To μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού: O Dior στην Αθήνα - Φαντασμαγορική επίδειξη στο Καλλιμάρμαρο

To μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού: O Dior στην Αθήνα - Φαντασμαγορική επίδειξη στο Καλλιμάρμαρο

Αντουάν Αρνό, Ναταλία Βοντιάνοβα, Γιάννα Αγγελοπούλου, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ευγενία Νιάρχου, Μαίρη Κατράντζου, Μαρία Σάκκαρη ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους - Το protothema.gr και η Μαρία Λεμονιά θα είναι εκεί και θα σας παρουσιάσουν την επίδειξη σε live streaming

dior_athina_art
Σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα σήμερα το βράδυ, το Καλλιμάρμαρο ντύνεται με Dior προκειμένου να υποδεχτεί την Resort συλλογή του οίκου, που συνδυάζει τις δημιουργίες του με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Είναι το μεγάλο γεγονός που η παγκόσμια κοινότητα αναμένει με μεγάλη ανυπομονησία. Σε λίγες ώρες ο εμβληματικός oίκος Dior συγκεντρώνει τα φλας της παγκόσμιας κοινότητας στην χώρα μας και μάλιστα, με τον πιο θεαματικό τρόπο.

Εβδομήντα χρόνια μετά την ιστορική φωτογράφιση των δημιουργιών του οίκου Dior στον Βράχο της Ακρόπολης, ο οίκος επιστρέφει με μια επίδειξη μόδας, μυθικού για την εποχή κόστους και καλλιτεχνικής αρτιότητας, για την οποία θα μιλάει για αρκετές ημέρες, όλη η υφήλιος.

Οι καλεσμένοι δεν θα ξεπερνούν τα 400 άτομα, αριθμός σχετικά μικρός, συγκριτικά με τον χώρο, εκ των οποίων οι 200 έχουν καταφθάσει τις τελευταίες ημέρες από το εξωτερικό.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Ομίλου LVMH, στον οποίο ανήκει ο Dior έχει ήδη έρθει στην χώρα μας και θα συνοδεύεται από την καλλονή σύζυγό του, super model και φιλάνθρωπο Ναταλία Βοντιάνοβα που θα κάθονται frond row. Δίπλα τους και σε ρόλο οικοδέσποινας θα βρίσκεται ως Πρώτη Κυρία, η Μαρέβα Μητσοτάκη η γυναίκα που χωρίς αμφιβολία βοήθησε να πραγματοποιηθεί στην χώρα μας το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα.

Δείτε το βίντεο: Dior, καταγράφοντας τη διάθεση για κρουαζιέρα 2022
Capturing The Mood of Cruise 2022
Κλείσιμο

H συλλογή Dior Cruise 2022, όπως την εμπνεύστηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri, θα είναι μια ωδή στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

Ο Dior και η Maria Grazia Chiuri με το επιτελείο της, θα γράψουν ιστορία καθώς θα παρουσιάσουν ένα από τα πιο φαντασμαγορικά και ατμοσφαιρικά σώου που έχει δει η υφήλιος τα τελευταία χρόνια. Κομψότητα, φινέτσα και ένα cat walk στο οποίο ο φωτισμός θα παίξει κυρίαρχο ρόλο.
MARIA
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior Μαρία Γκράτσια Κιούρι με τη δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος, Μαρία Λεμονιά

Αίσθημα ελευθερίας με την μόδα να δίνει φιλί της ζωής στην ανθρωπότητα και τον οίκο Dior να τιμά την Ελλάδα.

Δόθηκαν πολλές μάχες για το ποιος θα εξασφάλιζε μια πρόσκληση για την βραδιά-όνειρο. Ηταν λογικό. Οι Γάλλοι θέλησαν να κρατήσουν αυστηρό πρωτόκολλο και να πραγματοποιήσουν την επίδειξη με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων που επιβάλλει η εποχή.

dior__1_
dior__2_
dior__3_
Tα μοντέλα του Dior ετοιμάζονται για τις πρόβες


Ετσι φτάσαμε στο σημείο, οι αυστηρά επιλεγμένοι προσκεκλημένοι -τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό- να μονοπωλούν το ενδιαφέρον όσο και η ίδια η επίδειξη. Πολλές μάλιστα από τις κυρίες που σήμερα το βράδυ θα δώσουν το παρόν, θα είναι ντυμένες ως είθισται, με ρούχα του οίκου όπως για παράδειγμα η διακεκριμένη τενίστρια Μαρία Σάκκαρη.

Η λίστα των guest περιλαμβάνει κι άλλα γνωστά ονόματα. Ανάμεσα σε εκείνους θα παρακολουθήσουν την επίδειξη θα είναι η Πρόεδρος του Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Ευγενία Νιάρχου, η διεθνής fashion designer Μαίρη Κατράντζου, η εγγονή Ανιέλι Bianca Brandolini, το μοντέλο Camille Rowe -σύντροφος του Τεό Νιάρχου κλ. Μόδα, υψηλή αισθητική και social life θα εναρμονιστούν, διαφημίζοντας την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης.

Η παλέτα των καλεσμένων περιλαμβάνει ονόματα του χώρου της μόδας από το εξωτερικό αλλά και εγχώριους celebrities όπως η Αννα Βίσση.

Οι ξένοι καλεσμένοι θα έχουν την δυνατότητα μέσω του Dior να γνωρίσουν καλύτερα την χώρα μας. Χθες το βράδυ για παράδειγμα βρέθηκαν προσκεκλημένοι του Dior στην Πλάκα δοκιμάζοντας Ελληνικούς μεζέδες στα γραφικά Αναφιώτικα.

Δείτε το βίντεο: Dior, ταξίδι στο παρελθόν: Στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης. Κυκλαδική τέχνη 
Form And Femininity For Cruise 2022

Μια επίδειξη ύμνος στην Ελλάδα

Με τη συλλογή Cruise 2022, ο Οίκος Dior αναδεικνύει τον πολιτισμό, το μεγαλείο και την κληρονομιά της Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό πολιτιστικό σύμβολο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας. Με τους μεγαλεπήβολους όγκους του, αυτός ο χώρος αναδεικνύει το προγονικό savoir-faire και εναρμονίζεται πλήρως με την έμπνευση της συλλογής συνδυάζοντας τη δύναμη της κληρονομιάς και της σύγχρονης εφευρετικότητας. Παράλληλα, η μοναδική αυτή εκδήλωση ενδυναμώνει περαιτέρω του πολύτιμους και δημιουργικούς δεσμούς μεταξύ του Dior και της Ελλάδας. Ακολουθώντας το πάθος της για διάδραση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, χωρίς αποκλεισμούς, η Maria Grazia Chiuri συνεργάστηκε -για τη συγκεκριμένη συλλογή του Dior- με ελληνικά εργαστήρια που διατηρούν μέχρι σήμερα με δεξιοτεχνία ανεκτίμητες τεχνικές και μεθόδους, συνδυάζοντας για παράδειγμα ραπτική με κεντήματα ή δημιουργίες ζακάρ με έντονα στοιχεία διακόσμησης.

Δείτε το βίντεο: Dior, ταξίδι στο παρελθόν: Κνωσσός και Μινωϊκός πολιτισμός
A Voyage Into The Past For Cruise 2022

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Dior, η κουλτούρα της οποίας τοποθετείται στο σταυροδρόμι διαφορετικών χωρών (Γαλλία και Ιταλία), άντλησε την έμπνευσή της από τον κλασσικό χιτώνα της Αρχαιότητας που αποτελεί την απόλυτη έκφανση ενός ενδύματος και παράλληλα την πηγή στην οποία πάντα επιστρέφει. O χιτώνας, που φέρνει στο νου τα αρχαία αγάλματα, είναι ένα απόλυτα απλό ένδυμα που τυλίγεται προσφέροντας κίνηση στο σώμα, ενώ παράλληλα το απελευθερώνει, αγκαλιάζοντας τις καμπύλες και τις κινήσεις του.

Ο χιτώνας που έχει ήδη αποτελέσει έμπνευση για τη Maria Grazia Chiuri σε πολλά της show, επανεφευρίσκεται και γίνεται το απόλυτο σύμβολο της ελευθερίας. Ένα ένδυμα απλό και συνάμα πολύπλοκο, απελευθερώνει το σώμα από κάθε είδους περιορισμούς. Με κάθε συλλογή Dior, η ίδια πρόθεση ανανεώνεται: εκατοντάδες εξειδικευμένοι τεχνίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους και πολλοί πολιτισμοί αλληλεπιδρούν στο όνομα της διατήρησης, της ανταλλαγής και της ανοιχτής σκέψης -αξίες που ήταν πάντα αγαπητές για τον Dior- καθιστώντας κάθε επίδειξη μόδας ένα καθολικό συλλογικό έργο, στο οποίο ξεχωρίζουν η αριστεία και οι τέχνες των αντίστοιχων χωρών. Με απόλυτο σεβασμό στα αθηναϊκά μνημεία και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η επίδειξη μόδας πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στις 9.30. Για την εκδήλωση αυτή, ο οίκος μόδας του Dior συνεργάστηκε στενά με Έλληνες αρχαιολόγους και τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί ο σεβασμός και η πλήρης και άνευ όρων διατήρηση του χώρου.

Ειδήσεις σήμερα

Die Welt: Γερμανικά χρήματα για τη «μίνι Τουρκία» του Ερντογάν στη Συρία

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση για 160.000 εκπαιδευτικούς

Ο Πολάκης αποκάλυψε πότε... θα αποφασίσει εάν θα κάνει το εμβόλιο - Γεωργιάδης: Είναι ο εκπρόσωπος κατά του εμβολιασμού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης