Η ιστορία της Επανάστασης του 1821 μέσα από τα μάτια του Έλληνα Καραγκιόζη

Η ιστορία της Επανάστασης του 1821 μέσα από τα μάτια του Έλληνα Καραγκιόζη

Σειρά διαδικτυακών παραστάσεων με την υπογραφή της οικογένειας Σπυρόπουλου

Karagiozis_1821
Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ο Καραγκιόζης του Σπυρόπουλου αποφάσισε να δώσει το δυναμικό «παρών» διαδικτυακά! Με έξι διαφορετικές on line παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι σπουδαίοι καραγκιοζοπαίκτες, ο Θανάσης και ο Κώστας Σπυρόπουλος, ζωντανεύουν με τον ξεχωριστό τρόπο του Καραγκιόζη και την τέχνη τους στο Θέατρο Σκιών, ηρωικές μορφές της ελληνικής επανάστασης.

Καταξιωμένοι και πολύ αγαπητοί ηθοποιοί θα προλογίζουν την κάθε μία από τις παραστάσεις παρουσιάζοντας την ιστορία, τη δράση και τη σχέση του κάθε ήρωα με το θέατρο σκιών.

Παίζουν οι καραγκιοζοπαίκτες Θανάσης & Κώστας Σπυρόπουλος ενώ τις παραστάσεις προλογίζουν οι ηθοποιοί Κρατερός Κατσούλης, Αρετή Ζαχαριάδου, Τάκης Βαμβακίδης , Λευτέρης Ελευθερίου, Σπύρος Πούλης. Την έκθεση παρουσιάζει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝ LINE ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 

● 13 /3 & 14/3 «Ο Καραγκιόζης στην Επανάσταση» από τους καραγκιοζοπαίχτες Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
● 20/3 & 21/3 «Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό και παρουσιαστή Κρατερό Κατσούλη και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
● 24/3 «Η κυρά-Φροσύνη και ο τύραννος της Ηπείρου Αλή Πασάς» με ιστορική αναδρομή από την ηθοποιό Αρετή Ζαχαριάδου και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου.
● 25/3 «Παπαφλέσσας – Ο Μπουρλοτιέρης των ψυχών» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη και παράσταση από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
Κλείσιμο
● 26/3 «Ο Αθανάσιος Διάκος & η Μάχη της Αλαμάνας» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου και παράσταση απ’ τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
● 27/3 «Μάρκος Μπότσαρης – Ο αετός του Καρπενησίου» με ιστορική αναδρομή από τον ηθοποιό Σπύρο Πούλη και παράσταση σε από τους Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλο.
Την τελευταία παράσταση συνοδεύει Διαδικτυακή Έκθεση Θεάτρου Σκιών της Οικογένειας Σπυρόπουλου που παρουσιάζει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ώρες: 10:00 – 23:00
Τιμή εισιτηρίου: 6,5 €
Εισιτήρια μέσω viva.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης