ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
The Undoing: Το απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ

The Undoing: Το απόλυτο ψυχολογικό θρίλερ

Επαγγελματική επιτυχία, οικογενειακή ευτυχία, μυστικά, λάθη, αδυναμίες και πάθη. Στη δραματική σειρά “The Undoing” της HBO η «ιδανική» ζωή της Nicole Kidman και του Hugh Grant ανατρέπεται με τον πιο καθηλωτικό τρόπο.

main_undoing_2

Sponsored Content

Η ατμόσφαιρα αγωνίας, όπως αυτή αποτυπώνεται σε κλασικά έργα μυστηρίου, έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η ανέφελη καθημερινότητα, το αφοσιωμένο ζευγάρι, το παιδί-θαύμα, η αψεγάδιαστη οικογένεια. Όταν το American Dream, και όλες εκείνες οι συνθήκες που το συνθέτουν, γκρεμίζονται συθέμελα, μιλάμε αναμφισβήτητα για ένα άρτιο ψυχολογικό θρίλερ. Η σειρά “The Undoing” της HBO που προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα σε τρεις κατηγορίες για πολλούς και εξίσου σημαντικούς λόγους.

Undoing_5

Το είναι και το φαίνεσθαι
Το βιβλίο της Jean Hanff Korelitz “You Should Have Known” που κυκλοφόρησε το 2014 είναι η βάση του σεναρίου του “The Undoing”. Τί συμβαίνει άραγε πραγματικά πίσω από έναν φαινομενικά αψεγάδιαστο γάμο;
H Grace Fraser (Nicole Kidman) είναι μια επιτυχημένη ψυχοθεραπεύτρια που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της βιβλίο. Κεντρικό της θέμα είναι η διαχείριση των σχέσεων από τις σύγχρονες γυναίκες, τις οποίες συμβουλεύει μέσω της γραφή της. Ξαφνικά πληροφορείται ότι ο σύζυγός της Jonathan Fraser (Hugh Grant) σχετίζεται με μία αποτρόπαιη δολοφονία. Ο άντρας της εξαφανίζεται, το ντόμινο των αποκαλύψεων που ακολουθούν τη συγκλονίζουν. Η κρυφή ζωή του συζύγου της που έρχεται πλέον στο φως την οδηγεί μοιραία σε έναν επαναπροσδιορισμό των δεδομένων της δικής της ζωής. Για χάρη του γιου τους η Grace φτιάχνει από την αρχή μια νέα πραγματικότητα.

Undoing_1

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα
Πόσο ελεύθεροι ή δέσμιοι μιας σύμβασης είναι οι άνθρωποι σε έναν γάμο; Τί μυστικά κρατούν οι σύζυγοι μεταξύ τους; Αντέχει η συνθήκη μιας νοικοκυρεμένης ζωής στον χρόνο; Ρόλοι, απιστία, ασφάλεια, εμπιστοσύνη, άψογες σχέσεις, ωραίοι και επιτυχημένοι άνθρωποι. Όλα αλλάζουν και μάλιστα δραματικά. Οι σκιές του παρελθόντος και τα ψέματα έρχονται στην επιφάνεια, διαρρηγνύοντας το γυαλιστερό περιτύλιγμα μιας άψογης ζωής. Αδυναμίες και αυταπάτες, άρνηση της αλήθειας και παλιές ιστορίες αποκαλύπτονται και τίποτα δεν είναι πια το ίδιο. Τη διαφορά στην ατμόσφαιρα αγωνίας της σειράς κάνουν οι καλοζυγισμένες δόσεις σαρκασμού. Ουσιαστικά πρόκειται για το χαρακτηριστικό συγγραφικό ύφος της Jean Hanff Korelitz η οποία σχολιάζει κοινωνικά φαινόμενα όπως για παράδειγμα η ψευδεπίγραφη παντοδυναμία που δίνει στους ανθρώπους η επαγγελματική καταξίωση αλλά και η κενή ουσιαστικού περιεχομένου ενασχόληση των ευκατάστατων ανθρώπων με τη φιλανθρωπία.

Undoing_4
Κλείσιμο

Cast από ατόφιο χρυσάφι
Ο ρόλος της Grace Fraser είναι πραγματικά πολύπλευρος και η Nicole Kidman βρίσκεται στην πιο δημιουργική της φάση. Βραβευμένη μία φορά με βραβείο Όσκαρ και υποψήφια άλλες τρεις υποκριτικά δίνει τον καλύτερό της εαυτό δείχνοντας ότι και η τηλεόραση της πάει πολύ. Η Grace μάλιστα της χαρίζει μια ακόμα σπουδαία υποψηφιότητα για βραβείο αυτό της καλύτερης γυναίκας ηθοποιού σε τηλεοπτική ταινία ή μίνι σειρά στις φετινές Χρυσές Σφαίρες.
Η μεγάλη ερμηνευτική έκπληξη όμως είναι ο Hugh Grant. Γοητευτικός, όπως πάντα, δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση του υποκριτικού του ταλέντου σε ένα επίπεδο εντελώς διαφορετικό από τις ρομαντικές κομεντί όπου τον είχαμε συνηθίσει. Ο μυστικοπαθής παιδίατρος Jonathan Fraser σε πρώτη ανάγνωση είναι ένας ευυπόληπτος σύζυγος και πατέρας, σύντομα όμως αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Σε αυτή την πρώτη του κιόλας εμφάνιση σε αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά ο Grant είναι υποψήφιος στην κατηγορία «Καλύτερος Άνδρας Ηθοποιός σε Τηλεοπτική Ταινία ή Μίνι Σειρά» των Χρυσών Σφαιρών 2021.
Στο απόγειο της και η Susanne Bier η οποία υπογράφει σκηνοθετικά το “The Undoing”. Έμπειρη στο είδος, βραβευμένη με ένα Emmy για τη μίνι σειρά “The Night Manager” και με ένα Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας για το «Ίσως, αύριο!» (2010).

Undoing_2

Την all star λίστα συντελεστών της σειράς συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Donald Sutherland, Noah Jupe, Édgar Ramírez και φυσικά ο παραγωγός μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών David E. Kelley. Τo “The Undoing” είναι επίσης υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία «Καλύτερη Τηλεοπτική Ταινία ή Μίνι Σειρά».

Η σειρά στην Ελλάδα προβάλλεται αποκλειστικά από το Vodafone TV.
Το Vodafone TV είναι πλέον διαθέσιμο εύκολα και γρήγορα, χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή, με άμεση online ενεργοποίηση στο Vodafone.gr, χωρίς δέσμευση συμβολαίου και με δωρεάν δοκιμή για τον 1ο μήνα.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης