«Τα ταξίδια της Πηνελόπης»: Οι γυναίκες των ναυτικών πρωταγωνίστριες σε μια θεατρική παράσταση

«Τα ταξίδια της Πηνελόπης»: Οι γυναίκες των ναυτικών πρωταγωνίστριες σε μια θεατρική παράσταση

Μια παράσταση – ντοκιμαντέρ από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην Αποθήκη του ΟΛΠ

ΤΑ_ΤΑΞΙΔΙΑ_ΤΗΣ_ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ_ΤΡΙΠΤΥΧΟ1
Οι γυναίκες που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με άντρες ναυτικούς ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι και διηγούνται τις αληθινές τους ιστορίες. Όλα αυτά θα συμβούν στην παράσταση – ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη, με τίτλο «Τα ταξίδια της Πηνελόπης», που παρουσιάζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 24, 25, 26, 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1η, 2 και 3 Οκτωβρίου, στην Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ (Πύλη 2).

Τρεις ηρωίδες διαφορετικών γενεών και καταβολών, πλαισιωμένες από έναν χορό νέων γυναικών ηθοποιών, καταλαμβάνουν ένα μέχρι πρότινος άβατο - σύμβολο της ανδρικής κυριαρχίας: το λιμάνι. Από εκεί, θα «σαλπάρουν» για το δικό τους ταξίδι.

Οι γυναίκες αυτές γίνονται εκφραστές μιας διαφορετικής, τολμηρής αφήγησης που παρέμενε αποσιωπημένη. Καταπιάνονται με την ψυχοσυναισθηματική αλλά και την υλική τους υπόσταση. Διαπραγματεύονται την πίστη και την απιστία, την εναλλαγή ανάμεσα στη μοναξιά και τη συντροφικότητα, ανατέμνουν το σώμα και τη σεξουαλικότητά τους, αποκαλύπτουν τα πολλαπλά πρόσωπα του έρωτα και της βίας, κυνηγούν τα όνειρά τους. Σπάνε τα στερεότυπα και μας παρασύρουν στο δικό τους ταξίδι, που δεν μοιάζει ούτε με τις μυθιστορηματικές περιπέτειες του άντρα-ταξιδευτή ούτε με τη μελαγχολική ρουτίνα της πιστής και αφοσιωμένης συντρόφου σε καθεστώς αναμονής.

Έρχονται κοντά, μοιράζονται κομμάτια της ζωής τους, δένονται, γελάνε, συγκινούνται, τραγουδούν, αγκαλιάζουν το παρελθόν τους και ατενίζουν με δύναμη το μέλλον, προσκαλώντας μας σε ένα βιωματικό ταξίδι χειραφέτησης, μια κατάδυση στη γοητευτική τοπογραφία της γυναικείας φύσης.

Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι της Μάρθας Μπουζιούρη, την μουσική υπογράφει η Κατερίνα Πολέμη ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Δέσποινα Γαλανάκη, Αγάπη Γιαννοπούλου, Αντιγόνη, Καρδασιλάρη, Ξένια Παυλοπούλου, Αποστολία Σωτηρίου και ΒίρναΤατάνη

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ



Ειδήσεις σήμερα

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Οι εμμονές της Έφης σε νέα ηχητικά ντοκουμέντα - Πήγαινε στις χαρτορίχτρες για τα... ερωτικά της

Πέτρος Φιλιππίδης: «Εκμεταλλεύτηκαν την έντονη ερωτική μου ζωή και τη δημοφιλία μου» λέει στην απολογία του

Kλιματική αλλαγή: Μπορεί να μεταναστεύσουν 216 εκατομμύρια άνθρωποι έως το 2050, λέει η Παγκόσμια Τράπεζα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης