται από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 29 Ιανουαρίου στη The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι).

Το Φεστιβάλ ανέτρεξε στο άφθαρτο αριστούργημα «Ο κανόνας του παιχνιδιού» (1939) ως πυξίδα για τη φετινή του έκθεση, η οποία οργανώθηκε σε συνεργασία με το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, προσκαλώντας δέκα νέους εικαστικούς να φιλοτεχνήσουν ισάριθμα έργα, αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική ταινία του Ζαν Ρενουάρ.
Αδιαπραγμάτευτα διαχρονικό, ιδίως στη μεταιχμιακή εποχή του σήμερα, όπου ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε έναν μετα-κόσμο που βρίσκεται στα σπάργανα, το διαμάντι του Ρενουάρ μάς προετοιμάζει για την αναγκαία και αναπόφευκτη μετάβαση σε μία νέα εποχή. Μια ταινία που μας υπενθυμίζει πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή οι κανόνες του παιχνιδιού.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι Μαρίνα Βελησιώτη, Νικόλας Βεντουράκης, Ξένια Βήτου, Κυριακή Γονή, Στάθης-Αλέξανδρος Ζούλιας, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Σοφία Στέβη, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Τάταρης και Ντορέιντα Τζόγκου

 Η έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει κάνει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, θα λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο 12:00 με 20:00.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης