Συνάντηση Μίκη Θεοδωράκη - Λίνας Μενδώνη με θέα την Ακρόπολη

Συνάντηση Μίκη Θεοδωράκη - Λίνας Μενδώνη με θέα την Ακρόπολη

Συζήτησαν για την μεγάλη έκθεση - αφιέρωμα στον συνθέτη και την συναυλία με έργα του που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο

Μικης_Μενδωνη
Για τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσική Αθηνών, και θα συνοδεύονται από συναυλία με έργα του, ενημέρωσε τον συνθέτη η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η κ. Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, τον δημιουργό στο σπίτι του, στου Φιλοπάππου, που βρίσκεταο ακριβώς απέναντι από την Ακρόπολη, φορώντας φυσικά μάσκα και τηρώντας τις απαραίτητες, λόγω κορωνοϊού, αποστάσεις, και συζήτησαν για τις επερχόμενες εκδηλώσεις και το περιεχόμενό τους. Η αφιερωματική έκθεση, με τίτλο «Ο Γαλαξίας του Μίκη Θεοδωράκη», που χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 120.000 από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα περιλαμβάνει σπάνιο ντοκουμέντα  όπως χειρόγραφες   παρτιτούρες,   κείμενα,    αποκόμματα   τύπου,   αφίσες,   προγράμματα,   οπτικοακουστικό υλικό, διατριβές, μελέτες, φωτογραφίες, μετάλλια, σκέψεις   και   βιβλία   του συνθέτη αλλά και προσωπικά του αντικείμενα.

Το παραπάνω άντλησε ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής που διοργανώνει την έκθεση από το πλούσιο αρχείο του Μίκη Θεοδωράκη το οποίο φυλάσσεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Όσο για την μεγάλη συναυλία που θα πλαισιώσει την έκθεση, αυτή θα περιλαμβάνει έργα που επέλεξε ο ίδιος ο συνθέτης. Μεταξύ αυτών και το «Καρναβάλι» που συνέθεσε κατά την διάρκεια της εξορίας του στην Ικαρία. Έκπληξη της συνάντησης, η οποία χαροποίησε ιδιαίτερα τον Μίκη Θεοδωράκη, ήταν η ανακοίνωση της υπουργού Πολιτισμού πως η συναυλία θα μεταδοθεί μέσω live streaming έτσι ώστε να μπορέσει να την παρακολουθήσει τόσο η ίδιος όσο και οι φίλοι της μουσικής του.

Παράλληλα, ο συνθέτης εξέφρασε την βαθιά ικανοποίησή του για τις πολυάριθμες εκδηλώσεις με έργα του που πραγματοποιήθηκαν το φετινό καλοκαίρι, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στο πλαίσιο του προγράμματος του ΥΠΠΟΑ «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγουν τα σχολεία σήμερα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές, γονείς και καθηγητές

Σακελλαροπούλου από Καστελόριζο: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η μη ανανέωση της τουρκικής NAVTEX

«Μυρίζει» Φθινόπωρο - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης