«Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη»: Ψηφιακή ξενάγηση στην «Πομπηία της Ανατολίας»

«Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη»: Ψηφιακή ξενάγηση στην «Πομπηία της Ανατολίας»

Από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Meizonos_xanagisi
Ένα συναρπαστικό ψηφιακό «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη» προσφέρει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο κοινό και μάλιστα χωρίς...εισιτήριο. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που μεταφέρει τον θεατή στην εκτενέστερα ανεσκαμμένη ελληνιστική πόλη της Μικράς Ασίας η οποία αποτελεί, παράλληλα, ένα εξαιρετικό δείγμα της ελληνιστικής αρχιτεκτονικής.

Ο επισκέπτης ξεναγείται, μέσω τριασδιάστατης αναπαράστασης εικονικής πραγματικότητας, στους δρόμους και τα σημαντικά της κτήρια της «Πομπηίας της Ανατολίας», όπως έχει χαρακτρηριστεί η Αρχαία Πριήνη, και ανακαλύπτει με ρεαλιστικό τρόπο την πλούσια ιστορία της. Η Πριήνη της Μικρασιατικής Ιωνίας, εξέφρασε την ώριμη φιλοσοφική και πολιτική σκέψη των κλασικών χρόνων. Δημόσια κτήρια, ιδιωτικές κατοικίες και ναοί αποτελούν τους σταθμούς τηςσυναρπαστικής αυτής εικονικής διαδρομής. Κάθε «σταθμός» είναι εμπλουτισμένος με ενδιαφέρουσες ιστορικές πληροφορίες. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την πόλη όπως ήταν το δεύτερο μισό του 2ου αιώνα π.Χ., εποχή της ακμής τη και να λάβουν μία εποπτική εικόνα σε ένα πλήρες και ομοιογενές οικιστικό σύνολο.

Η εντυπωσιακή προβολή «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη», χρειάστηκε δύο χρόνια για την υλοποίησή της, για τη Θόλο Εικονικής Πραγματικότητας, με τη συνεργασία των Τμημάτων 3D & VR του Ι.Μ.Ε, καθώς και το εργαστήριο Χαρτογραφίας, το εργαστήριο Αρχιτεκτονικών Σχεδιασμών και Αποδόσεων, την Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια, την έντυπη έκδοση «ΠΡΙΗΝΗ» και τη βραβευμένη ψηφιακή ταινία μικρού μήκους «Ερμογένους Οίκος».

Το ψηφιακό αυτό ταξίδι εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών – δραστηριοτήτων που διοραγνώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με στόχο να προσφέρει διεξόδους ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης σε μικρούς και μεγάλους, την δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας. Η εντυπωσιακή προβολή «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη», χρειάστηκε δύο χρόνια για την υλοποίησή της, για τη Θόλο Εικονικής Πραγματικότητας, με τη συνεργασία των Τμημάτων 3D & VR του Ι.Μ.Ε, καθώς και το εργαστήριο Χαρτογραφίας, το εργαστήριο Αρχιτεκτονικών Σχεδιασμών και Αποδόσεων, την Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια, την έντυπη έκδοση «ΠΡΙΗΝΗ» και τη βραβευμένη ψηφιακή ταινία μικρού μήκους «Ερμογένους Οίκος».

Βιώστε την εμπειρία του ταξιδιού ΕΔΩ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης