Η πρώτη παγκοσμίως συναυλία με άβαταρ από τον Ζαν - Μισέλ Ζαρ

Η πρώτη παγκοσμίως συναυλία με άβαταρ από τον Ζαν - Μισέλ Ζαρ

Ο Γάλλος «μάγος του ήχου» «παντρεύει» την ψηφιακή τεχνολογία με την ηλεκτρονική μουσική - Εν μέσω πανδημίας μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει μέσω κινητού ή υπολογιστή 

jeanmicheljarre
Η πρώτη παγκοσμίως συναυλία με άβαταρ αλά Μatrix, θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ σε απευθείας σύνδεση, στο Παρίσι, μία πρωτοβουλία του Γάλλου θρύλου της ηλεκτρονικής μουσικής, Ζαν - Μισέλ Ζαρ.

Ο 71χρονος Γάλλος συνθέτης εμπνεύστηκε από την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Matrix» και, με αφορμή την πανδημία του νέoυ κορωνοιού, είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει την πρώτη παγκοσμίως εικονική συναυλία με άβαταρ από το στούντιο του που βρίσκεται στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.
Και μάλιστα την ημέρα που στη χώρα του έχει την τιμητική της η μουσική.

«Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σημερινής «Γιορτής της Μουσικής», που διοργανώνεται στη Γαλλία κάθε χρόνο από το 1983», όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ζαν Μισέλ Ζαρ.

Η συναυλία θα υποστηριχθεί με την βοήθεια σε ψηφιακής τεχνολογίας σε δισδιάστατη και τρισδιάστατη μορφή, όπως επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

H μουσική εκδήλωση, που ακυρώθηκε φέτος εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοιού, έχει στην υποστήριξη του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού.

Κλείσιμο
Το κοινό της συναυλίας δηλαδή θα είναι εικονικό, όπως δήλωσε ο Ζαν Μισέλ Ζαρ στο Γαλλικό Πρακτορείο δίνοντας την ευκαιρία στο μουσικό κοινό ανά την υφήλιο να την παρακολουθήσει απ΄όπου κι αν είναι : μέσω του κινητού τηλεφώνου ή του υπολογιστή.

Εν μέσω πανδημίας, ο Γάλλος συνθέτης «παντρεύει» την ψηφιακή τεχνολογίας με τους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής. Η συνέχεια σήμερα το βράδυ...
Ο «μάγος του ήχου» θα πραγματοποιήσει την εικονική συναυλία στην «πόλη του φωτός» στις 21.15 ώρα Γαλλίας (22.15 ώρα Ελλάδος).

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του Ζαν Μισέλ Ζαρ, τόνισε πως για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί ένας ξεχωριστός εικονικός κόσμος σε συναυλία: δηλαδή συνδυασμός της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), σε πραγματικό χρόνο (real time) με την «άϋλη» παρουσία τόσο του ίδιου αλλά και των θεατών, μέσω «άβαταρ», όπως στην ταινία «Matrix».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης