Γαλλικό Πρακτορείο: Αφιέρωμα στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο

Γαλλικό Πρακτορείο: Αφιέρωμα στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο

Το ναυάγιο, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς χρονολογείται περίπου στο 425 π.Χ., βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 30 μέτρων, ενώ στον βυθό βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 αμφορείς και αγγεία τα οποία μετέφερε το πλοίο

upovrixio-mouseio
«Εδώ κάνεις βουτιά στην ιστορία!», δηλώνει ενθουσιασμένος Αυστριακός τουρίστας αφού έκανε κατάδυση στο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, το οποίο παρουσιάζει σε ρεπορτάζ του το AFP.

Το ναυάγιο, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς χρονολογείται περίπου στο 425 π.Χ., βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 30 μέτρων, ενώ στον βυθό βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 αμφορείς και αγγεία τα οποία μετέφερε το πλοίο.


«Είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό και μοναδικό μέρος διότι αποτελεί ένα μίγμα κατάδυσης και αρχαιολογίας», είπε ο 48χρονος Χανς- Γιούργκεν Φέρσερ μετά την κατάδυσή του.

Στις δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, εξηγεί ότι η Ελλάδα αποφάσισε να απευθυνθεί «σε ένα ειδικό κοινό που πληρώνει γενναιόδωρα για να κάνει καταδύσεις και επιλέγει τον προορισμό του βάσει των διάφορων επιλογών για κατάδυση».

Κλείσιμο
«Η χώρα μας διαθέτει πολλά τουριστικά αξιοθέατα» κατάλληλα για τις καταδύσεις, προσθέτει ο κ. Θεοχάρης, διευκρινίζοντας ότι περίπου δέκα υποθαλάσσια πάρκα έχουν ήδη λάβει άδεια για αντίστοιχες δραστηριότητες.

Μετά τα επίσημα εγκαίνια του ενάλιου μουσείου της Περιστέρας τον Ιούνιο, η Αλόννησος επιθυμεί να καταστήσει και άλλα τέσσερα ναυάγια προσβάσιμα στους δύτες όλου του κόσμου και να αναχθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό για επαγγελματίες και ερασιτέχνες των καταδύσεων, σημειώνει το AFP.

«Θέλουμε να προτείνουμε μια άλλη μορφή τουρισμού στους ανθρώπους που έρχονται στο νησί», εξηγεί ο Πέτρος Βαφίνης, δήμαρχος της Αλοννήσου.

Ειδήσεις σήμερα

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Για ασήμαντη αφορμή» σκότωσε τη Γαρυφαλλιά ο 30χρονος - Μπορεί να κάνει και άλλα εγκλήματα, λένε ανακριτής και εισαγγελέας

Στο έλεος της ινδικής μετάλλαξης ο πλανήτης - Βαρύ το πλήγμα για την Ευρώπη με σχεδόν 2 εκατ. νεκρούς

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο - Τι λένε οι σεισμολόγοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης