Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου με τρεις κλασικές ταινίες

Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου με τρεις κλασικές ταινίες

Στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών

Γαλλικος_Κινηματογραφος
«Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι μες τα θερινά τα σινεμά...»: Η εμπειρία του ανοιχτού κινηματογράφου είναι, διαχρονική, μοναδική. Τί καλύτερο, άλλωστε να από το παρακολουθείς μια ταινία κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό. Μέσα σ' όλες τις αντίστοιχες φετινές προτάσεις πρέπει να προσθέσουμε και Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν τρεις κινηματογραφικές βραδιές, στις 7 και 16 Ιουλίου και την 1η Σεπτεμβρίου, στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών (Διδότου 6).

Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί, στις 7 Ιουλίου φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Κώστα Γαβρά. Ο λόγια την ταινία «Μακί, τα λιοντάρια της κολάσεως» (1967), η πλοκή της οποία εξελίσσεται στο 1943. Μετά από μια ριψοκίνδυνη αποστολή, μια ομάδα μελών την Αντίστασης καταφέρνει να απελευθερώσει δώδεκα θανατοποινίτες. Όταν όμως επιστρέψουν στην βάση τους βαθιά μέσα στο Μακί, το πυκνό και αδιαπέραστο θαμνόδασος της Νότιας Γαλλίας, συνειδητοποιούν πώς ανάμεσα στους φυγάδες υπάρχει ένας παραπάνω άνδρας. Ενώ οι Γερμανοί τους κυνηγούν, οι αρχηγοί του Μακί αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν με αυτόν τον άγνωστο.

Ακολουθεί, στις 16 Ιουλίου, το «Γαϊδουροτόμαρο» (1970) του Ζακ Ντεμί, με πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ, μια ταινία που πρωτοπροβλήθηκε πριν από 50 ολόκληρα χρόνια. Ο μπλε βασιλιάς υποσχέθηκε στην ετοιμοθάνατη βασίλισσα να ξαναπαντρευτεί μονάχα με γυναίκα πιο όμορφη από αυτήν. Μα σε όλο το βασίλειο μόνο η ίδια του η κόρη συναγωνίζεται την μητέρα της. Για να αποφύγει το γάμο, η πριγκίπισσα ζητά από τον πατέρα της τα πιο απίθανα δώρα. Όταν της τα φέρνει, απεγνωσμένη του ζητά το πιο πολύτιμο του απόκτημα: το τομάρι του μαγικού γαϊδάρου, πηγή της περιουσίας του βασιλείου.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει την 1η ημέρα του Σεπτέμβρη με την ταινία του σπουδαίου Ζαν Ρενουάρ « Γαλλικό Κανκάν» (1954). Κεντρικοί ήρωες της ταινίας είναι ο Ντανγκλάρ, παραγωγός θεαμάτων και κυνηγός ταλέντων και η Νινί, μια πλύστρα της Μονμάρτης η οποία προσπαθεί μια χτίσει μια καριέρα με στόχο μια καλύτερη ζωή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καλλιτέχνες φτιάχνουν συλλεκτικά μπλουζάκια για το Ίδρυμα «Μαζί για το Παιδί»

To θρυλικό Chinatown ξεχωρίζει στις ταινίες της εβδομάδας - Η κριτική του Δημήτρη Δανίκα

«Εμμανουέλα»: Η... φαντασίωση εκατομμυρίων ανδρών σύντομα στη μικρή οθόνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης