Η «Γενοκτονία» αναβιώνει διαδικτυακά στο θεατρικό σανίδι

Η «Γενοκτονία» αναβιώνει διαδικτυακά στο θεατρικό σανίδι

 Μια παράσταση του Παύλου Κουρτίδη  βασισμένη σε ιστορικά ντοκουμέντα 

geniktonia
Η παράσταση του Παύλου Κουρτίδη «Γενοκτονία – Genocide», ένας ύμνος σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας, παρουσιάζεται σε online streaming από το Θέατρο ΠΚ σε συνεργασία με το Θεατροκίνημα, στις 26,27 και 28 Φεβρουαρίου, από την πλατφόρμα του viva.gr. Το έργο παίχτηκε για δύο σεζόν στο Θέατρο ΠΚ αλλά και στο φεστιβάλ «Αισχύλεια»,απ' όπου και προέρχεται η μετάδοση, και σημείωσε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη σε ιστορικά ντοκουμέντα μέσα από τη ματιά του σημερινού Έλληνα, η οποία θα προκαλέσει, θα προβληματίσει και θα αναβιώσει μνήμες. Η «Γενοκτονία» έρχεται να πει αλήθειες μέσα από τα σώματα των ζώντων. Να υμνήσει όσους βασανίστηκαν και όσους επέζησαν.

«Σήμερα πια αισθάνομαι έτοιμος να κάνουμε αυτό το βήμα. Μια παράσταση που πρέπει να γίνει. Με μέγιστο σεβασμό να πω την ιστορία όπως μας τη διηγήθηκαν οι παππούδες μας. Τη Γενοκτονία και την προσπάθεια αφανισμού ενός ολόκληρου λαού.» σημειώνει με νόημα ο Παύλος Κουρτίδης ο οποίος και πρωταγωνιστεί.

Μαζί του εμφανίζονται οι Ζωή Σωτηροπούλου, Χρηστος Σύγγελος, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Χρίστος Καφετζής, Έλενα Τσικαλά-Βαφέα, Ζελίκα Μουζάκη, Θέμις Χατζή, Φωτεινή Πασσά, Μαργαρίτα Συμεωνίδου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Χριστίνα Μπίτου, Ελένη Δόικα, Ιουλία Δρακονταειδή, Σίλβια Ζύμα, Σάμπι Κλέτσι, Μαρία-Ματίλντα Κουρτίδου, Γιώργος Κούμπος. Συμμετέχει: η Πυρρίχιος Ακαδημία
Η μουσική της παράστασης είναι σε σύνθεση, επιμέλεια και παραγωγή Lia Hide, με τις συμμετοχές των Χρήστου Σύγγελου (λύρα, νέι, ντουντούκ), Φωτεινής Πασσά (φωνή - "Την Πατρίδα μ'έχασα"), Aki'Base (μπάσο) και Γιώργου Ράδου (κρουστά). 

Κλείστε ηλεκτρονικά εισιτήρια ΕΔΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Κλείσιμο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 24 ΩΡΕΣ | ON DEMAND |

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: «Έσπασε το φράγμα» των 2.000 νοσηλευομένων στα νοσοκομεία - Πάνω από 300 οι διασωληνωμένοι

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι «πολύ χαρούμενη» με την εγκυμοσύνη της Μέγκαν

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να μείνει ανοικτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας-Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης