Αποθέωση του Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο στη βραδιά όπερας - Ποιοι έδωσαν το παρών

Αποθέωση του Γιόνας Κάουφμαν στο Ηρώδειο στη βραδιά όπερας - Ποιοι έδωσαν το παρών

Μία από τις πιο μαγικές στιγμές που έχουν συμβεί στο Ηρώδειο τα τελευταία χρόνια

jonas-kedriki
O κορυφαίος Γερμανός τενόρος, ο «βασιλιάς» των τενόρων όπως τον αποκαλούν,  Γιόνας Κάουφμαν, έδωσε ένα μοναδικό ρεσιτάλ τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και με Διευθυντή Ορχήστρας τον Γιόχεν Ρήντερ.

Το ρεσιτάλ ολοκληρώθηκε με το κοινό να τον αποθεώνει. To θερμό χειροκρότημα και ο ενθουσιασμός του κοινού, τον «υποχρέωσαν» σε τέσσερα encore όπου ερμήνευσε άρια από την Τόσκα, άρια του Λέχαρ και δύο ναπολιτάνικα τραγούδια. Το «Core ’ngrato» του Σαλβατόρε Καρντίλο και το «Non ti scordar di me» του Ερνέστο ντε Κούρτις, και στο τέλος την άρια «Dein ist mein ganzes Herz» από την ρομαντική οπερέτα του Φράντς Λέχαρ Das Land des Lächelns (Η χώρα του μειδιάματος).

Το συγκινητικό standing ovation του κοινού στο κλείσιμο της βραδιάς, θα καταγραφεί ως μία από τις πιο μαγικές στιγμές που έχουν συμβεί στο Ηρώδειο τα τελευταία χρόνια.

The Athenian days of Jonas Kaufmann

H πρώτη συνεργασία του κορυφαίου τενόρου Jonas Kaufmann με την Εθνική Λυρική Σκηνή και η πρώτη του εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ήταν ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα του 2021. Ο «βασιλιάς των τενόρων», συνοδευόμενος από την Ορχήστρα της ΕΛΣ, σε μουσική διεύθυνση Γιόχεν Ρήντερ, χάρισε ένα σπουδαίο ρεσιτάλ και τέσσερα ανκόρ στο πολυπληθές αθηναϊκό κοινό, το οποίο τον επιβράβευσε με θερμότατο χειροκρότημα. Το standing ovation που του επιφύλαξε το κοινό στο κλείσιμο της βραδιάς ήταν μια ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή που θα μείνει στις καρδιές και τη μνήμη των φίλων της όπερας. Leading tenor Jonas Kaufmann’s first collaboration with the Greek National Opera and his Odeon of Herodes Atticus debut was one of the most outstanding cultural highlights of 2021. The "king of tenors", accompanied by the GNO Orchestra, under the baton of Jochen Rieder, gave us an exceptional recital and received four encores by the multitudinous Athenian audience, which rewarded him with a thunderous applause. The standing ovation reserved for him by the audience at the end of the evening was a highly emotional moment that will remain indelible in the hearts and memory of the friends of opera. Χορηγός / Sponsor ROLEX Μέγας δωρητής ΕΛΣ / GNO lead donor Stavros Niarchos Foundation

Posted by Greek National Opera – Εθνική Λυρική Σκηνή on Friday, September 17, 2021


Ήταν μία μαγική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη, με ένα Ηρώδειο κατάμεστο, υπό αυστηρότατα μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

A-IRODEIO
 

Η ορχήστρα ήταν  τοποθετημένη με αποστάσεις στον χώρο ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των μουσικών και όλοι οι παρευρισκόμενοι, θεατές και μουσικοί, φορούσαν  τις μάσκες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κλείσιμο
Ο διευθυντής της ορχήστρας, Γιόχεν Ρήντερ έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της συναυλίας με την εισαγωγή από τη Νόρμα του Βιντσέντσο Μπελλίνι. Η εμφάνιση του «βασιλιά» των τενόρων Γιόνας Κάουφμαν, για τους λάτρεις της όπερας ήταν καθηλωτική και αποθεωτική. Ξεκίνησε ερμηνεύοντας  την πρώτη άρια της βραδιάς, την «Recondita Armonia» από την Α’ Πράξη της Τόσκα του Τζιάκομο Πουτσίνι.
A-AA-IRODEIO-MAREVA
Yann Du Pasquier, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, Ηρώ Βαχάρη Καμπάνη Διευθύνουσα Σύμβουλος Rolex Ελλάδος, Jean Frederic Dufour και η σύζυγός του Anne Carole Dufour

KAUFMANN-PEOPLE
Γιόνας Κάουφμαν, Ηρώ Βαχάρη Καμπάνη, Jean Frederic Dufoura


KAUFMANN-MAREVA
Άνδρη Αναστασιάδη, Ηρώ Βαχάρη Καμπάνη, μαζί με την υπέρκομψη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη



IRODEIO-KAUFMANN-EXO
Γιώργος και Βασιλική Φιδάκη, Έλενα Αμβροσιάδου, Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης

Το επίσημο πρόγραμμα περιείχε κομμάτια από διάσημες όπερες κορυφαίων δημιουργών, μεταξύ αυτών οι Αΐντα του Τζιουζέπε Βέρντι, Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ, Καβαλερία Ρουστικάνα του Πιέτρο Μασκόνι, Ο Σιντ του Ζιλ Μασνέ, Αντρέα Σενιέ του Ουμπέρτο Τζορντάνο, Μανόν Λεσκό του Πουτσίνι, και είχε ως κατάληξη την πασίγνωστη άρια «Nessun Dorma» από την όπερα Τουραντό του Πουτσίνι με το κοινό να αποθεώνει τον Γιόνας Κάουφμαν.

Μετά το τέλος της συναυλίας, ακολούθησε δείπνο, παρουσία του διάσημου καλλιτέχνη και με εκλεκτούς προσκεκλημένους για ένα δείπνο κάτω από την Ακρόπολη σε ιστορικό εστιατόριο.  

Η «αυλαία έπεσε» με επίσημο δείπνο σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα, με τους καλεσμένους να έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Η εξαιρετική διοργάνωση του δείπνου δίπλα στην Ακρόπολη έφερε την υπογραφή του PR manager Γιώργου  Ντάβλα

Το μενού περιελάμβανε μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ πατάτας, σπαράγγια  και σάλτσα Μπεαρνέζ (Béarnaise)  ή φιλέτο φαγκρί  με λαχανικά εποχής και σάλτσα μελιού. 

Το μενού ολοκλήρωνε ένα θεσπέσιο παραδοσιακό γλυκό, λουκουμάδες με παγωτό καϊμάκι. 
KAUFMAN-FOOD
Γιώργος Ντάβλας, Christiane Lutz (σύζυγος του Γιόνας Κάουφμαν), Αγνή Μπάλτσα, Γιόνας Κάουφμαν, Günter Missenhardt

KAUFMANN-MESA
Ο μαέστρος Γιόχεν Ρήντερ, Μαρία Νεοφύτου, Γιόνας Κάουφμαν, Αγνή Μπάλτσα


KESSARIS-FOOD
Πόλυς Χατζηιωάννου, Ρουμπίνη και Χρήστος Μεγάλου, Κώστας Καίσαρης


JONAS-KAUFMANN
Έλλη Στάη, Βένια Παπαθανασοπούλου

kaufman-irodeio-kalesmenoi
Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, Mr. & Mrs. Baha Bassatne, Σοφία Βαχάρη Τσουβελεκάκη

gofas
Γιάννης Γκόφας, Χαρά Γκόφα

florakis
Νίκος και Αλεξάνδρα Φλωράκη

michas
Άρης και Χαρά Μίχα

Η συναυλία του Γιόνας Κάουφμαν είναι ένα λαμπρό και δυναμικό παράδειγμα της σχέσης της  εταιρείας -  είναι πρεσβευτής της από το 2009 ο καλλιτέχνης - με τη μουσική που προάγει αδιάλειπτα την τέχνη, εδώ και 40 χρόνια, στηρίζοντας κορυφαίους καλλιτέχνες του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος. 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέγκαν Μαρκλ: Με κοσμήματα αξίας 326 χιλιάδων ευρώ πόζαρε στο «Τime»

«Αστακός» η Αθήνα λόγω EUMED 9: Πού και ποιες ώρες θα διακοπεί σήμερα η κυκλοφορία - Αλλαγές σε Μετρό, Προαστιακό

Στο Προεδρικό Μέγαρο η οικογένεια Αντετοκούνμπο - «Νιώθαμε πάντα Έλληνες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης