Μαρινέλλα και Μάριος Φραγκούλης στο protothema.gr λίγο πριν τη μεγάλη στιγμή στο Ηρώδειο

Μαρινέλλα και Μάριος Φραγκούλης στο protothema.gr λίγο πριν τη μεγάλη στιγμή στο Ηρώδειο

Συνέντευξη των δύο ερμηνευτών στο protothema.gr για μία από τις ομορφότερες συναυλίες της χρονιάς

marinella_fragkoulis_xr
Η εξαιρετικής ποιότητας συναυλία με τους δυο κορυφαίους ερμηνευτές τη Μαρινέλλα και το Μάριο Φραγκούλη, στο Ηρώδειο, είχε θερμότατη υποδοχή από το κοινό, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να εξαντληθούν. Την συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Θυάτειρα με σκοπό σημαντική οικονομική βοήθεια προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης για πρώτη φορά μαζί στην σκηνή θα παρουσιάσουν κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου την πιο μελωδική συναυλία της χρονιάς. Με αυτή την αφορμή οι δύο εξαιρετικοί ερμηνευτές μίλησαν στο protothema.gr και τη Μαρία Λεμονιά.

- Τι σηματοδοτεί ο χώρος του Ηρωδείου για εσάς;

(Μαρινέλλα) Για όλους τους καλλιτέχνες, το να τραγουδήσουν στο Ηρώδειο είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή . Οσες φορές το έκανα, πάντα είχα το δέος ότι βρίσκομαι κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ένιωθα την θετική της αύρα. Αισθάνομαι ευτυχισμένη και ευλογημένη που με τον Μάριο θα τραγουδήσουμε σ'αυτόν τον μοναδικό χώρο.Πιστεύουμε ότι και το κοινό και εμείς θα ζήσουμε μια μαγική βραδιά.

- Είναι αναμφισβήτητο κυρία Μαρινέλλα ότι θεωρείστε μέντορας για πολλούς συναδέλφους σας. Τι διδάσκετε στους νεώτερους;

(Μαρινέλλα) Δεν αισθάνομαι ότι μπορώ να διδάξω κάτι. Η συμβουλή που θα τους έλεγα είναι να φροντίζουν την φωνή τους, να μην αναλώνονται δεξιά και αριστερά και να κρατούν μια συνέπεια στην καλλιτεχνική τους ζωή.

- Πώς αλήθεια γνωριστήκατε οι δυό σας;

(Μαρινέλλα) Με τον Μάριο γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Τον αγαπώ για όλα αυτά τα μοναδικά πράγματα που είναι. Σπουδαίος καλλιτέχνης, συνεπής, ευγενής, θετικός στη σκέψη, πράγματα σπάνια στις μέρες μας. Μας ενώνει η μεγάλη μας αγάπη γι' αυτό που κάνουμε, η διαρκής αναζήτηση για το τέλειο δυνατό αποτέλεσμα και τα γέλια και τα πειράγματα σε όλη την διάρκεια της πρόβας! Είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε αυτή την σχέση μεταξύ μας και σίγουρα αυτό θα βγει και στην σκηνή. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεργαστώ με κάποιον αν δεν περνάω καλά στις πρόβες και στα παρασκήνια και βέβαια αν δεν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος.

(Μάριος Φραγκούλης) Με την Μαρινέλλα γνωριστήκαμε εδώ και 20 χρόνια περίπου και πάντα συζητούσαμε τον τρόπο να συναντηθούμε σκηνικά. Την θαυμάζω απίστευτα σαν καλλιτέχνη αλλά κυρίως σαν άνθρωπο, έχει εκπληκτικό χιούμορ και βρίσκει τον τρόπο να αισθάνεσαι δικός της άνθρωπος πολυ γρήγορα. Επίσης είναι μια εκπληκτική μητέρα και το λέω σοβαρά εφ´οσον οταν παίξαμε την παράσταση «Grease» στο θέατρο η κόρη της ήταν βοηθός σκηνοθέτη και είχαμε την τεράστια χαρά να συνεργαστούμε.Με την Μαρινέλλα ήταν η πιο καλή ‘στιγμή’ να βρεθούμε. Ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα έλεγε «Μπορεί να αργοπόρησε πολυ, αλλά έγινε στην ώρα του» 

-Ηρώδειο- Μαρινέλλα, τι σηματοδοτούν για εσάς, κύριε Φραγκούλη;

(Μάριος Φραγκούλης) «Δυο διαφορετικές πηγές έμπνευσης και θετικής δημιουργίας όπου ενώνονται πολλοί κόσμοι ,άλλοι ξεχασμένοι , άλλοι που αφορούν το σήμερα!  Θεωρώ πως η σχέση αυτή με την τόσο σπουδαία μας Μαρινέλλα θα επιφέρει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μαζί θα δώσουμε όμορφες, αγαπημένες εικόνες στο κοινό μας και μια ατελείωτη ελπίδα και αγάπη σε όλο τον κόσμο»

- Διανύουμε μια περίοδο που οφείλουμε περισσότερο να βοηθάμε τους γύρω μας;

(Μαρινέλλα) Χωρίς καμία συζήτηση, ναι. Ολα όσα έχουν συμβεί μας κάνουν να σκεφτούμε ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να παίρνει δύναμη ο ένας από τον άλλον, ώστε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες ημέρες που ζούμε. Μόνον με την αγάπη και την αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να πάμε μπρoστά, όσο δύσκολα κι αν μας φαίνονται τα πράγματα τώρα. Και να φροντίζουμε να είμαστε υγιείς, κάνοντας το εμβόλιο για να ζήσουμε πάλι φυσιολογικά. -Τα χρήματα πρόκειται να δοθούν στους πυρόπληκτους. Τι συναισθήματα σας δημιούργησε αυτό που έζησε όλη η Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι; Ποια εικόνα δεν ξεχνάτε;

(Μάριος Φραγκούλης) Η στιγμή που προσπαθούσαν όλοι να φύγουν με βάρκες σκάφη και πλοία απο την Εύβοια βλέποντας να καίγονται τα δάση, οι περιουσίες τους και όλο τους το βιος. Σπάραξε η ψυχή μας με τις 585 διαφορετικές πυρκαγιές που όπως ανακαλύψαμε πολλές ήταν βαλτές και βίαιες! Πως προχωράμε τελικα;

Κλείσιμο
(Μαρινέλλα) Το να βλέπεις να καίγεται η πατρίδα σου είναι τρομακτικό θέαμα. Τόσοι άνθρωποι χωρίς σπίτια, χωρίς περιουσίες από την μιά στιγμή στην άλλη. Δεν ξεχνώ την στιγμή που έβλεπα την φωτιά της Βαρυμπόμπης να είναι σχεδόν δίπλα στο σπίτι μου και τον μαύρο καπνό να τυλίγει όλη την περιοχή. Ολες οι σκηνές με τους ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι και τα δάση μας να εξαφανίζονται από την φωτιά, δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν.Tο ότι τα έσοδα θα δοθούν στους πυρόπληκτους και στο “Ολοι μαζί μπορούμε” από τον Σύλλογο Θυάτειρα, μας ενεργοποιεί περισσότερο να δώσουμε, ο Μάριος κι εγώ, τον καλύτερο εαυτό μας, μετά από τόσο καιρό απουσίας λόγω πανδημίας. Και το ότι η συναυλία έγινε sold out, δείχνει την ανάγκη του κόσμου να βοηθήσει όπως μπορεί.

-Τι κατά την γνώμη σας μας δίδαξε το φετινό καλοκαίρι;

(Μάριος Φραγκούλης) Να μάθουμε να είμαστε πολυ πιο προετοιμασμένοι στην ζωή μας και πιο προσεκτικοί στο ποιους εμπιστευόμαστε τελικά. Τόσες σκληρές στιγμές ξανάζησε η Ελλάδα μας και τόσο τεράστιο το πλήγμα στις ψυχές μας.  Με την αγαπημένη μου Μαρινέλλα θα δώσουμε οτι μπορούμε μέσα απο τις παραστάσεις μας, μαζί με τον Σύλλογο Θυάτειρα και το «Ολοι μαζί μπορούμε» και το κοινό που αγόρασε τα εισιτήρια και βοήθησε σε ενα sold out προς τιμήν όλων μας, για την ανακούφιση των πληγέντων απο τις πυρκαγιές 

- Πώς βιώσατε την καραντίνα;

(Μάριος Φραγκούλης) Ποτέ δεν ήταν εύκολη αλλά σίγουρα βρήκα πολλούς τρόπους να μείνω θετικός και να μην πάψω να δουλεύω!  Εγραψα πολλά και καινούργια τραγούδια, μελέτησα όπερα και τεχνική τραγουδιού, ξεκίνησα ένα δυνατό πρόγραμμα γυμναστικής κάθε εβδομάδα και πάντα με τα μέτρα ασφαλείας. .  Επισης έκανα τα εμβόλια και έδωσα στον εαυτό μου μια καινούργια σιγουριά και ένα μήνυμα αγάπης σε ολο τον κόσμο οτι κάνουμε μια πολυ δυνατή κοινή προσπάθεια να λυθεί για παντα το covid-19.

-Τι θα δουν όσοι έρθουν στην μαγική αυτή βραδιά;

(Μάριος Φραγκούλης) Μια πολυ δυνατή παράσταση μεγάλων συνθετών και εκπληκτικών στιχουργών σπουδαία ντουέτα και πολλές αγαπημένες και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές γεμάτες πάθος και αγάπη για όλους μας.  Τραγούδια απο το μεγάλο μας ρεπερτόριο και τραγούδια που αντικατοπτρίζουν την ανθρώπινη δύναμη.

Λίγα λόγια για το Σύλλογο Θυάτειρα

Ο Σύλλογος Θυάτειρα (Διεθνής Ένωση Φίλων Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας) στηρίζει το ανθρωπιστικό έργο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, Υπερτίμου και Εξάρχου Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας κ. Νικήτα κι έχει επίσης σαν βασικό του σκοπό και την ενίσχυση των δεσμών των απανταχού Ελλήνων με τη Μητέρα – Πατρίδα.  Σημαντικό κομμάτι του οράματός μας και των δραστηριοτήτων που συνδέονται με αυτό, είναι η έρευνα σύγχρονων πολιτιστικών, μορφωτικών, οικολογικών και κοινωνικών θεμάτων. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα ομάδων, που όχι μόνο δεν απολαμβάνουν τα προνόμια του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου, αλλά και απειλούνται με κάθε είδους κοινωνικό αποκλεισμό, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με έμφαση στο παιδί και στην οικογένεια. Ο Σύλλογος Θυάτειρα επιζητεί στρατηγικές συνεργασίες για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων για μια κοινωνία πιο δίκαιη και ανθρώπινη, που στοχεύουν στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην υγεία, στην εργασία, στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, στις τέχνες και τον πολιτισμό.

O Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Ιδρυτικός Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρει «Θεωρούμε χρέος μας την παγκόσμια προβολή των ιδεωδών του Ελληνισμού κι ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Πολιτεία, με φορείς και οργανισμούς, αλλά και με σπουδαίους Έλληνες του αθλητισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον λαμπρό για την πατρίδα μας, για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοι, τιμώντας έτσι τους αγώνες των προγόνων μας και την ιστορία μας.

Θέλω να ευχαριστήσω την κα Μαρινέλλα και τον κο Μάριο Φραγκούλη, που όλα αυτά τα χρόνια με την καλλιτεχνική τους οντότητα λειτουργούν σαν γέφυρα πολιτισμού και ενώνουν την ομογένεια με την Ελλάδα και για την συνεισφορά τους στους σκοπούς του Συλλόγου Θυάτειρα, με τη μοναδική συναυλία που θα απολαύσουμε και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης