Βραβεία Κοινού LUX: Δείτε τις τρεις υποψήφιες ταινίες - Πώς να ψηφίσετε

Βραβεία Κοινού LUX: Δείτε τις τρεις υποψήφιες ταινίες - Πώς να ψηφίσετε

 Μπορείτε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας ταινία στο  www.luxaward.eu έως τις 23 Μαΐου 2021

2020_EAFA_FacebookCover_1640x720_3-films_watch-and-vote_EN
Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου (EFA) και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμουν ένα νέο βραβείο, το Βραβείο Κοινού LUX, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Europa Cinemas, δίνοντας για πρώτη φορά την ευκαιρία στο κοινό να καθορίσει τον νικητή από κοινού με τους ευρωβουλευτές. Είναι βασισμένο στα βραβεία LUX, τα βραβεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που δίνονται από το 2017. 

Σκοπός αυτής της κίνησης είναι η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των πολιτών και της πολιτικής, παρουσιάζοντας ταινίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Μπορείτε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας ταινία στο  www.luxaward.eu έως τις 23 Μαΐου 2021 και να αλλάξετε την ψήφο σας όσες φορές θέλετε μέχρι να λήξει η ψηφοφορία. Μόνο η τελευταία ψήφος καταμετράται. Βέβαια, σας δίνεται η δυνατότητα να βαθμολογήσετε όλες τις ταινίες με ένα εώς και πέντε αστέρια. Το τελικό αποτέλεσμα θα καθοριστεί με συμψηφισμό της ψήφου του κοινού και της ψήφου των ευρωβουλευτών. Η νικήτρια ταινία θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του Βραβείου Κοινού LUX στις 9 Ιουνίου 2021 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Οι τρεις υποψήφιες ταινίες:

1. «Collective»

Ένας τολμηρός ρεπόρτερ αποφασίζει να ερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου Collective στο Βουκουρέστι, όπου ξέσπασε φωτιά τον Οκτώβριο του 2015. Το ντοκιμαντέρ φέρει την υπογραφή του γερμανο-ρουμάνου σκηνοθέτη Αλεξάντερ Νανάου.Η πυρκαγιά στο κλαμπ "Colectiv" πήρε διαστάσεις εθνικής τραγωδίας στη Ρουμανία και πυροδότησε μαζικές διαμαρτυρίες κατά της διαφθοράς με αίτημα και κατάληξη την παραίτηση τη κυβέρνησης του Βίκτορ Πόντα.

"Collective / Colectiv" Official Trailer


2. «Corpus Christi»

Ένας βαθιά θρησκευόμενος νεαρός τρόφιμος αναμορφωτηρίου, ο 20χρονος Ντάνιελ θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου. Οταν προσλαμβάνεται στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, εκμεταλλευόμενος μια παρεξήγηση θα βρεθεί στο ρόλο του ιερέα της ενορίας, η οποία πασχίζει να ξεπεράσει ένα συλλογικό τραύμα.

Corpus Christi (Boże Ciało) by Jan Komasa - International Trailer


3. «Another Round / Druk»

Κλείσιμο
Ο Τόμας Βίντερμπεργκ, σκηνοθέτης του «Festen», συνεργάστηκε με τον Μαντς Μίλεσεν το 2012, για την ταινία «The Hunt». Τώρα οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά για ένα μεθυστικό κωμικό δράμα για την κρίση της μέσης ηλικίας, το «Another Round», την υποψηφιότητας της Δανίας στην κατηγορία καλύτερη διεθνή ταινία στα Όσκαρ του επόμενου έτους. Ο Μίκελσεν παίζει έναν καθηγητή σαράντα κάτι που δεν μπορεί να κρατήσει τους μαθητές του ή την οικογένειά του ευτυχισμένους. Όλα αυτά αλλάζουν όταν αυτός και τρεις φίλοι αποφασίσουν να δοκιμάσουν τη θεωρία ότι οι ενήλικες είναι πιο ενθουσιώδεις και δημιουργικοί εάν είναι ελαφρώς υπό την επήρεια αλκοόλ. Έτσι, θέλοντας να δοκιμάσουν μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά, αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Αυτό το πείραμα θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο για μερικούς, αλλά όχι τόσο πετυχημένο για άλλους.

ANOTHER ROUND Trailer | TIFF 2020



Eιδήσεις σήμερα: 

Ο πόλεμος των Μαλαματίνα: «Μαζί τα κάναμε!»

Lockdown: Χαλάρωση μέτρων από το Σάββατο - Τα σενάρια για λιανεμπόριο, σχολεία και μετακινήσεις

Σάρον Στόουν: Ο παππούς μου κακοποίησε εμένα και την αδερφή μου - Μας «κλείδωσε» μαζί του η γιαγιά μου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης