Η Άντζελα Γκερέκου τάσσεται ενεργά κατά της έμφυλης βίας μέσω της τέχνης

Η Άντζελα Γκερέκου τάσσεται ενεργά κατά της έμφυλης βίας μέσω της τέχνης

Συμμετέχει στην πρωτοβουλία @iamnotadol_project μαζί με την κόρη της Μαρία Βοσκοπούλου

Antzela_Gerekou

Πρεσβευτής της πρωτοβουλίας @iamnotadol_project, που μάχεται για την εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών, έγινε η Άντζελα Γκερέκου   έχοντας ως ενεργή συμπαραστάτρια και την κόρη της, Μαρίας Βοσκοπούλου.

#iamnotadoll project Vol1 Backstage

Το @iamnotadol_project είναι μια πρωτοβουλία της κ. Ιωάννας Παρασκευά - Conceptual Fine Art Creator, που με κινητήριο δύναμη την τέχνη,  χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο τρόπο ώστε να παρακινήσει όλους μας και κυρίως τους νέους να υιοθετήσουμε την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλλων. Πρόκειται για μια διαδραστική εναλλακτική έκθεση/δρώμενο η οποία βρίσκει τρόπους να προσαρμόζεται στις δυσκολίες της εποχής. Ειδικά σήμερα που διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίoδο λόγω της πανδημίας Covid 19, ο αριθμός των περιπτώσεων που σχετίζονται με την έμφυλη βία  αυξάνεται δραματικά.

Με αφετηρία την παγκόσμια ήμερα της μηδενικής ανοχής στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων (6 Φεβρουάριου) Female genital mutilation (FGM), ξεκίνησε μια σειρά δράσεων η οποία περιλαμβάνει ημερίδες κ.α.

«Το @ianotadol_project λειτούργησε καταλυτικά σαν εάν δυναμικό σύνθημα με θεραπευτικές ιδιότητες για τον σεβασμό στα δικαιώματα της γυναικείας υπόστασης. Η θεραπεία του τραυματισμένου παιδιού μέσα μας, που θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Πιστεύω ακράδαντα η καλλιέργεια και η παιδεία μέσα από την τέχνη είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή για ένα καλυτερο παρον αλλά και μέλλον  για όλους μας» υπογραμμίζει η Άντζελα Γκερέκου.

Gerekou_-_kori

Την σημαντική αυτή προσπάθεια ενισχύει και η κόρη της Άντζελας Γκερέκου, Μαρία Βοσκοπούλου, ως που τονίζει με νόημα: ««Είναι τιμή και χαρά για εμένα να συμμετέχω σε αυτό το project εκπροσωπώντας την νέα γενιά γυναικών. Eείναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω για αυτό τον τόσο ιερό σκοπό! Ας ελπίσουμε σύντομα να το αγκαλιάσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Ενωμένες μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.»

Στο μεταξύ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας η κ. Ιωάννα Παρασκευά, δημιούργησε μια σειρά γλυπτών που έχουν την ιδιαιτερότητα να αλληλοεπιδρούν έντονα με τον παρατηρητή και ενώ αναπαριστούν πολύ έντονα τις φρικαλεότητες που εξακολουθούν να  υφίστανται οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο, πετυχαίνουν να το κάνουν με τόσο «φιλικό» και σύγχρονο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τον ζωτικής σημασίας σκοπό που δεν είναι άλλος από την εκπαίδευση των νέων μας: «Δουλεύω πάνω σε αυτό το project 2 χρόνια περίπου τώρα όταν ξεκίνησα να φτιάχνω το πρώτο γλυπτό, αφού μελέτησα και διάβασα αρκετά. Θα ήθελα να σας εκμυστηρευτώ κάτι ως γυναίκα και ως άνθρωπος.  Έπιασα τον εαυτό μου να μην μπορεί να συγκινηθεί πλέον από τις περιγραφές των περιστατικών, γιατί απλά έχω εξοργιστεί από τα νούμερα που διαβάζω στις επίσημες στατιστικές!Είναι αδιανόητα υψηλά και η κατάσταση χειροτερεύει. Κάπως έτσι κάθε συναίσθημα  μετατράπηκε σε ενέργεια και  αποφάσισα να χρησιμοποιήσω την δύναμη που έχει η τέχνη και να προσπαθήσω να ενεργοποιήσω ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο που έχει η ανθρωπότητα στα χέρια της κι αυτό δεν είναι άλλο από τους νέους μας»


Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ολονύχτια μάχη με τα χιόνια - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν– Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποια σχολεία κλείνουν - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης