Το περιοδικο Φιλιατρά έφτασε στο 200στο τεύχος

Στις σελίδες του ξετυλίχθηκε η ιστορία της πόλης από τους αρχαιοτάτους χρόνους -όταν η πόλη ονομαζόταν Εραν η- ως σήμερα...

Το περιοδικο ΦΙΛΙΑΤΡΑ που εκδίδεται ανα τρίμηνο από την Αδελφότυητα Φιλιατρινών Αττικής και περιχώρων η Εράνη αισίως έφτασε στο 200στο τεύχος ' αρχής γενομένης το Δεκέμβριο του 1956.

Στις σελίδες του ξετυλίχθηκε η ιστορία της πόλης από τους αρχαιοτάτους χρόνους -όταν η πόλη ονομαζόταν Εραν η- ως σήμερα. Έφερε στο φως στοιχεία που 'εχουν σχ'εση με την κλσική  εποχή αλλά και τη Βυζαντινή και μεταβυζαντινή - σπηλαιώδεις ναοί ,βυζαντινά μνημεία 'επιγραφές-.

Επίσης μέσα από το περιοδικό έδωσαν ιο παρόν λογοτέχνες και επιστήμονες του τόπου και προβλήθηκαν πνευματικά και επιστημονικά δημιουργήματα των Φιλιατρινών

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το περιοδικό αγαπήθηκε από όλους τους Φιλιατρινούς , όπου και αν βρίσκονται, οι οποίοι το στήριξαν με  την αγάπη τους και την προσφορά τους και το στηρίζουν.

Όπως αναφέρεται στο 200στο τεύχος , την κυκλοφορία του χαιρέτησαν κατά καιρούς με πολύ κολακευτικά λόγια ο Φώτης Κόντογλου, ο καθηγητής Μαρινάτος, ο βυζαντινολόγος Γκιτάκος και πολλο'ι άλλοι ειδικοί στην τέχνη , την ιστορία ,τη λαογραφία και την  επιστήμη.

Κατά γενική ομολογία το περιοδικό ΦΙΛΙΑΤΡΑ είναι το καμάρι όλων των Φιλιατρινών και αξίζουν συγχαρητήρια στους εκάστοτε συμμετέχοντες στην άρτια εικόνα του όσο και στους Φιλιατρινούς ,όπου γης, που το περιμένουν με χαρά για να δουν ό,τι έχει σχέση με τα αγαπημένα τους ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kazantzakis

Τι είπαν για το έργο του Έλληνα σκηνοθέτη σε ΗΠΑ, Καναδά και Ελβετία - Απέσπασε τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Χιούστον - Αποθέωση στην UNESCO στο Παρίσι - Ουρές θεατών στις προβολές της ταινίας

7